• یکشنبه / ۱۲ شهریور ۱۳۹۱ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 91061206414
  • منبع : نمایندگی قزوین

تشکیل كميته ويژه بافت تاريخي با رويكرد گردشگري درقزوین

ایسنا/قزوین مدیرعامل سازمان نوسازی وبهسازی شهرداري قزوين گفت: سعدالسلطنه بايد قوي‌ترین، بزرگترين و موثرترين نقش فرهنگي را درقزوين و كشور ايفا كند.

مدیرعامل سازمان نوسازی وبهسازی شهرداري قزوين گفت: سعدالسلطنه بايد قوي‌ترین، بزرگترين و موثرترين نقش فرهنگي را درقزوين و كشور ايفا كند.

"علیرضا خزائلی" در گفت وگو با خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه قزوين، درباره برگزاری روزقزوین در سرای سعدالسلطنه گفت: درباره روز قزوين بايد بگويم براي انتخاب اين روز دو گزينه داشتيم يكي سالروز تأسيس قزوين به دست شاپور وديگري روزانتخاب قزوين به عنوان پايتخت صفويان؛ با توجه به اين كه قزوين اولين پايتخت شيعيان بود اين روز توسط شوراي اسلامي شهر قزوين به عنوان روز قزوين انتخاب شد.

مدیرعامل سازمان نوسازی وبهسازی شهرداري قزوين بيان كرد:درمورد سعدالسلطنه باید بگویم این پروژه به عنوان بزرگترين و مهمترين پروژه شهرداري واستان از چهار سال پيش درحال نقش‌آفريني است، تمام دست اندركاران مجموعه سعدالسلطنه در قراردادي كه با صندوق احياي بهره‌برداري از اماكن تاريخي كشور داشتند تحت عنوان"كميته راهبردي"معرفي شده‌اند و اتفاق نظر دارند كه به طورهمزمان موضوع مرمت واجراي اين گونه برنامه‌ها پيگيري شود با توجه به اينكه درحال حاضرهم در اوج فصل كاري درحال آماده‌سازي فضا براي نمايشگاه سال 1392هستيم و قريب چهار حياط سرا را در دست مرمت داريم، هماهنگي‌هايي را انجام داديم تا امكان بهره‌برداري ازفضا درجشنواره روز قزوين فراهم شود.

وي افزود:سعی کرده‌ایم با توجه به تأكيدات شهردار و شوراي اسلامي شهر از سال 1389 با برگزاري نمايشگاه صنايع دستي و در نوروز 90 و91 جشنواره بازي كودكان ديروز و امروز و در تمام ايام سال به مناسبت‌هاي مختلف ماه مبارك رمضان و نمايشگاه قرآن، ايام سوگواري خانم فاطمه‌زهرا(س)، دهه محرم، هفته كودك و نمايشگاه دستاوردهاي دولت نقش فرهنگي را براي سعدالسلطنه ایفا کنیم، ضمن اینکه اين مجموعه به عنوان مهمترين مركز جهت فيلمبرداري واجراي برنامه‌هاي صدا وسيماي مركزقزوين مورد بهره‌برداري قرار مي‌گيرد،

اولین پروژه‌ای که با صندوق احیا در کل کشور منعقد شد پروژه سعد السلطنه قزوين است.

این استاد دانشگاه علم وصنعت ورود شهرداري در مجموعه سعدالسلطنه را بزرگترين انتخاب استراتژيك مجموعه مديران شهر دانست و تصریح کرد: زمان مديريت سابق ميراث فرهنگي و شهردارقبلي و معاون عمراني پيشين استاندار براساس برنامه چهارم توسعه و تشكيل صندوق احيا وهماهنگي‌هايي كه با ميراث فرهنگي قزوين صورت گرفت سازمان نوسازي و بهسازي با توجه به فعاليت قابل قبولي كه داشت به عنوان سازمان وابسته به شهرداري، متولي و طرف قرارداد صندوق معرفي شد.

وی خاطرنشان کرد:اولين قرارداد واگذاري احيا و بهره‌برداري از بناهاي تاريخي كشور بين سازمان نوسازی وبهسازی شهرداري قزوين و صندوق احياء بهره‌برداري از اماكن تاريخي كشور درباره مجموعه سعدالسلطنه بود و اين يكي از بزرگترين اتفاقات استراتژيك درحوزه شهر قزوين و كشور است و با حمايت‌هاي مسئولين تمام توان را به كارگرفتيم تا اجرا شود که این امرنتيجه تمركز و جمع شدن مديران جهت انعقاد اين قرارداد در حوزه فرهنگي و گردشگري در قزوين بود كه بلافاصله به تصويب شوراي اسلامي قزوين رسيد.

وی درخصوص کیفیت ساخت وساز در قزوین افزود:در بخش نوساز، پروژه‌هايي به صورت موردي درحال شكل‌گيري است كه مي‌تواند به عنوان مولد يا موتورپمپاژ، كيفيت زندگي را بالا ببرد، اما اين رويه عموميت ندارد و به نظر مي‌رسد بايد داراي برنامه استراتژيك در اين زمينه شویم.

وی تصریح کرد: در قزوين بدون پرداختن به زمينه تاريخي وهويتي شهر قزوين كه آن را متمايز ازشهرهاي ديگرمي‌كند نمي‌توانيم به اين نتیجه برسيم، يعني نمي‌توانيم برنامه‌اي براي شهرقزوين داشته باشيم كه مديران و مشاورين ما همان برنامه را براي شهرهشتگرد يامشهد يا اصفهان داشته باشند، اين زمينه‌ها كاملا متفاوت است، ما در بستري زندگي مي‌كنيم كه مجموعه باغات سنتي راداريم. مجموعه شهر تاريخي را داريم ودر كنار آن توسعه شهرقزوين را مطرح مي‌كنيم و اگر اين حوزه‌ها و تاريخ باارزشمان را درمسير توسعه نبينیم نمي‌توانيم به درستي مسير را طي كنيم.

معمارمنتخب انجمن صنفی افزود: من در اين حوزه فقط به يك جمله اكتفا مي‌كنم اين طراحي‌ها وساخت و سازهايي كه در بخش جدید شهر در حال انجام است، الزاما بايد براساس زمينه‌ای باشد كه شهر تاريخي قزوين براي آن به وجود آورده است و نمي‌تواند مجرد از اين ديده شود اين درحد يك ايده و توصيه است و تبديل اين ايده به اقدامات و آيين‌نامه‌ها و برنامه‌ها نتیجه کار و فعاليت‌هاي تيمی نخبه است.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداري قزوين تصریح کرد: قطب علمي شهرسازي پرديس هنرهاي زيباي دانشگاه تهران برنامه‌ريزي كلان اين مجموعه را برعهده گرفته است كه در اولین گام بنا بر سياست‌هايي كه براي اين مجموعه گذاشته شد تمام طرح‌هاي جامع و تفصيلي از دهه 40 تاكنون مورد بررسي و مقايسه قرارگرفت ومغايرت‌هاي آن با برنامه‌هاي هم تراز و پس و پيش آن و با آن چه اجرا شده درآمده و ما را به نتيجه خوبي رسانده است.

وی خاطرنشان کرد: بازنگري دراين برنامه‌ها مي‌تواند راهبردهاي جديدي به وجود بياورد.

خزائلی تأکید کرد:ما امروزه معتقديم مركز تاريخي قزوين بايد تبديل به مقصد و قطب کیفی همه اتفاقاتي كه درشهرمي‌افتد شود، ولي واقعيت اين است كه هنوزهمه‌ دستگاه‌هاي اجرايي به اين باور نرسيده‌اند واگر بتوانيم اين باور را ايجاد كنيم و برنامه‌ريزي‌ها را به اين سمت سوق دهيم، مركز تاريخي شهرمان تبديل به قطب کیفی همه اتفاقاتي كه در شهرمي‌افتد، مي‌شود.

مدیر اداره سرمایه‌گذاری شهرداری گفت:احتياج داريم اين مساله در دانشگاه‌ها ونهادهاي صنفي مثل انجمن صنفي مهندسان معماروشهرساز، سازمان نظام مهندسي هم صورت بگيرد، اگر اين اقدامات همه دريك جهت انجام شود، هم‌افزايي ايجاد مي‌كند علاقه‌مندم اين موضوع را عنوان كنم كه من هميشه معتقد بوده وهستم كه نهضت پرداختن به هويت شهرقزوين دركليه دفاتر طراحي مطرح و به عنوان يك اولويت و نياز به آن پرداخته شود تاعلم توليد و وارد فازاجرايي شود.

خزائلی درباره پروژه هادی‌آباد گفت: با توقف فاينانس اين پروژه ازطريق فروش اوراق مشاركت با رعايت شاخص‌هاي توسعه در 345 واحد در حال اجراست، اين پروژه را در قطعات تفكيكي در بلوك‌هاي 5 طبقه در نظر گرفته‌ايم، الگوي طراحي آن به گونه‌اي است كه امكان حس مالكيت بيشتري را به ساكنين داده و در آن سرانه استانداردهاي آموزشي مذهبي و فضاي سبزهم در نظر گرفته شده است.

وی تصریح کرد: ويژگي اين پروژه به گونه‌اي است كه ساكنين نه به اجبار بلكه در فرآيندي رقابتي قانع به خريد واحدها مي‌شوند.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی درخصوص تفکیک بافت تاریخی ازفرسوده و بهسازی فضای تاریخی ادامه داد: درمصوبه شوراي عالي شهرسازي، بافت به دو دسته داراي ميراث و فاقد ميراث تقسیم شده است كه دربافت ميراثي مقوله بهسازي مطرح مي‌شود و نوسازي متعلق به بافت‌هاي فاقد ميراث است.

وی افزود: تمامي مراكزعلمي به اين نتيجه رسيده‌اند كه از لفظ بافت فرسوده استفاده نشود و به جاي آن از تفكيك بافت تاريخي و فرسوده استفاده كنيم.

خزائلی تصریح کرد: بافت تاريخي كه داراي هويتي مشخص است ممكن است به لحاظ سازه‌اي ايمن نباشد و يا گذرش زير6 متر باشد، يا ريزدانه باشد، ولي تاريخي است در اين محدوده مداخله ما به شيوه مرمت شهري يا بهسازي است و در يك فرايند توسعه‌اي به تصحيح بافت اجتماعي و بالا بردن كيفيت زندگي و توان اقتصادي ساكنين پرداخته مي‌شود تا مانع از فرسودگي مجدد محدود شويم.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha