دبیرخانه دائمی ائتلاف جهانی برای صلح عادلانه که در پی مصوبه کنفرانس بینالمللی ائتلاف جهانی علیه تروریسم برای صلح عادلانه سال 2011 در تهران ایجاد شده است، تشکیل کمیته ویژه بررسی تروریسم در جنبش عدم تعهد را خواستار شد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دبیرخانه دائمی ائتلاف جهانی برای صلح عادلانه در آستانه برگزاری اولین روز از نشست وزيران امور خارجه جنبش عدم تعهد، با صدور بیانیهای، 10 پیشنهاد را به شانزدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تهران ارائه کرد.
متن کامل اين بیانیه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
به اجلاس جنبش عدم تعهد در تهران
ضمن احترام به اراده و عزم ملل و دول عضو این جنبش و تحسین از تصمیم جامع آن سازمان به بررسی مدیریت مشترک جهانی، تشکیل اجلاس تهران در این مقطع زمانی که جهان آکنده از تهدیدها و چالشها در صحنه روابط بین المللی است، فرصتی مناسب میداند و امیدوار است که این جنبش با پیشبرد رسالت خود و جلب همکاری همه اعضای جامعه بین المللی بتواند آنگونه که در رویه و عملکرد موفق آن در گذشته نیز تبلور داشته است، در ایجاد آیندهای متضمن صلح، عدالت، امنیت و امید کارساز و پیشرو باشد.
این دبیرخانه به عنوان مجموعهای کارشناسی و مدنی، از این اجلاس جنبش عدم تعهد انتظار و تقاضا دارد با بررسی محورهای پیشنهادی در دستورکار کارشناسی و روند اتخاذ تصمیمات ارکان کارشناسی، وزرا و سران آن جنبش، برای برون رفت جهان از تهدیدهائی که برخی از عمدهترین آنها در این بیانیه آمده است، و با درنظر گرفتن پیشنهادهای 10 گانه زیر که بر مبنای مطالعات و بررسیهای همه جانبه این دبیرخانه ارائه شده است، گام مناسبی برداشته شود. پیشنهادهای محوری و اساسی این دبیرخانه بدین شرح است:
1. بررسی علل و عوامل شکلگیری تروریسم در جهان و عاملین بسترسازی، سازماندهی، آموزش، تجهیز، تسلیح و حمایت از گروهها و سازمانهای تروریستی در جهان
2. بررسی فرایند انتساب تروریسم به برخی ادیان و ملتها به ویژه جهان اسلام و توهین به ادیان توحیدی و پیامبران
3. واکاوی فرایند مبارزه با تروریسم در عرصه بینالمللی که گاه به اشغال، نقض حقوق بشر به ویژه دادرسی غیرعادلانه، شکنجه، رفتارهای غیرانسانی و زندانهای مخفی در برخی کشورها انجامیده است
4. اتخاذ رویکرد فعال نسبت به تروریسم هستهای به ویژه رعب و وحشت جهانی ناشی از ذخایر سلاحهای هستهای در جهان و تقویت عزم جنبش عدم تعهد به پیگیری و مطالبه اجرای تعهدات بینالمللی مرتبط با خلع سلاح هستهای عمومی و کامل تحت نظارت موثر بینالمللی.
5. بررسی همه جانبه تروریسم سایبری و رسانهای و تاثیر آن بر امنیت ملل و جوامع عضو جنبش و همچنین امنیت جهانی
6. تنظیم و تصویب «منشور و دستورالعمل حمایت از حقوق قربانیان تروریسم و همچنین قربانیان فرایندهای غیرانسانی ضدتروریستی»
7. تشکیل دیوان بینالمللی جنبش عدم تعهد بر اساس موازین جهانی و معیارهای مورد اتفاق ملتهای عضو این جنبش
8. ایجاد سازوکارهای لازم برای حمایت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جنبش از اعضای خود برای جلوگیری از فشار نظام سلطه و تضمین حرکت مستقل اعضا در روابط بین الملل.
9. همگرائی و همآوائی برای بازنگری در ساختار سازمان ملل متحد برای امنیت عمومی و صلح عادلانه به منظور فراهم شدن امکان استیفای مطالبات و حقوق همه ملتها و تضمین برابری حاکمیتها و عدم سلطه
10. بررسی همه جانبه و دائمی تهدیدهای صلح و امنیت جهانی و ایجاد نیروی مشترک صلح بانی و صلح سازی جنبش بر اساس موازین منشور ملل متحد و به منظور تضمین عدالت به ویژه در مقابله با تهدیدهای تروریستی دولتی، سلطه بیگانه و اشغال خارجی.
تقاضا دارد پیشنهادهای این دبیرخانه در اسرع وقت و به نحو مقتضی، به اعضای شرکت کننده در این اجلاس و همچنین به رسانهها و افکارعمومی منعکس گردد. موفقیت اجلاس تهران را در پیشبرد صلح و عدالت در جهان خواستاریم.
انتهاي پيام
نظرات