• شنبه / ۱۲ آذر ۱۳۹۰ / ۱۴:۵۸
  • دسته‌بندی: بین الملل2
  • کد خبر: 9009-08041
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

رييس بهزيستي خبر داد:/‌كامل/ تدوين لايحه اورژانس اجتماعي احداث ‌70 هزار واحد مسكوني در سال ‌91 مراكز نگهداري زنان ويژه بهزيستي خالي از سكنه هستند

رييس بهزيستي خبر داد:/‌كامل/
تدوين لايحه اورژانس اجتماعي 
احداث ‌70 هزار واحد مسكوني در سال ‌91
مراكز نگهداري زنان ويژه بهزيستي خالي از سكنه هستند

رييس سازمان بهزيستي با بيان اينكه كشور در بحث مناسب‌سازي وضعيت مناسبي را ندارد، اعلام كرد: درصدد ايجاد يك الزام قانوني در ادارات دولتي براي اجراي قانون مناسب‌سازي هستيم.

به گزارش خبرنگار «اجتماعي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، همايون هاشمي در نخستين نشست خبري خود گفت: مناسب‌سازي در كشور زير 50 درصد است و در شرايط متوسطي قرار دارد، در اين زمينه قانون صريح است و اجراي آن را رصد مي‌كنيم.

وي در ادامه با بيان اينكه 31 هزار شغل از ابتداي سال تاكنون براي معلولان ايجاد شده است، عنوان كرد: سازمان بهزيستي مكلف به رصد ايجاد 100هزار شغل در سال جاري براي مددجويان است. از اين ميان بهزيستي خود مكلف به ايجاد 44 هزار شغل است و مابقي را ساير دستگاه‌ها ايجاد مي‌كنند.

به گفته هاشمي، سازمان بهزيستي وظيفه رصدكردن اجراي اين موضوع و قانون سه درصد استخدام معلولان را دارد.

افزايش 100 ميليون توماني اعتبار اياب و ذهاب معلولان استان تهران

رييس سازمان بهزيستي در ادامه درباره استخدام معلولان پذيرفته شده در آزمون استخدامي آموزش و پرورش نيز گفت: سازمان بهزيستي در حال پيگيري اين موضوع از وزارت آموزش و پرورش است و اميدواريم اين موضوع به نتيجه مثبت منجر شود. در بحث استخدام دستگاه‌ها تكليف دارند و بايد انجام بدهند.

هاشمي همچنين درباره يارانه اياب و ذهاب معلولان عنوان كرد: در حوزه‌هاي استاني اعتبار اين موضوع پرداخت شده و از روزي كه من رياست سازمان بهزيستي را به عهده گرفتم 100 ميليون تومان اعتبار اياب و ذهاب معلولان استان تهران افزايش يافته است.

وي افزود: سال گذشته چهار هزار و 700 نفر از خدمات اياب و ذهاب استفاده مي‌كردند و امسال اين موضوع به پنج هزار و 200 نفر رسيده است، اما اشكال كار در محدود بودن منابع بهزيستي و افزايش روز به روز نيازهاي معلولان براي حضور در جامعه است.

هاشمي تاكيد كرد: اگر تمام اعتبارات سازمان بهزيستي به موضوع اياب و ذهاب معلولان اختصاص يابد باز هم نمي‌تواند جبران اين هزينه را بكند و ساير دستگاه‌ها بايد به وظيفه خود در اين زمينه با ايجاد دسترسي‌ها عمل كنند.

توزيع 1200 كارت اياب و ذهاب و اهداي 50 دستگاه خودروي ويژه معلولان

رييس سازمان بهزيستي در ادامه با اعلام خبر توزيع 1200 كارت اياب و ذهاب از طريق بانك سامان به صورت آزمايشي، عنوان كرد: در تهران براي هر نفر ماهيانه 50 هزار تومان و در شهرستان‌ها 30 هزار تومان به حساب كارت‌ها پرداخت مي‌شود.

رييس سازمان بهزيستي در ادامه با اعلام خبر اهداي 50 دستگاه خودروي ويژه معلولان توسط رييس ‌جمهور به اين سازمان، گفت: اين دستگاه‌ها در استان‌هاي كم‌برخوردار توزيع مي‌شود و به دنبال راهكارهايي براي اياب و ذهاب معلولان غير از پرداخت مستقيم هستيم.

هاشمي در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا مبني بر زمان عملي شدن مستمري 120 هزار توماني براي معلولان، گفت: بايد منابع مالي لازم در اين زمينه و ابزار قانوني قوانين بالادستي ايجاد شود و در برنامه پيشنهادي سال آينده اين بند منظور مي‌شود.

رييس سازمان بهزيستي در ادامه با بيان اينكه جمعا سه ميليون و 200 هزار نفر در سامانه دريافت خدمات مستمر سازمان بهزيستي ثبت شده‌اند، اظهار كرد: از اين ميان دو ميليون و 100 هزار نفر مستمري ماهيانه 32 هزار توماني را دريافت مي‌كنند.

تدوين لايحه اورژانس اجتماعي در سازمان بهزيستي

55 هزار زن سرپرست خانوار طي دو ماه آينده از بيمه اجتماعي بهره‌مند مي‌شوند

وي در ادامه درباره حمايت‌هاي اجتماعي سازمان بهزيستي از كودكان در معرض آسيب و آسيب‌ديده، گفت: اين حمايت‌ها در سه برنامه مختلف شامل حمايت از اورژانس اجتماعي، ارسال لايحه حمايت از كودكان در معرض آسيب و آسيب ديده به مجلس و استيذان از مقام معظم رهبري در خصوص لايحه نگهداري از كودكان بدسرپرست دنبال مي‌شود.

هاشمي در ادامه با اعلام خبر تدوين لايحه اورژانس اجتماعي در سازمان بهزيستي گفت: پيشنهاد تصويب و تقويت جايگاه اورژانس اجتماعي و تبديل شدن آن از طرح به برنامه ملي توسط سازمان بهزيستي به وزارت كار، تعاون و رفاه اجتماعي ارائه و توسط وزير به امضاء رسيد و اين لايحه در حال آماده شدن در هيات دولت است.

وي افزود: هدف نهايي اورژانس اجتماعي كم‌كردن فاصله بين بزه و كلانتري و حل مشكلات خاص مددكاران به عنوان ضابطان قضايي است.

وي در ادامه با اشاره به ارسال لايحه حمايت از كودكان در معرض آسيب و آسيب‌ديده به مجلس گفت: اين لايحه به صورت مشترك بين قوه قضاييه، وزارت دادگستري و وزارت كار، تعاون و رفاه اجتماعي تدوين شده است و عمده كار آن در سازمان بهزيستي انجام شده است.

هاشمي در خصوص حمايت‌هاي بهزيستي از زنان سرپرست خانوار عنوان كرد: طبق لايحه حمايت از زنان سرپرست خانوار سازمان بهزيستي، ظرف دو ماه آينده 55 هزار زن سرپرست خانوار تحت سرپرستي بهزيستي از بيمه اجتماعي بهره‌مند مي‌شوند و ضمن اينكه در حال حاضر 120 شغلي كه در محيط خانه قابل شكل‌گيري است شناسايي شده و به استان‌ها ارسال شده تا شغل‌هاي مورد نياز استان خود را از ميان آنان انتخاب و به سازمان ارائه دهند.

خريد مسكن به جاي ساختمان‌سازي

احداث 70 هزار واحد مسكوني در سال 91

هاشمي در بخش ديگري از سخنانش درباره فعاليت‌هاي مسكن سازمان بهزيستي، گفت: مقرر شده طبق تفاهمنامه وزارت رفاه و تامين اجتماعي سابق و وزارت مسكن و شهرسازي 200 هزار واحد مسكوني براي جامعه هدف سازمان بهزيستي اعم از زنان سرپرست خانوار و معلولان ايجاد شود كه طبق برنامه احداث 60 هزار واحد مسكوني در سال 89 و 70 هزار واحد مسكوني در سال 90 شروع شده است، احداث 70 هزار واحد مسكوني هم در سال 91 آغاز مي‌شود.

وي افزود: در اين ميان از 60 هزار واحد مسكوني سال 89 بيش از 50 درصد به مراحل پاياني خود رسيده است و از ميان 70 هزار واحد مسكوني سال 90 هم نزديك 30 هزار واحد به مرحله نازك‌كاري رسيده و 12 هزار واحد مسكوني هم آماده است. شش هزار واحد مسكوني تحويل داده شده و 84 هزار واحد هم در مراحل فونداسيون و غيره هستند.

رييس سازمان بهزيستي در ادامه با تاكيد بر اينكه مشكل عمده در بحث ايجاد مسكن براي مددجويان مشكل سهم آورده مددجويان است، ‌گفت: سعي شده با كمك خيران و سازمان‌هاي مردم‌نهاد، مقداري از سهم آورده مددجويان تامين شود.

وي در ادامه عنوان كرد: يكي ديگر از مشكلات عمده در اين زمينه خط اعتباري نهضت مسكن سازمان بهزيستي است كه بايد براي آن ايجاد شود و در حال حاضر از اعتبارات مسكن مهر در اين زمينه استفاده مي‌شود.

هاشمي در ادامه خاطرنشان كرد: براي سال آينده اگر وزارت مسكن و قانون اين اجازه را به ما بدهند رويه فعلي اصلاح مي‌شود و به دنبال خريد واحدهاي مسكوني آماده براي مددجويان هستيم تا نياز مددجويان سريعتر تامين شود.

رييس سازمان بهزيستي در ادامه سخنان خود در جمع خبرنگاران با انتقاد از عملكرد شهرداري در جمع‌آوري متكديان، گفت: مي‌گويند چون در اين زمينه مسئوليتي نداريم با كتك متكديان را جمع‌آوري مي‌كنيم و اين اظهارنظر به نظر ما پسنديده نيست.

هاشمي افزود: متكديان باري روي دوش جمهوري اسلامي ايران هستند و من به عنوان نوكر جمهوري اسلامي تا جايي كه مي‌توانم آنان را پذيرش مي‌كنم و به همين خاطر به سرپناه‌هاي شبانه خود دستور داده‌ايم دو برابر ظرفيت خود بي‌خانمان‌ها را پذيرش كنند.

وي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر نظر رييس سازمان بهزيستي درباره اظهارات مقامات شهرداري و اعلام آمادگي آنان براي تصدي‌گري سازمان بهزيستي عنوان كرد: سازمان بهزيستي قدمت 30 ساله دارد و كارهاي تخصصي بي‌نظيري در آن انجام مي‌شود و محكم و استوار به فعاليت خود ادامه مي‌دهد و بعد از ادغام وزارتخانه‌هاي كار، رفاه اجتماعي پايه‌هاي بهزيستي محكم‌تر هم شده است.

34 هزار دانشجو تحت پوشش سازمان بهزيستي قرار دارند

رييس سازمان بهزيستي در ادامه درباره رايگان بودن تحصيل مددجويان تحت پوشش سازمان گفت: سال گذشته در بند «ك» ماده 20 قانون بودجه سال 90 عنوان شد كه تمام مددجويان نهادهاي حمايتي بايد از تحصيل رايگان بهره‌مند شوند و معاونت راهبردي رياست‌ جمهوري در اين زمينه ماموريت يافت و سازمان بهزيستي هم ليست كامل دانشجويان تحت سرپرستي خود را به اين معاونت ارسال كرد و در حال حاضر در انتظار دريافت اعتبارات در اين زمينه هستيم.

وي افزود: در حال حاضر براي حل مشكل دانشجويان دانشگاه آزاد در شهرستان‌هاي مختلف به دانشگاه‌ها تعهد پرداخت داده شده تا آنان از تحصيل بازنمانند و ضمن اينكه در برخي موارد ضروري هم از محل اعتبارات سنواتي، مقداري از هزينه تحصيل آنان پرداخت شد.

وي افزود: در حال حاضر 16هزار دانشجو در حوزه معلولان و 18 هزار دانشجو در حوزه اجتماعي تحت پوشش سازمان بهزيستي قرار دارند و تا آنجا كه رديف اعتباري اجازه مي‌دهد و در توان باشد براي معافيت تحصيلي آنها هزينه مي‌شود.

هاشمي در ادامه با بيان اينكه نرخ رشد در ميان معلولان در سنوات گذشته 4.6 درصد است، گفت: برنامه‌ سازمان بهزيستي براي سال‌هاي آتي كاهش اين نرخ به 2.3 درصد است.

رييس سازمان بهزيستي در ادامه با تاكيد بر لزوم پرداخت سهم اجتماعي به سازمان بهزيستي، گفت: سازمان بهزيستي از سازمان‌ها، نهادها و كارخانه‌هاي مختلف انتظار دارد كه سهم اجتماعي خود را در راستاي كاهش معلوليت و غيره به سازمان بهزيستي پرداخت كنند.

عرصه آسيب‌هاي مجازي روبه گسترش است

مراكز مربوط به زنان ويژه سازمان بهزيستي عموما خالي از سكنه هستند

آمار زنان ويژه در كشور بسيار بسيار بسيار كم است

وي در ادامه با بيان اينكه آسيب‌هاي اجتماعي ايستا نيست، اظهار كرد: در حال حاضر عرصه آسيب‌هاي مجازي روبه گسترش است و در سازمان بهزيستي علاوه بر پيشگيري و مداخله پيش‌بيني را هم به حوزه وظايف خود اضافه كرده است.

رييس سازمان بهزيستي در بخش ديگري از سخنانش با اعلام اينكه مراكز مربوط به زنان ويژه سازمان بهزيستي عموما خالي از سكنه هستند، گفت: در حال حاضر 29 خانه سلامت و 24 مركز مداخله حمايت و بازپروري زنان آسيب‌ديده در سازمان بهزيستي مشغول به فعاليت هستند و آمار مربوط به زنان ويژه در كشور ما بسيار بسياربسيار كم است و اين نشان از عفاف در جامعه ما دارد.

به گفته هاشمي، در حال حاضر 144 مركز مداخله در بحران، 197 مركز خدمات اورژانس، 37 مركز خدمات كودكان خياباني و 144 مركز مداخله در خانواده به منظور كاهش طلاق در كشور مشغول به فعاليت هستند.

در حوزه بهزيستي خلاء قانوني وجود ندارد

به گزارش ايسنا، همايون هاشمي در تشريح برنامه‌ها و فعاليت‌هاي سازمان بهزيستي با بيان اينكه در حوزه بهزيستي خلاء قانوني وجود ندارد، گفت: اقدامات انجام شده در اين سازمان منطبق با قوانين بالادستي مخصوصا قانون برنامه پنجم توسعه است، اين برنامه‌ها در سه بخش عمده دنبال مي‌شوند.

وي افزود: در قانون برنامه پنجم توسعه به توانمندسازي زنان سرپرست خانوار و مددجويان سازمان‌هاي حمايتي توجه خاص شده است و در اين راستا سازمان‌هاي حمايتي موظفند ساليانه 10 درصد از جمعيت خود را توانمند سازند كه نخستين برنامه سازمان بهزيستي براي تحقق اين امر در سه حوزه معيشت، اشتغال و مسكن پيگيري مي‌شود.

هاشمي در ادامه با بيان اينكه برنامه سازمان بهزيستي در حوزه معيشت در دو بخش بيمه و حمايت‌هاي اجتماعي خلاصه مي‌شود، گفت: دومين برنامه سازمان بهزيستي در اين بخش توجه به افراديست كه توانمند نمي‌شوند، هر چند كه تعداد اين افراد خيلي كم است اما بايد به اين افراد به خوبي رسيدگي شود و در اين راستا از بيمه پايه تا معيشت آنان برنامه جامعي تدوين شده كه به مرور به مرحله اجرا مي‌رسد.

وي در ادامه با بيان اينكه سومين برنامه سازمان بهزيستي بازنگري جدي در برنامه‌ها و به روزكردن سازمان است، گفت: در همين راستا مركز پيشگيري سازمان بهزيستي در اين سازمان احياء شده است و يكي از اولويت‌ها توجه به آگاه‌سازي، پيشگيري همراه با مداخله و پيش‌بيني آسيب‌هاي اجتماعي است كه در اين زمينه توجه جدي به آسيب‌هاي نوپديد سالمندان و اعتياد از اولويت‌ها است.

هاشمي در ادامه گفت: موضوع مهم بعدي تعامل با ساير دستگاه‌هاي دولتي، بخش‌هاي قانونگذاري و قضايي است. سازمان بهزيستي بايد به سازماني سياستگذار و رصدكننده تبديل شود و در عرصه اجرا هم نياز به مشاركت ساير دستگاه‌هاست و در اين زمينه بحث جدي و محور اصلي برنامه‌ها تقويت تعاملات همكاري برون‌ سازماني است.

سه برابر شدن ضريب نفوذ مهدها در دو سال آينده

تا شش‌ ماه آينده تمام استان‌هاي كشور داراي تعاوني‌هاي ملي فراگير مي‌شوند

رييس سازمان بهزيستي در ادامه با بيان اينكه يكي از اولويت‌هاي مهم در سازمان توسعه كيفي و كمي مهدهاي كودك است، گفت: بايد ضريب نفوذ مهدها تا دو سال آينده به سه برابر ظرفيت فعلي برسد و برنامه‌ها براي افزايش ضريب نفوذ مهدها در حاشيه و روستاها از 30 به 50 درصد است.

به گزارش ايسنا، هاشمي در ادامه با بيان اينكه در چند ماه اخير700 مهد كودك به تعداد مهدهاي كودك اضافه شده است، گفت: علاوه بر توسعه كمي، توسعه كيفي هم مدنظر قرار دارد كه در اين زمينه توليد محتوا و بازبيني مجدد محتواها و پايش فراگير مهدهاي كودك هشت استان كشور انجام شده است.

به گفته هاشمي، يكي ديگر از اولويت‌هاي جدي سازمان، توسعه تعاوني‌هاي ملي فراگير استاني است، تعاوني‌هايي كه به وسيله خود معلولان و زنان سرپرست خانوار اداره مي‌شود و تا شش‌ماه آينده تمام استان‌هاي كشور داراي تعاوني‌هاي ملي فراگير خواهند بود.

ايجاد صندوقي براي حمايت از خوداشتغالي معلولان

رييس سازمان بهزيستي در ادامه با تاكيد بر لزوم تقويت خط 148 و اورژانس اجتماعي با رويكرد پيشگيرانه گفت: در پيشگيري بايد صداي ما به اعماق خانواده در نقاط مرزي تا مركز تهران برسد.

هاشمي در ادامه با تاكيد بر لزوم حمايت صندوق‌هاي حمايت از ايجاد فرصت‌هاي شغلي براي معلولان گفت: در اين زمينه با بانك‌ها و صندوق‌ها رايزني‌هايي انجام شده است و در صدد ايجاد صندوقي براي حمايت از خوداشتغالي معلولان هستيم.

رييس سازمان بهزيستي در ادامه با بيان اينكه در بحث پيشگيري نيز برنامه‌ها در دو حوزه پيشگيري از معلوليت‌ها و پيشگيري از آسيب‌ها پيگيري مي‌شود، عنوان كرد: در صدد هستيم نرخ بروز معلوليت را ظرف پنج سال آينده به صفر برسانيم و اين موضوع از طريق مراكز مشاوره ژنتيك و غيره پيگيري مي‌شود.

وي در ادامه با اعلام ساماندهي مجتمع‌هاي خدماتي، رفاهي و روستايي بهزيستي گفت: بايد سعي شود خدمات به مناطق كمتر توسعه يافته نيز گسترش يابد.

هاشمي در ادامه با اشاره به چالش‌هاي پيش‌روي سازمان بهزيستي گفت: يكي از اين چالشها كندبودن روند توانمندسازي است و چالش بعدي مناسب‌سازي محيط است و لازم است تمام دستگاه‌ها به عرصه مناسب‌سازي محيط وارد شوند.

تدوين بسته پوشش بيمه‌اي معلولان

رييس سازمان بهزيستي در ادامه با بيان اينكه چالش جدي فقدان پوشش بيمه‌اي در حوزه بهزيستي براي معلولان است، ‌گفت: در حال تدوين يك بسته پوشش بيمه‌اي براي معلولان هستيم.

هاشمي در ادامه با اشاره به عدم امكان اجراي قانون جامع حمايت از حقوق معلولان نيز عنوان كرد: اين موضوع نياز به مداخله چندوجهي دارد و لازم است كه اين قانون بار ديگر به روز رساني شود .

به گفته وي، لازم است در بحث اشتغال بيش از پنج درصد از ميزان استخدام‌هاي دولتي به معلولان تعلق يابد.

وي در ادامه با اشاره به فرصت‌هاي سازمان بهزيستي براي فعاليت و ارائه خدمت گفت: فعاليت 24 هزار مركز خصوصي زير نظر سازمان بهزيستي و وجود تشكل‌هاي صنفي حوزه معلولان فرصت بزرگي براي سازمان بهزيستي است.

به گفته هاشمي، در حوزه توسعه مراكز خصوصي به خصوص مراكز نگهداري، شرط اصلي سازمان بهزيستي انتخاب اصلح و متخصص بودن مسئولان است.

هاشمي افزود: يكي ديگر از فرصت‌ها تشكيل وزارت جديد تعاون، كار و رفاه اجتماعي و توجه جدي دولت به مسايل اجتماعي و توسعه ورزش معلولان است.

رييس سازمان بهزيستي در ادامه با بيان اينكه سازمان بهزيستي بايد از سازماني پرسشگر به پاسخگو تبديل شود، گفت: در عرصه معلولان به جز معلوليت‌هايي كه ژنتيكي هستند، عامل اكتسابي معلوليت بايد به سازمان بهزيستي پاسخگو باشد.

وي در خاتمه با بيان اينكه خبرنگاران از كاركنان سازمان بهزيستي، بهزيستي‌چي‌ترند، خواستار تعامل بيشتر رسانه‌ها با سازمان بهزيستي در راستاي نماياندن آسيب‌هاي اجتماعي و مشكلات شد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha