معاون میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان گلستان، با اشاره به رونمایی از نخستین نقشهی باستانشناسی ایران گفت: 45 هزار اثر باستانی اعم از تپهها، غارها و بناها روی نقشهی باستانشناسی کشور جانمایی شد که 850 اثر از آثار استان گلستان است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، «حمید عمرانیرکاوندی» با بیان اینکه در گلستان بیش از 2500 جاذبهی فرهنگی، تاریخی وجود دارد، افزود: با جانمایی این مناطق در نقشهی باستانشناسی کشور، قابلیتهای باستانی و تاریخی و جذابیتهای فرهنگی و تاریخی این استان از جمله گنبد قابوس به عنوان تنها اثر جهانی ثبت شده در شمال کشور، دیوار دفاعی گرگان، برج رادکان، آق تپه، تورنگ تپه، بافت تاریخی گرگان و... بیش از پیش معرفی و حفظ میشوند.
وی همچنین با اشاره به اهداف تدوین نخستین نقشهی باستانشناسی کشور یادآور شد: تهیهی بانک اطلاعات باستانشناسی، ارزیابی اطلاعات موجود، انجام بررسیهای باستانشناسی، تلاش برای ثبت آثار کشف شده در فهرست میراث ملی و جهانی، اعمال سیاستهای حفاظتی و تدوین دانشنامهی آثار تاریخی و فرهنگی از جمله این اهداف برای تهیه نقشهی باستانشناسی کشور است.
معاون میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان گلستان تصریح کرد: کار تهیه نقشهی باستانشناسی در سال 1339 آغاز شد و امروز پس از 50 سال این کار به ثمر رسیده است.
عمرانیرکاوندی در پایان یادآور شد: شیوهنامهی تهیهی نقشههای باستانشناسی در سال 1380 تدوین شد و در صورت تداوم حمایتها مرحلهی دوم نقشهی باستانشناسی کشور تا 10 سال آینده تکمیل میشود.
انتهای پیام
نظرات