دبیرکل حزبالله لبنان در ششمین سالروز پیروزی مقاومت لبنان در جنگ ژوئيه 2006 با بيان اين كه رژیم صهیونیستی در جنگ 33 روزه سال 2006 متحمل ضربهای کوبنده شد و به نهایت پستی و خواری رسید تاكيد كرد: سوريه تكيهگاه و پشتيبان واقعي مقاومت به ويژه در سطح نظامي است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان در سخنرانی خود در مراسمي كه اين حزب به مناسب ششمین سالروز پیروزی در جنگ 33 روزه رژیم صهیونیستی علیه لبنان در سال 2006 در ورزشگاه الرايه در ضاحيه (حومه ) جنوبي لبنان برگزار كرده بود به ابعاد این جنگ و تحولات منطقهای و بینالمللی پرداخت.
دبیرکل حزبالله لبنان از برخي دستاوردهاي مقاومت كه تاكنون درباره آن صحبت نشده است، سخن گفت و تاکید کرد، «مئير داگان» رييس موساد در زمان جنگ تابستان 2006 به ايهود اولمرت، نخستوزير وقت رژيم صهيونيستي گفت: جنگ، فاجعهاي ملي بود كه در آن ضربهاي كوبنده به اسرائيل وارد شد.
وي افزود: «دان مريدور» كه رييس كميته نوسازي نظريه امنيت ملي اسرائيل بود، نيز گفت: اسرائيل تاكنون چنين وضعي به خود نديده است و ما به نهايت پستي رسيدهايم.
نصرالله تاكيد كرد : اين اعترافها نشان ميدهد، بر خلاف روندي كه آنها درصددش بودند، به جاي اين كه از اين جنگ دستاوردي عايدشان شود، متحمل شكست و ضربهاي كوبنده شدند و به نهايت پستي و خواری رسيدند.
وي افزود: رژيم صهیونیستی روز جمعه، 14 ژوئيه 2006 با تشكيل كابينه امنيتي به ارزيابي طرح يك عمليات پرداخت. در اين ارزيابيها به كابينه اعلام شد كه اطلاعات دقيقي و بسيار مهمي تهيه شده است و اكنون همه سكوهاي پرتاب موشكهاي حزب الله كه موشكهايي ساخت ايران هستند، شناسايي شدهاند.
دبیرکل حزب الله لبنان تصریح کرد: در آن زمان وزير دفاع وقت اسرائيل گفت: سكوهاي پرتاب موشكها در جنوب همگي مشخص شدهاند و فعاليت اطلاعاتي دقيقي صورت گرفته و پس از آن رزمايشهايي به منظور حمله مشابه، انجام گرفته است بنابراين اگر با عمليات موافقت كنيد، جنگ، كمر حزب الله را خواهد شكست.
سید حسن نصرالله تصریح کرد، صهیونیستها فكر میكردند كه اين عمليات مقاومت را غافلگير خواهد كرد به طوري كه حزب الله قادر نخواهد بود از هيچ يك از موشكهاي ميانبرد يا دوربرد خود استفاده كند. پس از گذشت يك ساعت از تصويب اجرای عمليات، 40 جنگنده اسرائيلي به لبنان حمله كردند و آن طور كه اسرائيليها ميگويند، 40 هدف را در مدت 34 دقيقه مورد اصابت قرار دادند و عمليات به پايان رسيد زيرا همه اهداف مشخص شده كه گفته ميشد سكوهاي شليك موشكهاي فجر 3 و فجر 2 هستند ، نابود شدند. پس از آن دان حالوتس با ايهود اولمرت تماس گرفت و گفت: پيروز شديم و جنگ تمام شد.
دبيركل حزبالله لبنان افزود: روز دوم شيمون پرز رئیس رژیم صهیونیستی، اعلام كرد اسرائيل پيروز شد و دبيركل حزب الله به دمشق فرار كرد و اين در حالي بود كه من همچنان در «ضاحيه» واقع در جنوب لبنان بودم.
سید حسن نصرالله تصریح کرد كه فرماندهان اسرائيلي پس از آن از تلاش گسترده امنيتي، جمعآوري اطلاعات، برگزاري رزمايشها واختصاص بودجههاي هنگفت براي محقق ساختن اين دستاوردها سخن گفتند و اين جنگ را به جنگ 1967 تشبيه كردند كه در آن نيروي هوايي اسرائيل بخش گستردهاي از نيروي هوايي مصر را هدف قرار داد. همچنين اين حمله را به اقدام اسرائيل در هدف قرار دادن موشكهاي سام 6 سوريه در لبنان تشبيه كردند. مردم اسرائيل اين موضوعات را باور ميكردند تا جايي كه دان حالوتس گفت: 60 تا 70 درصد از توان موشكي حزب الله را نابود كرديم.
دبیرکل حزبالله لبنان در ادامه در بيان واقعيتهاي اين جنگ اعلام كرد: واقعيت مستند آن است كه مقاومت همواره هوشيار و خواب را بر خود حرام كرده بود.
وی گفت: مقاومت با تلاشهاي مغز متفكر امنيتي خود، نقشه دشمن صهيونيست را درباره سكوهاي موشكي ميانبرد كشف كرد و در بازي آنها را همراهي و به آنها كمك كرد تا اطلاعات جمع كنند. اين مغز متفكر مقاومت شهيد عماد مغنيه بود.
وي افزود: اسرائيل در هر جنگي به ضربه نخست ميانديشد. نخستين دستاورد مقاومت اين بود كه دانست اسرائيل محل سكوها را ميداند. دستاورد امنيتي دوم اين بود كه مقاومت توانست سكوها را از محل اصلي خارج كند بيآن كه اسرائيل متوجه شود. اين سكوها به اماكني كه دشمن صهيونيست از آن بياطلاع بود، منتقل شدند. وقتي اسرائيل تصميم خود را گرفت و اماكن شناسايي شده را هدف قرار داد، اماكن مزبور خالي از سكوهاي موشكي بودند و آن چه اتفاق افتاد، اين بود كه سكوها از اماكني كه در آنها پنهان شده بودند، خارج شدند و در مدت 33 روز جنگ مورد استفاده قرار گرفتند و همواره براي هدف قرار دادن تلآويو آماده بودند.
وي خاطرنشان كرد: ملت فلسطين نيز ميداند كه اگر مساله فلسطين به نظامهاي عربي واگذار شود فلسطين براي هميشه نابود خواهد شد.
سيد حسن نصرالله تاكيد كرد كه بعد از پايان جنگ، دشمن (اسرائيل) به همراه آمريكاييها به ارزيابي آنچه رخ داده بود پرداخت و از اين جنگ درسهايي گرفت از اين رو ما وارد مرحله جديدي شديم به طوري كه هدف جنگ نابودي مقاومت به عنوان يك جنبش اساسي جهت نابودي محور مقاومت در منطقه بود و از نظر آنها بايد محور اول و جنبش اول نابود ميشد كه همان له كردن مقاومت در لبنان بود و اگر مقاومت نابود ميشد جنگ به سوريه كشيده ميشد آن هم به اين ادعا كه سوريه از مقاومت حمايت كرده است. در هر جنگي در آينده غافلگيريهاي بزرگي براي دشمن خواهيم داشت.
وي ضمن عرض تسليت به خاطر شهادت مسئولان ارشد نظام سوريه در انفجار روز چهارشنبه دمشق تصريح كرد: حلقه دوم هدف آنها براندازي نظام سوريه، نابودي و واداشتن اين كشور به تن دادن به طرحهاي آمريكا و اسرائيل بود اما پيروزي مقاومت حلقه دوم اين طرح را نيز ناكام كرد.
سيد حسن نصرالله خاطرنشان كرد: در روزهاي پاياني جنگ ژوئيه اسرائيل به دنبال راه حل بود. اسرائيل يك مساله نوعي را در قطعنامه 1701 به عنوان بهانه به دست گرفته بود كه همان محكوم كردن مقاومت بود، اما نتيجه آن چه شد؟
وي افزود: اگر در آن زمان، در لبنان همبستگي سياسي ملي وجود داشت و اگر برخي در لبنان خنجرهاي خود را به پشت ما فرو نميكردند، ميتوانستم در روزهاي پاياني مذاكرات دستاوردهايي را محقق كنيم اما كساني بودند كه به اسرائيل در سطح سياسي براي خارج كردنش از اين تنگنا كمك كردند.
دبيركل حزبالله لبنان خاطرنشان كرد: صهيونيستها به غزه رفتند و در سال 2008 جنگي عليه آن راه انداختند اما غزه براي اين طرح آماده بود و با وجود آن هنوز طرحهاي آمريكا و اسرائيل پايان نيافته بلكه آنها جايگزينهايي داشتند.
وي تاكيد كرد: مشكل واقعي آمريكاييها و اسرائيليها، سوريه است. آنها شاهد بودند كه در مرحله اخير تحولي مهم در سوريه رخ داده است به طوري كه استراتژي جديد نظامي در سوريه وضع و روي آن كار شد و سوريه در 10 سال گذشته تبديل به يك قدرت نظامي شد كه ميتوانست تهديدي براي اسرائيل باشد و اين موجب نگراني بيشتر اسرائيل در قبال سوريه شده است.
سيد حسن نصرالله تاكيد كرد: دشمن معتقد است كه سوريه گذرگاه مقاومت و پل ارتباطي ميان مقاومت و ايران است. سوريه بيشتر از اين چيزهايي است كه دشمن تصور ميكند. سوريه تكيهگاه و پشتيبان واقعي مقاومت به ويژه در سطح نظامي است.
دبيركل حزبالله لبنان تصريح كرد: جنگي همانند جنگ ژوئيه نميتوانست ضربهاي به مقاومت بزند هر چند كه برخي لبنانيها كاري را انجام ميدهند كه اسرائيل ميخواهد.
سيد حسن نصرالله با مطرح كردن اين سوال كه معناي اين مساله چيست كه سوريه به حزبالله، حماس و جهاد اسلامي سلاح ميدهد، تصريح كرد: زماني كه سازمانهاي عربي نان، پول و كمكهاي انساني را به غزه نميدادند سوريه به همراه غذا به غزه سلاح ميفرستاد و به خاطر اين مساله سوريه، بشار اسد، رئيسجمهوري اين كشور شهدايي مانند آصف شوكت، داود راجحه، حسين توركماني را داد.
دبيركل حزب الله لبنان افزود: مهمترين موشكهايي كه به حيفا و مركز رژيم غاصب اصابت كرد، موشكهايي ساخت صنايع دفاعي سوريه بود كه به مقاومت داده بود. سوريه پشتيبان مقاومت بود و به مقاومت سلاح داد تا در جنگ ژوئيه بايستد و نه فقط در لبنان بلكه در نوار غزه نيز سلاحها و موشكهايي را به مردم تحت اشغال داد. آيا اين موشكها را نظام عربستان به آن داده بود؟ آيا اين موشكها را نظامهاي عربي داده بودند؟
وي خاطرنشان كرد: رهبران سوريه منافع خود را به خطر انداختند تا مقاومت در لبنان و فلسطين قوي بماند.
سيد حسن نصرالله ضمن درخواست براي اظهارنظر يكي از نظامهاي عربي به غير از سوريه در زمينه حمايت از مقاومت تاكيد كرد: طرحي آمريكايي و اسرائيلي تحت عنوان «ممنوع» وجود دارد با اين توضيح كه وجود ارتشهاي قوي در منطقه به خاطر حضور اسرائيل ممنوع است. آنها ميخواهند ارتشها نقش پليس را ايفا كنند. اگر ارتشي قوي باشد، بايد به آمريكا وصل شود و در منطقه تنها ارتش سوريه بود كه آموزش و سلاح خود را از آمريكايها دريافت نكرده بود. به خاطر همين، آمريكاييها به نابودي اين ارتش پرداختند.
وي تصريح كرد: آمريكا و غرب به كمك تجهيزاتشان در جهان عرب از خواستههاي محق ملت سوريه سوءاستفاده و سوريه را وارد جنگ كردند. مخالفان سوريه و گروههاي ملي ممنوع از مذاكرات شدند چرا كه بهترين راهكار از نظر آنها نابودي سوريه، ملت و ارتش آن بود؛ همان چيزي كه در عراق رخ داد.
سيد حسن نصرالله حفظ سوريه، ملت و ارتش اين كشور را تنها از طريق انجام مذاكرات و برگزاري فوري آن خواستار شد و افزود: ارتش سوريه به رغم شهادت رهبران نظامي در انفجاري كه مركز امنيت ملي سوريه را هدف قرار داد، ميتواند باز هم با قدرت در برابر دشمنان بايستد و اين ارتش داراي رهبران ملي است كه اهداف دشمنان را ناكام ميگذارند.
وي كمي تفكر و انديشه را درباره آنچه كه در سوريه رخ داده و اين كه چه كساني از اين وضعيت سود ميبرند، خواستار شد.
دبيركل حزبالله تصريح كرد: مهمترين دغدغه اسرائيل طي سالهاي گذشته تحريم ايران، ترور فرماندهان نظامي و تحريك ملت ايران عليه رهبران اين كشور بوده است. آنها در بسياري از موارد مردم را تشويق به برگزاري تظاهرات در تهران كردند و از اين رو دهها شبكه ماهواره اسرائيلي و آمريكايي به زبان فارسي آغاز به كار كرده و هر آنچه كه آمريكا و غرب ميتوانستند عليه ايران انجام بدهند، انجام دادهاند. ايران امروز 100 برابر قويتر از 30 سال گذشته است و هر روز نيز قويتر ميشود. هر چقدر كه تحريمها شدت مييابد، ايران نيز قويتر ميشود. ايراني كشوري بزرگ، غني از نيروهاي انساني و امكانات مادي است.
دبيركل حزبالله لبنان در خصوص اوضاع اين كشور نيز تصريح كرد: يك اجماع ملي درباره تقويت ارتش لبنان وجود دارد اما آيا تاكنون واقعا يك اجماع ملي درباره آن مشاهده شده است. برخي ارتش را به طايفهگري و مذهبگراي متهم ميكنند كه من نسبت به آن ترديد دارم . ارتش ما بايد ارتشي قوي باشد و بيطرف عمل كند ما از اظهارات سفير آمريكا يا ژنرال آمريكايي ترسي نداريم. آنها به ارتش ما سلاح ميدهند! ما نيازي به سلاح آنها نداريم. ما هرگز دستمان را به سوي آنها دراز نخواهيم كرد.
سيد حسين نصرالله افزود: ايران اعلام كرد كه به ارتش لبنان به عنوان هديه سلاح ميدهد يا با قيمت تمام شده به لبنان سلاح ميفروشد.
وي درباره تنشهاي داخلي در لبنان نيز از تمامي لبنانيها و در راس آن رسانهها خواست كه به وظيفه مليشان عمل كنند.
دبيركل حزبالله لبنان از لبنانيها خواست كه صبر و بردباري پيشه كنند و تن به هرگونه تحريك و تلاش در زمينه ايجاد آشوب در كشور ندهند. مردم لبنان بايد منافع ملي را به ويژه در خصوص مساله شيعه و سني در نظر بگيرند. كساني هستند كه تلاش ميكنند جامعه را به سمت درگيريهاي حزبي، طايفهاي و مذهبي بكشانند.
سيد حسن نصرالله تاكيد كرد: دولت لبنان دولتي ائتلافي است كه در آن ديدگاههاي متعددي مطرح است اما مهمترين مساله اين است كه ما اختلافاتمان را از طريق مذاكره حل كنيم. هرگونه اختلافي ميان اعضاي دولت نبايد به جنجال علني تبديل شود بلكه بايد درباره آن مذاكره شود. روابط استراتژيك بسيار قوي با همپيمانانمان داريم به خصوص روابط بين حزبالله لبنان و جريان آزاد ملي بسيار قوي و استراتژيك است. موضع ما و ميشل عون، رهبر جريان آزاد ملي در زمان جنگ ژوئيه موضعي اخلاقي، انساني و خارج از حسابهاي سياسي و منافع شخصي بود.
انتهاي پيام
نظرات