• دوشنبه / ۲۹ آبان ۱۳۹۱ / ۱۱:۰۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 91082918686
  • خبرنگار : 99999

حمله به غزه؛ بهانۀ عادی سازی روابط آنکارا و تل‌آویو!

از دولت حزب عدالت و توسعه ترکیه که ریخته شدن خون مردم بی‌گناه سوریه را روا می‌داند، دور از انتظار نبود که به قیمت خون مردم فلسطین، درباره از سرگیری روابط صمیمانه با اسرائیل سخن براند و حتی شروطی را که پیش از این برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی مطرح کرده بود، از یاد ببرد.

از دولت حزب عدالت و توسعه ترکیه که ریخته شدن خون مردم بی‌گناه سوریه را روا می‌داند، دور از انتظار نبود که به قیمت خون مردم فلسطین، درباره از سرگیری روابط صمیمانه با اسرائیل سخن براند و حتی شروطی را که پیش از این برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی مطرح کرده بود، از یاد ببرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روزنامه فرامنطقه‌ای "الحیاة" در گزارشی از آنکارا نوشت: نهادهای سیاسی ترکیه در حال حاضر سخنانی پیرامون احتمال از سرگیری روابط ترکیه و اسرائیل به میان می‌آورند و نشانه‌های متعددی در این خصوص به چشم می‌خورد که مهمترین آنها اظهارات بلنت آرینچ معاون نخست وزیر ترکیه مبنی بر نیاز به گشودن مجدد کانال‌های ارتباطی دیپلماتیک میان دو طرف است.

به نقل از سایت شبکه العالم، آرینچ بر این باور است که با «حوادث اخیر غزه، ایجاد کانال‌های دیپلماتیک اجتناب ناپذیر است»؛ وی در عین حال از سخن گفتن درباره سه شرط سابق ترکیه برای از سرگیری روابط میان طرفین خوددای کرد، این سه شرط عبارتند از "عذرخواهی رسمی اسرائیل به خاطر قتل شهروندان ترکیه در کاروان آزادی و کشتی مرمره در سواحل غزه در سال2010، پرداخت غرامت به خانواده‌های قربانیان و لغو محاصره غزه".

به نوشته این روزنامه، به نظر می‌رسد که کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی امروز قادر به عذرخواهی باشد، چرا که در آستانه انتخابات است و عمر باقیمانده این کابینه بسیار کوتاه است، اما حضور غیرمنتظره "یوسف لیوی سفاری" دبیر دوم سفارت اسرائیل در آنکارا در پارلمان ترکیه به ویژه کمیسیون روابط خارجی، توجه همه محافل دیپلماتیک را برانگیخت، چرا که نشانه‌ای دال بر وجود تمایل شدید برای برقراری مجدد کانال‌های ارتباطی میان ترکیه و اسرائیل است.

روزنامه الحیاة تاکید کرد: قابل توجه است که رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه از انتقاد از اسرائیل به دلیل حمله اخیر به غزه دوری کرده و فقط به این نکته اکتفا کرد که با رئیس جمهوری آمریکا تماس گرفته و از شورای امنیت خواستار رسیدگی به این مساله و پایان دادن به حمله اسرائیل به غزه شده است.

این روزنامه افزود: در مقابل برخی محافل سیاسی و رسانه‌ای در ترکیه تاکید کردند که قطع روابط ترکیه و اسرائیل تاثیری منفی بر تحولات اوضاع در سوریه داشت، بدین معنا که اگر روابط دو طرف مانند سابق بود، تحولاتی سرنوشت ساز و سریع در زمینه تسریع در سرنگونی حکومت سوریه رخ می‌داد.



انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha