ناتالیگاوا خاطرنشان كرد: جنبش غيرمتعهدها ميتواند به طور موثر بر وضعيت كنوني فلسطين در جامعه بينالمللي تاثير بگذارد.
مارتی ناتالیگاوا، وزير امور خارجه اندونزي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان (ايسنا)، اظهار كرد: مساله فلسطين، مساله سران جنبش غيرمتعهدهاست و به همين دليل ما از فلسطينها حمايت ميكنيم و بايد از فرصتها براي حل اين مشكل به نحو احسن استفاده شود، زيرا مساله فلسطين موضوعي است كه براي چندين سال باعث ايجاد نگراني در جامعه بينالمللي شده است و در حال حاضر نيز در معادلات بينالمللي از تاثير بهسزايي برخوردار است.
او تجاوزگريهاي اسراييل به فلسطين و به رسميت شناخته شدن فلسطين به عنوان كشور مستقل در سازمان ملل متحد را از جمله چالشهاي دولت اين كشور خواند و افزود: همچنين تدوين قانون اساسي مورد توافق از سوي تمامي جناحها از جمله مسائلي است كه بايد در كانون توجهها قرار گيرد.
ناتالیگاوا در پاسخ به پرسش ايسنا مبني بر اين كه رويكرد كشورش در قبال مداخلهگريهاي غرب و آمريكا در سوريه چيست؟ خاطرنشان كرد: در سوريه بايد براي توقف هر چه سريعتر خشونتها تلاش شود زيرا اين درگيريها تلفات غيرنظامي بر جاي ميگذارد. در نتيجه جامعه بينالمللي بايد در راستاي پايان خشونتها در سوريه تلاش كند. اما اين تلاش به طور قطع بايد در قالب رويكردهاي سياسي نظير مذاكره صورت گيرد. زيرا گزينه نظامي درباره سوريه وجود ندارد.
وي در پاسخ به پرسشي مبني بر اين كه آينده روابط ايران و اندونزي را چگونه ارزيابي ميكند، گفت: اندونزي و ايران از روابط سياسي بسيار خوبي در سالهاي گذشته بهرهمند بودهاند و ما همواره به دنبال ارتقاي همكاريها ميان جاكارتا ـ تهران به گونهاي فراگير در ابعادي نظير اقتصاد، سياست و غيره بودهايم.
در همين حال وزير خارجه اندونزي افزود: حضور در نشست سران جنبش غيرمتعهدها فرصتي است كه ميتواند به عنوان مهر تاييدي بر تحكيم روابط دو جانبه عمل كند.
وي در پاسخ به پرسش ايسنا مبني بر اين كه رياست ايران بر جنبش سران غيرمتعهدها و روند برگزاري نشست سران را در تهران چگونه ارزيابي ميكند، گفت: ايران از ظرفيت چشمگيري براي مديريت و رهبري اين نشست برخوردار است و ظرفيتهاي تهران براي مشاركت در فعاليتهاي مربوط به عرصه بينالمللي به طور قطع بسيار بالا است.
انتهاي پيام
نظرات