• شنبه / ۲۷ خرداد ۱۳۹۱ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 91032715284
  • خبرنگار : 71430

افشاي طرح آمريكا براي حمله نظامي؛

رئيس ناظران بين‌المللي در سوريه: هر دو طرف مقصرند!

رئيس ناظران بين‌المللي در سوريه: هر دو طرف مقصرند!

رئيس ناظران بين‌المللي در سوريه گرچه اعلام كرد ماموريت اين ناظران با پيشرفت‌هاي چشمگيري همراه بوده است با اين حال دو طرف درگير در سوريه را در ادامه خشونت‌ها مقصر دانست.

رئيس ناظران بين‌المللي در سوريه گرچه اعلام كرد ماموريت اين ناظران با پيشرفت‌هاي چشمگيري همراه بوده است با اين حال دو طرف درگير در سوريه را در ادامه خشونت‌ها مقصر دانست.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از پايگاه اينترنتي المحيط،‌ ژنرال "رابرت مود"، رئيس‌ ناظران بين‌المللي مستقر در سوريه در يك كنفرانس مطبوعاتي در دمشق اعلام كرد: مخالفان مسلح و نظام سوريه هر دو در ادامه خشونت‌ها در كشور مقصر هستند و ناظران بين‌المللي موارد متعددي از حمله مخالفان به ساختمان‌هاي دولتي و ايست‌هاي بازرسي را ثبت كرده‌اند و در مقابل استفاده نيروهاي دولتي از توپخانه و خمپاره‌انداز و نيز گسترش نيروهاي نظامي همانند آنچه كه در يك جنگ كلاسيك روي مي‌دهد نيز توسط ناظران بين‌المللي رويت شده است.

رابرت مود ادامه داد: تاكنون دستاوردهاي مثبتي در تحولات سوريه به دست آمده كه از جمله آن‌ها آزادي برخي زندانيان و نيز ورود تعداد بيشتري از خبرنگاران به سوريه است كه اين امر مساله مثبتي تلقي مي‌شود.

رئيس ناظران بين‌المللي سوريه گفت: بزرگترين مشكلي كه هم‌اكنون در پيش‌روي ناظران بين‌المللي وجود دارد افزايش خشونت‌ها در سوريه است كه مانع انجام وظيفه صلح‌بانان بين‌المللي شده كه اين امر بر سختي‌هاي ملت سوريه افزوده است.

مود ادامه داد: سطح خشونت‌ها در سوريه به حدي رسيده كه قابل قبول نيست و اين مساله باعث شده كه آينده كار ناظران در سوريه به تصميم‌گيري شوراي امنيت بستگي پيدا مي‌كند و شوراي امنيت است كه تعيين مي‌كند آيا ناظران بين‌المللي پس از پايان ماموريتشان در سوريه بمانند يا نه.

وي گفت: مخالفان سوري كه در خارج از اين كشور هستند از هماهنگي لازم برخوردار نيستند و نمي‌توان از آن‌ها به عنوان يك نظام تاثيرگذار در سوريه نام برد.

رئيس ناظران بين‌المللي سوريه با اشاره به حمايت‌هاي بين‌المللي از طرح شش ماده‌اي كوفي عنان،‌ نماينده مشترك سازمان ملل و اتحاديه عرب در امور سوريه گفت: طرح كوفي عنان متعلق به همه گروه‌هاي سوري است كه اين طرح را امضا كرده‌اند و اين طرح همچنين متعلق به جامعه جهاني است و جايگزيني براي آن نيست.

وي گفت: ماموريت ناظران بين‌المللي در سوريه قابل تغيير و دگرگوني است و شوراي امنيت ظرف چند روز آينده در اين خصوص تصميم‌گيري خواهد كرد.

مود با اشاره به همكاري‌هاي صلح‌بانان سازمان ملل با دولت سوريه گفت: اگر همكاري‌هاي دولت سوريه و تسهيلات دولت نبود ناظران بين‌المللي نمي‌توانستند به سادگي ماموريت خود را انجام دهند و هم‌اكنون نيز تماس‌هاي مستقيم و هماهنگي ميان نظام سوريه و ناظران بين‌المللي وجود دارد.

وي درخصوص واقعه منطقه الحوله كه در آن بيش از 100 غيرنظامي به طرز فجيعي كشته شدند نيز گفت: هنوز جزئيات اين حادثه مشخص نيست و مدارك و گزارش‌هاي تهيه شده در اين خصوص به سازمان ملل ارجاع داده شده است.

مود اعلام كرد كه با توجه به شيوه اجراي انفجارهاي دمشق نيز مشخص شده در اين انفجارها طرف سومي دخالت دارد كه اين طرف هنوز كاملا شناخته شده نيست.

رئيس ناظران بين‌المللي همچنين از كشورها و طرف‌هايي كه اقدام به وارد كردن اسلحه به سوريه مي‌كنند خواست تا براي جلوگيري از افزايش خشونت‌ها از اين اقدام خود دست بردارند.

در همين حال مسئولان ارتش آمريكا در گفت‌وگو با شبكه سي ان ان اين كشور اعلام كردند كه ارتش آمريكا طرحي ويژه‌اي را در دست دارد كه در آن چگونگي عمليات نظامي آمريكا عليه سوريه با تمام جزئيات آن مشخص شده است.

بنا به گفته اين منابع آمريكا در صورت ورود به جنگ با سوريه از كشورهاي هم‌جوار استفاده خواهد كرد و هم‌اكنون نيز اقداماتي را براي آموزش نيروهاي اردني آغاز كرده است.

بنا به گفته اين مسئولان سناريوي حمله نظامي آمريكا به سوريه شامل ايجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز آسمان سوريه و مشاركت تعداد زيادي از سربازان آمريكايي در اين حمله است.

بر اساس اين ادعا آمريكا قصد ندارد اين حمله را عملي كند و تنها طرح آن را برنامه‌ريزي كرده كه در شرايط اضطراري از آن بهره ببرد.

در همين حال مخالفان سوري به همراه 12 كشور عربي و غيرعربي نشستي را در استانبول آغاز كردند كه هدف از آن هماهنگ كردن مخالفان سوري و متحد كردن آن‌ها اعلام شده است.

در اين نشست كه نمايندگاني از كشورهاي تركيه، قطر، عربستان، امارات،‌ آلمان، انگليس،‌ ايتاليا و نماينده‌اي از سوي كوفي عنان حضور دارند تلاش مي‌شود كه هماهنگي ميان گروه‌ها و احزاب مختلف سوري ايجاد شود تا بتوان به اين گروه‌ها به عنوان يك گروه نظام‌مند و تاثيرگذار در سوريه تكيه كرد.

سرگئي لاوروف، وزير امور خارجه روسيه نيز در سخناني عنوان داشت: افزايش فشارها براي بركناري بشار اسد،‌ رئيس‌جمهوري سوريه پيامدهاي ناگواري در پي خواهد داشت چرا كه جامعه سوريه هنوز نياز به حمايت‌هاي امنيتي و معيشتي از سوي دولت دارد و كنار زدن بشار اسد با زور به معني آغاز جنگ داخلي خونين در سوريه است.

وي تاكيد كرد كه در مذاكرات گسترده بين‌المللي درباره سوريه حتما بايد ايران نيز حضور داشته باشد و به هر طريق ممكن بايد زمينه‌ها براي اجراي مذاكرات سياسي ميان گروه‌هاي مختلف سوري آماده شود و اين كار بايد بدون هيچ پيش‌شرطي از جمله كنار رفتن بشار اسد باشد.

اين در حالي است كه لوران فابيوس،‌ وزير امور خارجه فرانسه اعلام كرد كه پاريس و واشنگتن در حال بررسي طرحي هستند كه بر اساس آن دستگاه‌هاي ارتباطي پيشرفته در اختيار مخالفان سوريه قرار گيرد كه اين امر به تقويت مخالفان سوريه خواهد انجاميد.

وي گفت: مخالفان سوريه مي‌توانند پيروزي‌هاي چشمگيري در سوريه به دست آورند اما اين امر با درگيري‌هاي خونين در سوريه محقق خواهد شد كه مخالفان به تنهايي قادر به انجام آن نيستند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha