• دوشنبه / ۶ آبان ۱۳۹۲ / ۰۹:۰۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 92080602917

ابراز تردید دیک چنی نسبت به موفق بودن مذاکرات هسته‌یی با ایران

ابراز تردید دیک چنی نسبت به موفق بودن مذاکرات هسته‌یی با ایران

معاون پیشین رییس‌جمهور آمریکا نسبت به اینکه دولت اوباما بتواند از طریق مذاکره و گفت‌وگو به راه‌حلی برای موضوع هسته‌یی ایران دست یابد، ابراز شک و بدبینی کرد.

معاون پیشین رییس‌جمهور آمریکا نسبت به اینکه دولت اوباما بتواند از طریق مذاکره و گفت‌وگو به راه‌حلی برای موضوع هسته‌یی ایران دست یابد، ابراز شک و بدبینی کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دیک چنی، معاون پیشین رییس‌جمهور آمریکا روز یکشنبه در گفت‌وگو با شبکه خبری ای.بی.سی در اظهاراتی خصمانه مدعی شد که شک دارد آمریکا بدون اقدام نظامی بتواند برنامه هسته‌یی ایران را متوقف کند.

چنی در این رابطه گفت: من به اینکه دولت بتواند از طریق مذاکرات به توافق دست یابد، اطمینان زیادی ندارم. فکر می‌کنم تحریم‌ها کمی شانس سر به راه کردن ایران را دارند. با دوستانم در این بخش از منطقه صحبت کرده‌ام. من هنوز بسیاری از آنها را می‌شناسم و آنها نگران این هستند که موضوع ایران مانند موضوع سوریه تمام شود و با وجود اظهارات جسورانه دولت (آمریکا) در تحلیل نهایی هیچ اقدام موثری درباره برنامه هسته‌یی ایران صورت نگیرد.

معاون پیشین رییس‌جمهور آمریکا درباره اینکه "آیا به عقیده وی اقدام نظامی علیه ایران غیرقابل اجتناب است؟" پاسخ داد: من نمی‌دانم چگونه می‌توانیم بدون آن به اهدافمان دست یابیم و شک دارم که اگر دورنمای اقدامی نظامی وجود نداشته باشد دیپلماسی تاثیری داشته باشد و اگر دیپلماسی ناموفق باشد آنگاه به اقدام نظامی متوسل می‌شویم.

چنی که در سال 2007 پیشنهادش برای حمله به آنچه برنامه هسته‌یی سوریه خوانده می‌شود توسط مقامات دولت جورج بوش رد شد، گفت که چنین اقدامی می‌توانست بازدارنده‌ای برای ایران باشد و امروزه در مذاکرات با تهران، ایران را در موضع مذاکراتی بهتری قرار دهد.

وی مدعی شد: به نظر من مهم بود که می‌توانستیم رآکتور سوریه را از رده خارج کنیم و این می‌توانست سیگنال بسیار مهمی برای برنامه هسته‌یی ایران بفرستد، اینکه ما یک خط قرمز کشیده‌ایم.

معاون پیشین رییس‌جمهور آمریکا با ادعای اینکه چنین اقدامی می‌توانست به سیاست واشنگتن استحکام ببخشد، مدعی شد: ایرانیان به این اتفاق نگاه می‌کردند و می‌گفتند "این افراد کاملا جدی هستند". اگر ما هفت سال پیش رآکتور سوریه را نابود کرده بودیم امروز می‌توانستیم مذاکرات مؤثرتری با ایرانیان داشته باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha