• یکشنبه / ۸ بهمن ۱۳۹۱ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 91110804748
  • منبع : نمایندگی سمنان

احداث ذخیره‌گاه بلوط در هیکو مهدیشهر

احداث ذخیره‌گاه بلوط در هیکو مهدیشهر

ایسنا/سمنان رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهر، گفت: ذخیره گاه بلوط هیکو یکی از مناطق جنگلی تیپ خزری در حوزه استحفاظی شهرستان مهدیشهر(دهستان پشتکوه) است که در سالجاری و از محل اعتبارات سال 1390 طرح ملی صیانت از جنگل‌های شمال در سطحی بالغ بر 159 هکتار و به طول چهار کیلومتر و با اعتباری معادل 89 میلیون ریال حصار کشی و محافظت شد.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهر، گفت: ذخیره گاه بلوط هیکو یکی از مناطق جنگلی تیپ خزری در حوزه استحفاظی شهرستان مهدیشهر(دهستان پشتکوه) است که در سالجاری و از محل اعتبارات سال 1390 طرح ملی صیانت از جنگل‌های شمال در سطحی بالغ بر 159 هکتار و به طول چهار کیلومتر و با اعتباری معادل 89 میلیون ریال حصار کشی و محافظت شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سمنان، حمیدرضا عبدوس در این رابطه گفت: جنگل‌های پهن برگ منطقه هیکو شامل گونه های بلوط‌ آوری و کچف و ...با توجه به شرایط اکولوژیکی این مناطق، جزء‌ جنگل‌های نیمه مرطوب خزری محسوب شده که با هماهنگی‌های به عمل آمده قرار است از این پس محدوده ذخیره‌گاه‌های منطقه در قالب اعتبارات ملی طرح مذکور مورد حفاظت و حمایت قرار گیرد.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اضافه کرد: طرح احداث ذخیره‌گاه بلوط منطقه هیکو شهرستان مهدیشهر که باهدف جلوگیری از انقراض گونه ارزشمند گیاهی بلوط به اجرا درآمد، نیازمند توجه بیشتر برای تکمیل و توسعه طرح و تحقق اهداف آن است.

عبدوس افزود: شهرستان مهدیشهر که در دامنه جنوبی رشته کوه البرز واقع شده به لحاظ وضعیت مساعد آب و هوایی‌، موقعیت جغرافیایی و شرایط توپوگرافی ویژه، رویشگاه مناسبی برای انواع گونه‌های گیاهی و جنگلی است و 24 هزار هکتار از مساحت این شهرستان از جنگل‌های پهن برگ خزری پوشیده شده و رویشگاه مناسبی برای گونه‌های گیاهی نظیر کچف‌، کیکم، افرا کرکو، بلوط آوری و...است.

وی در این رابطه خاطرنشان کرد: حفظ ذخائر ژنتیکی گونه‌های گیاهی‌، ایجاد محل مناسب بذرگیری جهت تکثیر و توسعه زیستگاه‌های حیات وحش و حفظ ذخیره زیستی از جمله اهداف احداث طرح ذخیره‌گاه هیکو این شهرستان است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان در پایان گفت: با این اقدام کلیه عوامل دخل و تصرف در اکوسیستم و چرای دام که باعث تضعیف شرایط محیطی ذخیره‌گاه می‌شد، از بین رفته و ضریب حفاظتی از سطح این ذخیره‌گاه افزایش یافته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha