• دوشنبه / ۵ تیر ۱۳۹۱ / ۱۴:۵۸
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 91040502857
  • خبرنگار : 71434

/تحليل-عراق نت/

پيروزي مرسي، پيروزي جنبش‌هاي اسلامي است

پيروزي مرسي، پيروزي جنبش‌هاي اسلامي است

پيروزي محمد مرسي در انتخابات رياست جمهوري مصر نه تنها واقعه‌اي تاريخي و بزرگ براي مصر بود، بلكه حتي باعث شد كشورهاي غربي در حساب‌هاي قديمي خود درخصوص كشورهاي عربي و اسلامي بازنگري كنند.

پيروزي محمد مرسي در انتخابات رياست جمهوري مصر نه تنها واقعه‌اي تاريخي و بزرگ براي مصر بود، بلكه حتي باعث شد كشورهاي غربي در حساب‌هاي قديمي خود درخصوص كشورهاي عربي و اسلامي بازنگري كنند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پايگاه اينترنتي عراق نت، در تحليلي تحت عنوان "مرسي پيروزي و شكست" به مساله پيروزي نامزد اخوان‌المسلمين مصر و تاثير آن بر ديدگاه غرب نسبت به جهان عرب پرداخته و مي‌نويسد: "پيروزي محمد مرسي، نامزد اخوان‌المسلمين مصر بر رقيب انتخاباتي‌اش احمد شفيق، ميدان‌هاي قاهره را از هياهوي شادي مردم اين كشور به لرزه درآورد؛ پيروزي‌اي كه در حقيقت سرآغاز مرحله‌ جديدي در مصر و همه كشورهاي جهان عرب است و آثار و نتايج آن به تمام كشورهاي اسلامي نيز كشيده خواهد شد.

پيروزي‌اي كه باعث مي‌شود غرب و سران آن در حساب‌هاي قديمي خود درخصوص كشورهاي عربي و اسلامي بازنگري كنند.

پيروزي‌اي كه تحققش را ناظران و تحليل‌گران پيش بيني كرده بودند و در حقيقت پيروزي نيروهايي از جمله گروه‌ اخوان‌المسلمين مصر به شمار مي‌رود كه نقششان در جهان عرب از چشم‌ها پوشيده مانده بود، نيروهايي كه سال‌هاي فراوان و در سايه حضور قدرت‌هاي نظامي از زمان انقلاب ژوئيه 1952 و اعدام شيخ حسن البنا و سيد قطب تا پيروزي انقلاب مصر در 25 ژانويه 2011 ميلادي و بركناري نظام حسني مبارك از قدرت، رنج مي‌بردند.

پيروزي مرسي در انتخابات به واقع به شكست پايگاه نيروهاي ملي گرا و نظام‌هاي سوسياليستي انجاميد كه به دنبال انتشار دروغ و فريب مردم بوده و به هيچ نظر و عقيده‌اي اهميت نمي‌دادند و در اجراي چنين سياست‌هايي دائما حمايت نيروهاي غربي را همراه داشتند.

اين نيروها و گروه‌ها شكست خوردند و به جاي آنها گروه‌هايي به روي كار آمدند كه تمايل بيشتري براي تغيير در كشور دارند اما چيزي كه اين جا حائز اهميت است آن است كه گروه‌‌هاي پيروز بايد بكوشند تا بتوانند تمايل خود را به ايجاد تغيير و اصلاحات ثابت كنند و اين ماموريتي است كه با وجود چالش‌هاي سياسي و اقتصادي در جامعه امروز مصر چندان آسان و عادي به نظر نمي‌رسد.

پيروزي محمد مرسي در انتخابات رياست جمهوري مصر در حقيقت به مثابه نشانه‌‌اي از آغاز روند فعاليت‌هاي اسلامي در تمام جهان عرب و در كشورهاي شرقي است كه از اين مساله تاثير مي‌پذيرند؛ لذا رئيس جمهوري آينده مصر بايد با مشكلات كشورش به شكلي مدبرانه و با آرامش برخورد كند، چنان كه از وي انتظار مي‌رود تا مشكلات مصر با ساير كشورهاي عربي و اسلامي را به حد صفر برساند و بدين وسيله ترس موجود در اذهان غربي‌ها را از بين ببرد.

شكي نيست كه پيروزي مرسي، پيروزي جنبش‌هاي اسلامي در همه كشورهاي عربي و اسلامي و نيز كشورهاي غير عربي است كه از اين پيروزي متاثر مي‌شوند و در مقابل شكست و خواري احزاب، گروه‌ها و موسساتي است كه به پيروزي نامزد اخوان المسلمين تمايلي نداشتند."

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha