/سفر رئيسجمهور به نيويورك/ احمدينژاد در ديدار مديران رسانههاي آمريكايي: موج بيداري بهزودي به اروپا و آمريکا ميرسد و آنها بايد نگران باشند

رئيسجمهور کشورمان بعد از ظهر پنجشنبه به وقت محلي پس از سخنراني در صحن سازمان ملل در محل اقامت خود با مديران رسانههاي آمريکايي ديدار كرد كه در اين جلسه چهرههاي معروف رسانهاي آمريکا بدون هيچ محدوديتي سوالات خود را از رئيسجمهور پرسيدند و او نيز به سوالات آنان پاسخ گفت.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمود احمدينژاد در اين ديدار درباره اصلاح وضع موجود جهان تصريح كرد: بايد براي اصلاح وضع موجود جهان ريشه مشکلات را بشناسيم و آنها را اصلاح کنيم و الا اگر بخواهيم در همين چهارچوب فعلي عمل کنيم، هيچ اتفاقي نميافتد. از نظر من پوشاندن مشکلات کمکي به حل آنها نميکند بلکه بيان آنها بيشترين کمک به کساني است که اين وضع را به وجود آوردهاند.
وي افزود: مردم دنيا نسبت به کشورهاي اروپايي و آمريکا نگاه منفياي دارند كه اين خوب نيست و بايد آن را ريشهيابي کرد.
رئيسجمهور در پاسخ به سوال يكي از حضار مبني بر آنچه كه آن را «حضور برخي زندانيان سياسي در ايران و حصر برخي افراد ميخواند»، اظهار كرد: در هر کشوري قوانيني وجود دارد و عبور از آن قوانين به مفهوم حضور در مقابل قاضي است. با اين حال دستگاه قضايي مستقل از دولت است و ربطي به ما ندارد و اين طور نيست که اينها به خاطر اينکه رقيب من بودهاند اين اتفاقات برايشان افتاده است. قاضي مستقل است و نه من او را ميشناسم و نه ميتوانم به او دستور دهم. در آمريکا هم 3/5 ميليون زنداني وجود دارد؛ البته من شخصا دوست ندارم کسي در زندان باشد اما قوانيني هست و عدهاي هم از اين قانون عبور ميکنند و به زندان ميافتند.
احمدينژاد در پاسخ به اين سوال که مخالفان سياسي او متهم نيستند بلكه در خانه زنداني شدهاند، گفت: اطلاعات شما کامل نيست و اگر به توضيحات سخنگوي قوه قضاييه ايران توجه کنيد پاسخ خود را دريافت ميكنيد. من سخنگوي قوه قضاييه نيستم.
وي درباره برخي اظهارات داخلي مبني بر وجود اشکال در اجراي هدفمندي يارانهها نيز اظهار كرد: براي اينکه بدانيد چقدر اين طرح موفق بوده است، شما را به گزارش صندوق بينالمللي پول ارجاع ميدهم که آن را موفق دانسته است. در داخل ايران افراد هر اظهار نظري ميتوانند بکنند و اظهارات آنان مورد تاييد يا رد قرار ميگيرد و اظهار نظر هر کسي فقط يک ادعاست.
رئيسجمهور همچنين بر حق ملت فلسطين در تشکيل يک دولت مستقل تاکيد کرد و يادآور شد: ملت فلسطين از صدها سال قبل وجود داشته است. بر اساس چه حکمي از حق حاکميت آنها جلوگيري ميشود و آنها محروم ماندهاند؟ ما از اين حق حمايت ميکنيم.
احمدينژاد در پاسخ به سوال خبرنگاري که مدعي بود ايران تنها حامي دولت سوريه است، خاطرنشان كرد: ايران تنها حامي دولت بشار اسد نيست بلکه کشورهاي ديگري هستند که با سوريه روابط بسيار خوبي دارند و تماسهايي با بشار اسد داشته و از او حمايت کردهاند. موضع ما در منطقه کاملا روشن است. ما از آزادي و حق انتخاب و مطالبات عادلانه ملتها در منطقه حمايت ميکنيم و در عين حال با دخالت بيگانگان نيز در کشورها مخالفيم. به باور ما اکثر کشورها نياز به اصلاح خود دارند. آيا به نظر شما آمريکا نياز به اصلاح ندارد؟
خبرنگار مذكور با تکان دادن سر، سخن احمدينژاد را تاييد كرد و رئيسجمهور ادامه داد: در آمريکا دو حزب با عده معدودي براي مردم آمريکا تصميم ميگيرند. پس بقيه کجا هستند؟ نظر آنان چه ميشود؟
وي افزود: راه اصلاح کشورها به نظر ما سلاح ناتو و اعمال زور نيست بلکه بايد طرفين درگير باهم گفتوگو کنند و مشکلات با گفتوگو حل شود. ما در سوريه با دو طرف در تماس هستيم و تلاش ميکنيم ديدگاهها را به هم نزديک کنيم و اين روش را انسانيتر از مداخله و عمليات نظامي ميدانيم. در سوريه نيروهاي امنيتي و مخالفان مردم سوريه هر دو کشته شدند اما اينها مشکلي را حل نميکند. برخي کشورها براي مخالفان اسد سلاح ميفرستند و ما هم به آنها پيام دادهايم که اين روش درست نيست و تهديد و تحريک مشکلي را حل نميکند. بلکه بايد ديدگاهها به هم نزديک شود.
رئيسجمهور در پاسخ به خبرنگاري که مدعي بود ايران با مخالفان خود در تظاهراتها بدرفتاري کرده است، تصريح كرد: شما ميتوانيد نظر خود را داشته باشيد اما صحنه ايران کاملا روشن است. انتخاباتي برگزار شد و بالاترين درجه دموکراسي در آن به نمايش گذاشته شد. 85 درصد در آن شرکت کردند و کانديداها و رقباي من هم از همه امکانات استفاده کردند؛ البته عدهاي هم پس از انتخابات تظاهرات کردند و اعتراض داشتند و دستگاههاي نظارتکننده هم به آن رسيدگي کردند. حتي مخالفان هم اعلام کردند که سند و مدرکي دال بر دخالت در انتخابات پيدا نکردهاند. البته به نظر من حساب تظاهرکنندگان و معترضان با چند نفري که آتش زدند و براي مردم مشکل ايجاد کردند جداست. در آمريکا هم ممکن است کسي بانک آتش بزند و پليس با او برخورد کند. در اين اتفاقات 33 نفر کشته شدند که دوسوم آنان از نيروهاي انتظامي و افراد طرفدار دولت بودند. حال شما بگوييد چه کسي چه کسي را سرکوب کرد؟ در آمريکا روزانه 30 نفر توسط پليس کشته ميشوند. آيا بايد بگوييم پليس مردم را سرکوب ميکند؟ من هر دو هفته يک بار به شهرهاي مختلف ايران ميروم و چند ساعت در ميان مردم اين شهرها حرکت ميکنم. ما با مردم دوست و صميمي هستيم. چرا برخي مي خواهند ميان ما تفرقه ايجاد کنند؟ اکثريت قاطع ملت ما رئيسجمهور را دوست دارند و من هم آنها را دوست دارم.
احمدينژاد در پاسخ به سوال خبرنگاري ديگر که درباره جريانات سال 88 ايران و آينده کشورمان سوال كرد، گفت: خوب است شما سفري به ايران داشته باشيد و با ما به سفرهاي استاني بياييد و پاسخ خود را بگيريد.
وي همچنين درباره بهار عربي خاطرنشان كرد: مبارک که در مصر سقوط کرد، توسط کدام کشور مورد حمايت بود؟ ايران يا آمريکا؟ حال ما بايد نگران باشيم يا آنها؟ موج بيداري به زودي به اروپا و آمريکا ميرسد و ترديد نکنيد که آنها بايد نگران باشند. آنهايي که از ديکتاتورها حمايت ميکردند بايد نگران باشند. تونس و مصر مورد حمايت غرب بودند. حتي در خود آمريکا هفتاد درصد مردم مخالف سياستهاي اين کشور عليه ايران هستند. در سوريه باز هم انتخاباتي برگزار ميشود اما برخي کشورها در منطقه حتي يک انتخابات هم برگزار نکردهاند و در عين حال مورد حمايت آمريکا هستند. اتفاقا مردم را هم سرکوب ميکنند.
رئيسجمهور اظهار كرد: به باور ما ناتو نميتواند دموکراسي را به هيچ کشوري هديه کند. آيا در افغانستان و عراق دموکراسي حاکم شد؟ آيا وضع آنها بهتر شده است؟
احمدينژاد در پاسخ به اين سوال که «چگونه ميگوييد اين ناآراميها به اروپا کشيده ميشود؟»، اظهار كرد: مردم اروپا از شرايط حاکم و از رهبرانشان ناراضي هستند. از دست آنها مايوسند. حوادث لندن و فرانسه را شاهد بوديم و اينکه چگونه مردم کف خيابان در لندن توسط پليس له ميشدند اما چون رسانهها در دست غربيهاست اين اخبار جور ديگري منعکس ميشوند. در اين کشورها اگر اجازه داده شود که افرادي خارج از احزاب، کانديدا شوند معلوم ميشود که مطالبات مردم چيست.
وي همچنين درباره اظهار نظر خود در دانشگاه کلمبيا مبني بر نبودن همجنسبازان در ايران گفت: در ايران همجنسبازي يک عمل زشت محسوب ميشود و افرادي هم که چنين کاري را مرتکب شوند، شرم دارند آن را بيان کنند. حال شايد برخي از اين افراد با شما تماس داشته باشند اما اين عمل زشت بر خلاف فرمان خدا و تعليمات پيامبران و به ضرر انسانها و انسانيت است.
رئيسجمهور در ادامه درباره شعار تغيير اوباما تصريح كرد: ايشان با اين شعار آمد و فرصت خوبي ايجاد شده بود اما آيا از اين فرصت خوب استفاده شد؟ قضاوت عمومي مردم آمريکا چيست؟ نظر من هم همان است.
احمدينژاد درباره تحريمها نيز اظهار كرد: تحريمها اثر داشته است اما قطعا اين تاثيرات تعيينکننده نيست. ايران يک کشور بزرگ و توانمند است و ميتواند تهديدها را به فرصت تبديل کند. اصلاحات اقتصادي وقتي در کشوري اتفاق ميافتد که در شرايط شکننده نباشد اما در تحريمهايي که ميگفتند فلجکننده است ما هدفمندي يارانهها را به صورت موفق اجرا کرديم و کشور از نظر عمران و آباداني در رشد روزافزون قرار دارد. بورس ما موفق است و کشور به سرعت در حال رشد است. در مقابل، آمريکا و اروپا در بحران قرار دارند. آيا آنها فکر نميکنند که يکي از علتهاي بحران، تحريم ايران است؟ به نظر من ميان اين دو ارتباط وجود دارد.
وي همچنين حمايت ايران از شيعيان در بهار عربي را رد کرد و يادآور شد: بحث شيعه و سني نيست. ما از مردم مصر حمايت ميکنيم که اکثرشان سني هستند. از مردم فلسطين هم حمايت ميکنيم که سني هستند. مخالفت دولت آمريکا با سوريه هم به خاطر دموکراسي نيست بلکه آنها به خاطر حمايت از رژيم صهيونيستي اين سياست را اتخاذ کردهاند.
به گفته رئيسجمهور کشورمان دوره استعمار نو و کهنه و ... تمام شده است و بايد آمريکا و اروپا روشهاي خود را اصلاح کنند.
احمدينژاد اظهار كرد: چرا ناتو وقتي طرابلس در اختيار دولت انتقالي قرار دارد باز هم پولهاي ليبي را آزاد نميکند و به بمباران خود ادامه ميدهد؟ چه کسي چنين اجازهاي به او داده است؟ دموکراسي اين است که مردم خود انتخاب کنند، نه اينکه با حمله ناتو براي مردم تعيين تکليف شود. برخي قدرتهاي غربي همچنان ميخواهند ثروت مجاني به جيبشان سرازير شود.
خبرنگاري از رئيسجمهور راجع به فروش نفت ايران به چين با توجه به برگزار نشدن انتخابات در اين کشور سوال كرد كه احمدينژاد پاسخ داد: شما مي گوييد ما به خاطر مسايل سياسي به چين نفت نفروشيم؟ اين اروپا و آمريکا هستند که با شرايط سياسي به ساير کشورها کالا ميفروشند و يا ميخرند. ما اين طور نيستيم. سياستهاي خود را داريم و آن را در فروش نفت خود دخالت نميدهيم. زماني در اين کشور شاه حکومت ميکرد که يک ديکتاتور مطلق بود و تمامي آزاديخواهان در زندان بودند اما آمريکا از او حمايت ميکرد و حتي بعد از پيروزي انقلاب با انقلاب مردمي مخالفت کرد و جلوي آن ايستاد.
وي در ادامه به سياستهاي دوگانه آمريکا در جهان اشاره کرد و افزود: در سودان مشکلي به وجود ميآيد، آمريکا و اروپا و سازمان ملل وارد ميشوند و رفراندوم برگزار ميکنند و بخشي را از آن جدا ميکنند اما آيا درخواست تجزيه در انگلستان نيز که از سوي ايرلند و ولز و ... مطرح است، با همين سياست مواجه است؟
رئيسجمهور درباره صهيونيستها و تهديداتشان عليه ايران نيز تصريح كرد: صهيونيستها به اين منطقه آمدهاند تا جلوي پيشرفت برخي کشورها را بگيرند. آنها علاقه دارند به ما ضربه بزنند و مانورهايي هم برگزار کردهاند اما خودشان هم خوب ميدانند که هر گونه اقدامي از سوي آنها با پاسخ پشيمانکننده از طرف ايران مواجه خواهد شد؛ البته ما از تنش استقبال نميکنيم اما قادر هستيم از خود دفاع کنيم و اميدوارم آنها دست به ديوانگي نزنند. البته اگر رفراندوم در سرزمينهاي اشغالي برگزار شود خواهيد ديد که مردم اين سرزمين با اين دولت و سياستهاي آن مخالفند. به نظر من مدل سياسي اداره جهان به پايان راه خود رسيده و امروز به صداقت و يکرنگي با استاندارد واحد در جهان نياز است. ما از بيکاري و فقر در آمريکا و اروپا ناراحتيم. وقتي توفاني مردم را بيخانمان ميکند، ما هم ناراحت ميشويم.
احمدينژاد در اين جلسه درباره حقوق بشر و وضعيت زنان که مورد انتقاد يک خبرنگار بود، گفت: چرا برخي اصرار دارند که شيوه زندگي خود را به زنان کشور ما تحميل کنند؟ زنان ما چنين چيزي را نميخواهند و هيچ کس هم حق ندارد شيوه زندگي خود را به ديگران تحميل کند. غربي ها به دنبال چنين کاري هستند.
وي در بخش ديگري از اين جلسه با انتقاد از حق وتوي برخي کشورها در سازمان ملل اظهار كرد: تا وقتي اين حق وتو هست هيچ مشکلي اصلاح نميشود.
رئيسجمهور همچنين راجع به سوخت 20 درصدي و اظهار نظر اخيرش مبني بر اينکه اگر تضمين دهند که اين سوخت را ميدهند ايران هم توليد سوخت 20 درصدي را متوقف خواهد کرد، يادآور شد: ما رآکتوري داريم که با سوخت 20 درصدي راديو دارو توليد ميکند. اين سوخت در حال اتمام بود و ما به آژانس اطلاع داديم و طبق قانون، اعضاي اين شورا موظف به ارائه اين سوخت بر اساس قيمت آن بودند اما برخي اعضا شرايطي براي تامين اين سوخت تعيين کردند و ما هم نميتوانستيم براي راديوداروها که نياز بيماران ماست شرايط آنها را بپذيريم. به همين دليل هم تصميم گرفتيم که اين سوخت را توليد کنيم. هم اکنون هم اعلام کردهايم اگر اين سوخت را به ما بدهند، توليد آن را متوقف خواهيم کرد اما نميتوانيم بيماران خود را به اميد کساني بگذاريم که حتي از فروش هواپيماي مسافربري به ما خودداري ميکنند. هر گاه سوخت به ما رسيد ما هم توليد آن را تعطيل ميکنيم. اين سوخت به هيچ دردي جز راديوداروها نميخورد و توليد آن هم جاي نگراني ندارد.
احمدينژاد درباره پيشنهاد برقراري يک خط داغ تلفني ميان ايران، آمريکا و انگليس در خليج فارس براي کنترل اتفاقاتي که ممکن است پيش بيايد نيز گفت: خوب است سيستمهاي هشدار دهندهاي براي جلوگيري از برخورد وجود داشته باشد اما آيا فکر نميکنيد راه حل بهتر اين است که آمريکا و انگليس از خليج فارس بروند؟ ما حاضريم جريان نفت را در اين صورت تضمين کنيم. حتي بهتر است آمريکا پايگاههاي نظامي خود را از جهان جمعآوري کند. من اگر جاي آنها بودم اين سربازان را به داخل آمريکا ميبردم و از آنان براي عمران و آباداني کشور استفاده ميكردم تا فقر در اين کشور کمتر شود. ما از اينکه آمريکا 46 ميليون فقير دارد ناراحتيم. از اينکه يک ميليون نفر در جنگهايي كشته و زخمي شدهاند که در عراق و افغانستان توسط آمريکا و اروپا به راه افتاده، ناراحتيم.
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري در مورد دستگيري برخي افراد در ايران گفت: مردم ايران 99 درصد اين افرادي را که شما نام ميبريد و ميگوييد براي مردم کار ميکنند، نميشناسند. ميتوانيد به ايران سفر کنيد و اين را ببينيد. من نميگويم با اين افراد درست برخورد شده يا نه اما اينها چطور مدعي حمايت از حقوق مردم هستند و مردم ما از طريق رسانههاي شما خبر دستگيري آنان را ميشنوند؟ اين نشان ميدهد ارتباطي بين اين افراد و مردم وجود ندارد.
رئيسجمهور در پايان تاكيد كرد: در هر کشور اشکالاتي هست کما اينکه در آمريکا هم اشکالاتي هست اما بايد اين اشکالات را همه با هم حل کنيم و اين مشارکت واقعي همه مردم جهان را ميخواهد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات