• شنبه / ۲۱ مرداد ۱۳۹۱ / ۱۳:۴۱
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 91052112965

حال و هواي «كوچه‌گردان عاشق» با بچه‌هاي جمعيت امام علي(ع)

حال و هواي «كوچه‌گردان عاشق» با بچه‌هاي جمعيت امام علي(ع)

ساق‌هاي لاغر و نازكي در شب‌هاي قدر كوچه پس كوچه‌ها و دالان‌هاي دروازه غار، ميدان شوش، شهر ري و ... را طي مي‌كنند تا بسته‌هاي مواد غذايي را به در خانه نيازمندان برسانند. ساق‌هاي لاغر و نازك كودكان و نوجواناني كه خود تاچندي پيش در انتظار اين بسته‌ها چشم به در داشتند.

ساق‌هاي لاغر و نازكي در شب‌هاي قدر كوچه پس كوچه‌ها و دالان‌هاي دروازه غار، ميدان شوش، شهر ري و ... را طي مي‌كنند تا بسته‌هاي مواد غذايي را به در خانه نيازمندان برسانند. ساق‌هاي لاغر و نازك كودكان و نوجواناني كه خود تاچندي پيش در انتظار اين بسته‌ها چشم به در داشتند.

حال و هواي امسال كوچه‌گردان عاشق بچه‌هاي جمعيت امام علي(ع) متفاوت از سال‌هاي قبل بود، چرا كه امسال كودكان كار و خيابان، بدسرپرست و بي‌سرپرست و نيازمند تحت‌ پوشش 13 سال قبل حال خود مجري برنامه شده و با دست‌هاي كوچكشان كيسه‌هاي مواد غذايي را براي خانواده‌هاي نيازمند بسته‌بندي كرده و به در خانه‌ آنها مي‌رساندند.

به گزارش خبرنگار «دانشگاهي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، جمعيت امام علي (ع) تشكل مردم‌نهاد امدادي ـ دانشجويي است كه براي سيزدهمين سال پياپي برنامه‌ كوچه گردان عاشق را در شب‌هاي قدر برگزار كرد.

در اين برنامه دانشجويان و دانش آموزان عضو جمعيت به تاسي از مولايشان امام علي (ع) به در خانه فقرا و يتيمان رفته و مايحتاج يك ماه زندگي آنها را به دستشان مي‌رسانند.

مكان پخش كيسه‌هاي حاوي مواد غذايي كه بچه‌هاي جمعيت از روزها قبل در خانه‌هاي ايراني با كمك‌هاي رسيده از خيران جفت و جورشان كردند، ورزشگاهي در اطراف ميدان شوش است.

كوچه گردان عاشق

راهي ورزشگاه مي‌شويم و در راه رسيدن به آنجا در حالي كه پارك خواجوي كرماني ديده مي‌شود كه معتادان كارتون خواب اعم از زن و مرد آنجا دسته به دسته نشسته و دور هم مواد مخدر مصرف مي‌كنند؛ در ورزشگاه كودكاني كه از دام اعتياد خانوادگي رسته‌اند، با شور و اشتياق كيسه‌هاي حاوي مواد غذايي را چك مي‌كنند تا مبادا چيزي جا مانده باشد.

از ميان كيسه‌هاي در حياط مي‌گذرم و وارد ورزشگاه مي‌شوم جمعيتي از كودكان سه، چهار ساله مددجو تا خيران ميانسال در 13 امين سال برگزاري كوچه‌گردان عاشق دورهم آمده‌اند تا رسم به يادگار مانده ار مولايشان متوقف نشود.

مينا يكي از مددجويان 19 ساله جمعيت امام علي (ع) كه حال خود يكي از مجريان طرح كوچه گردان عاشق است با اشاره به آشنايي خود و برادرانش با جمعيت امام علي(ع) اظهار كرد: پدر و مادر من هر دو معتاد بودند و ما در محله خاك سفيد زندگي مي‌كرديم، در آن روزها برادرم در كلاس دوم ابتدايي به خاطر مشكلات خانوادگي در آستانه اخراج شدن از مدرسه بود كه توسط معلمان برادرم، با جمعيت آشنا شديم و حالا معدل برادرم 20 شده است.

كوچه گردان عاشق

وي افزود: با كمك بچه‌هاي جمعيت، پدر و مادرم اعتياد خود را ترك كردند، اما در ادامه به خاطر مشكلاتي كه وجود داشت از يكديگر جدا شدند؛ اما در تمام اين سالها با كمك بچه‌هاي جمعيت و آموزش‌ها و حمايت‌هايشان ما زندگي بهتري داشتيم.

مينا ادامه داد: حالا تلاش مي‌كنيم تا زندگي كودكان ديگر مانند زندگي ما نشود و زندگي از ما بهتر و خوبتر داشته باشند و گرفتار هيچ فقر و اعتياد و فحشايي نشوند و سر گرسنه بر روي زمين نگذارند.

"مينا" كه خود پيشنهاد دهنده يكي از طرح‌هاي جمعيت امام علي(ع) به نام طرح «كودكان بي كتاب» است با اشاره به دوران كودكي خود مي‌گويد در محله خاك سفيد كه ما زندگي مي‌كرديم اغلب مردم محله اعتياد داشتند و به خريد و فروش مواد مخدر اشتغال داشتند و بچه‌ها براي اينكه پدر و مادرشان توسط مامورها دستگير نشوند با مواد مخدر به پارك مي‌آمدند و بازي مي‌كردند و من با تعريف كردن خاطرات آن روزها در كوچه گردان عاشق سال88 طرح كودكان بي كتاب را پيشنهاد دادم كه در ادامه باعث تشكيل خانه هاي علم شد.

به گزارش ايسنا، "محمود" از ديگر بچه‌هايي بود كه زماني مددجوي جمعيت امام علي (ع) بود و امروز مددكار جمعيت است.

وي در زمينه نحوه آشنايي خود با جمعيت گفت: حدود شش سال پيش بود كه پدرم خانواده ما را ترك كرد و تمام فاميل به ما پشت كرده بودند و بسيار بسيار تنها بوديم. در اين دوران بود كه توسط پزشكي از آشنايانمان كه خود بازرس جمعيت امام علي (ع) بود با جمعيت آشنا شديم و در اين سالها با همكاري بچه‌هاي جمعيت من هم درسم را خواندم، هم در زمينه تئاتر و فوتبال فعاليت كردم.

محمود گفت: با ورود به جمعيت امام علي(ع) من و خانواده‌ام از تنهايي كه به آن دچار بوديم خارج شده و دوستان و آشنايان بسيار خوبي پيدا كرديم.

يكي از داوطلبان دانشجوي جمعيت كه نمي‌خواست نام خود را بيان كند با اشاره به برنامه كوچه گردان عاشق گفت: اين برنامه آييني است كه به تاسي از مولا علي (ع) كه در شب‌هاي احيا كيسه بر دوش به در خانه شيعيان مي‌رفته و به آنها رسيدگي مي‌كردند و به تاسي از وضعيت ايشان كه مبادا يتيمان گاه سير و گاه گرسنه بمانند اجرا مي‌شود.

كوچه گردان عاشق

وي افزود: ما سعي كرديم در اين شبها به تاسي از سيره عملي مولا علي (ع) به در خانه فقرا برويم و كيسه هايي را كه محتويات آنها شامل برنج، روغن، تن ماهي، گوشت، مرغ است و فكر نمي‌كنم براي يك ماه خانواده‌هاي نيازمند وليكن براي چند روز آنها كافي باشد به دست آنها مي‌رسانيم.

اين داوطلب جمعيت امام علي (ع) در ادامه عنوان كرد: جمعيت مستقل امام علي (ع) در زمينه معضلات اجتماعي از جمله فقر، كودكان كار، زنان سرپرست خانوار، اعتياد و دختران فراري فعاليت كرده و در هر كدام از اين موارد برنامه‌اي دارد.

به عنوان مثال طرح «طفلان مسلم» براي آزادسازي كودكاني كه به ناحق در كانون اصلاح و تربيت نگهداري مي‌شوند. طرح «شام عياران» براي اعتياد، طرح «فاطيما» براي دختران فراري، طرح «تدريس عشق» براي دانش آموختن به كودكان كار برگزار مي‌شود و هدف همه طرح‌ها داشتن جامعه‌اي عاري از معضلات اجتماعي است.

به گزارش ايسنا رحيمي - مدير عامل جمعيت امام علي (ع) - با اشاره به اعتبار 100 ميليون توماني براي برگزاري كوچه گردان عاشق گفت: اين اعتبار از سوي خيران تامين شده است و از طريق آن هزار بسته 100 هزار توماني براي خانواده‌هاي نيازمندي كه از قبل توسط بچه‌هاي امام علي (ع) شناسايي شده‌اند توزيع مي‌شود.

وي با بيان اينكه جمعيت امام علي (ع) در زمينه معضلات اجتماعي فعاليت مي‌كند، گفت: اين جمعيت 13 سال است كه تشكيل شده است و تمامي نيروهاي آن داوطلبان و خيرين هستند و هزينه‌هايش را هم خيران تامين مي‌كنند و سياست جمعيت در اين راستا ارائه كمك‌هاي خيران به صورت مستقيم به مددجويان است تا از اين طريق بيشتر با معضلات اجتماعي درگير شده و تنها كمك نقدي ارائه نكنند.

رحيمي با بيان اينكه يكي از طرح‌هاي جمعيت امام علي (ع) براي آشنايي مردم با معضلات اجتماعي طرح كوچه گردان عاشق است كه در شبهاي قدر برگزار مي‌شود، گفت: امسال جمعيت موفق به دريافت مجوز برگزاري اين برنامه نشده و كودكاني كه 12 سال پيش مددجوي جمعيت بودند خودشان تصميم گرفتند برنامه متوقف نشود و تمام بخشهاي برنامه را خودشان اجرا كردند.

كوچه گردان عاشق

مديرعامل جمعيت امام علي(ع) ادامه داد: اين طرح سيره‌اي است كه در جامعه ما فراموش شده است و تنها گريه كردن براي مولا علي (ع) در شبهاي قدر كافي نيست، چرا كه اگر در شبهاي قدر به فكر فقرا نباشيم خود جزو ضربت زنندگان به مولا هستيم.

وي در ادامه گفت: ‌اين طرح براي اين است كه اين سيره مولا عملا اجرا شود و اگر كسي حضرت علي (ع) را دوست دارد عملا گام در مسير ايشان بگذارد و تنها براي ايشان گريه نكند.

وي اظهار كرد: تمام مراحل طرح توسط بچه‌هاي دانش آموز انجام شده، اين بچه‌ها چون خود ساكن محله‌هاي محروم بودند خانواده‌هاي نيازمند را شناسايي كردند و در ادامه اقدامات ديگر از جمله خريد، انبار داري، بسته بندي و توزيع را اجرا مي‌كنند.

هوا گرگ و ميش است و بچه‌ها كيسه‌ها را در وانت‌ها مي‌گذارند تا راهي خانه‌هاي نيازمندان در دروازه غار، خاك سفيد، شهر ري و .... و بعد از چندروز كار بي‌وقفه چهره‌هاشان هيچ نشاني از خستگي ندارد، چرا كه خوب مي‌دانند در اين شب‌هاي عزيز لبخندي از آرامش بر لبان مومنان نيازمند نشاندن عجب اجري دارد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha