با ادامه تلاشها براي حل و فصل سياسي وضعيت موجود در سوريه، منابع ديپلماتيك اعلام كردند كه كنفرانس بينالمللي در خصوص سوريه سيام ژوئن (دهم تير) در ژنو سوئيس برگزار ميشود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از سايت شبكه "الجزيره"، منابع ديپلماتيك مطلع اعلام كردند كه نشست كشورهاي تاثيرگذار بر روند سوريه كه گمان ميرود تمامي كشورهاي صاحب نفوذ در سوريه در آن شركت كنند، سيام ژوئن در ژنو برگزار ميشود؛ در اين نشست تلاش خواهد شد تا به هر نحو ممكن صلح در سوريه برقرار شود.
در همين حال فرانسوا اولاند، رئيسجمهوري فرانسه اعلام كرد كه پاريس از نشست گروه 20 كه در مكزيك برگزار ميشد، براي بررسي مساله سوريه استفاده خواهد كرد و تلاش ميكند در اين نشست مواضع روسيه را در قبال تحولات سوريه تغيير دهد.
اولاند در كنفرانسي مطبوعاتي پس از ديدار با ماريو مونتي، رئيسجمهوري ايتاليا اعلام كرد: اميدواريم بتوانيم تحريمها و فشارهاي جديدي عليه سوريه تصويب كنيم و به هر طريق ممكن از اجراي طرح كوفي عنان نماينده مشترك سازمان ملل و اتحاديه عرب در سوريه حمايت كنيم.
وي در اين كنفرانس مطبوعاتي اعلام كرد كه نشست دوستان سوريه ششم ژوئيه در پاريس برگزار ميشود و راههاي برون رفت از وضعيت جاري در سوريه بررسي ميشود.
در همين حال لوران فابيوس، وزير امور خارجه فرانسه نيز اعلام كرد: مذاكرات آينده با سوريه در خصوص اداره سوريه بعد از بشار اسد، رئيس جمهوري اين كشور خواهد بود.
وي همچنين عنوان داشت: فرانسه به مخالفان سوريه وسايل ارتباطي ميدهد تا به وسيله اين وسايل بتوانند بهتر آنچه را كه در سوريه اتفاق ميافتد، پوشش دهند و ارتباط آنها با يكديگر و جهان خارج افزايش يابد.
روسيه نيز در واكنش به اعتراض برخيها به ارسال محمولههاي نظامي به سوريه توسط مقامات مسكو اعلام كرد كه روسيه هليكوپتر جديدي به سوريه نفروخته است و هليكوپترهايي كه دولت سوريه از آنها استفاده ميكند قديمي هستند.
در همين حال ويليام هيگ، وزير امور خارجه انگليس بار ديگر از برگزاري نشست سراسري در خصوص تحولات سوريه استقبال كرد و از شركت ايران در اين نشست ابراز نگراني كرد.
بنا به بيانيه وزارت امور خارجه انگليس ويليام هيگ، عقيده دارد شركت ايران در نشست سوريه امر غير قابل اجرايي است.
در همين حال وزارت امور خارجه چين از درخواست فرانسه براي اجراي بند هفت اساسنامه سازمان ملل كه در آن استفاده از زور براي اجراي قطعنامههاي سازمان ملل مجاز دانسته شده را غير منطقي خواند و اعلام كرد كه پكن با استفاده از هر گونه زور و فشار و تحريم نظام حاكم در سوريه مخالف است.
سخنگوي وزارت امور خارجه چين گفت: در شرايط كنوني همگان بايد از طرح كوفي عنان حمايت كنند و پكن خواستار اين است كه قطعنامههاي سازمان ملل اجرا شود اما از فشار و زور عليه سوريه حمايت نميكند.
هيلاري كلينتون وزير امور خارجه آمريكا نيز مدعي شد كه سوريه در حال رفتن به سوي جنگ داخلي است و از جامعه جهاني خواست تا در قبال مساله سوريه موضع گيري متحدي اتخاذ كند.
وي با اعلام اينكه بارها از مقامات كرملين خواسته است تا روابط خود را با دولت سوريه قطع كنند، گفت: بايد جامعه جهاني در سخن گفتن با بشار اسد رئيسجمهوري سوريه هماهنگ باشد.
در همين حال خبرگزاري آلمان به نقل از منابع محلي اعلام كرد كه بشار اسد به شبه نظاميان مسلح 24 ساعت مهلت داده تا اسلحههاي خود را كنار بگذارند و خود را تسليم نيروهاي دولتي كنند.
بنابراين گزارش بشار اسد به نيروهاي تحت درمانش دستور داده كه پس از پايان اين مهلت به مراكز گروههاي نظامي حمله كنند و به حملات شبه نظاميان به مردم و نيروهاي نظامي پايان دهند.
در همين حال يك هيات از ناظران بين المللي مستقر در سوريه از شهر الحفة كه هفته گذشته شاهد درگيريهاي شديدي ميان مخالفان مسلح و ارتش سوريه بود ديدار كردند.
بنابراين گزارش پيشتر 25 هزار ساكن اين شهر از آن گريختهاند و تنها تعداد كمي از مردم در اين شهر باقي ماندند و آثار گلولهباران و انفجار در سراسر شهر به چشم ميخورد.
بنا به گفته شاهدان عيني جسدهاي پراكنده در خيابانهاي اين شهر هنوز به چشم ميخورد و كسي اقدام به جمع آوري جسدها در خيابانهاي شهر نكرده است.
ساختمانهاي دولتي از جمله مركز حزب بعث حاكم و نيز برخي ديگر از ساختمانهاي دولتي در اين شهر به طور كامل منهدم شده است.
ناظران بينالمللي روز سهشنبه تلاش كردند كه به اين شهر كه تا روز سهشنبه شاهد درگيريهاي شديدي بود، وارد شوند اما به دليل حمله برخي افراد و ممانعت آنها از ورود ناظران به شهر صلح بانان بين المللي نتوانستند به شهر وارد شوند.
انتهاي پيام
نظرات