• چهارشنبه / ۴ دی ۱۳۹۲ / ۱۵:۱۶
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 92100402398
  • منبع : نمایندگی کرمان

برای رانندگی ایمن در سرمای زمستان چه کنیم؟

برای رانندگی ایمن در سرمای زمستان چه کنیم؟

ایسنا/کرمان بارش برف و باران ممکن است موجب بروز سوانح رانندگی ناشی از لغزنده بودن جاده ها و ... شده که صدمات جانی و خسارت های مالی فراوانی را بجا می‌گذارد.

بارش برف و باران ممکن است موجب بروز سوانح رانندگی ناشی از لغزنده بودن جاده ها و ... شده که صدمات جانی و خسارت های مالی فراوانی را بجا می‌گذارد.

دایره فرهنگ و ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی استان کرمان یادداشتی درباره نکات لازم در رانندگی در زمستان در اختیار خبرگزاری ایسنا منطقه کویر قرار داده است.

توصیه‌های لازم برای ایجاد آمادگی قبل از رانندگی در فصل‌های پاییز و زمستان:

1- با برنامه ریزی رانندگی نمایید.

2- هنگام خستگی رانندگی نکنید.

3- از وضعیت جاده‌ها و مسیر حرکت مطلع شوید و به توصیه‌های پلیس در مورد راه‌ها یا عدم تردد در موارد غیر ضروری در زمستان بویژه در مسیر های برف گیر وپرتردد توجه نمایید.

4- پیش از رانندگی ازوضعیت هوا در مسیر و مدت زمان حرکت آگاهی یابید.

5- زمان رسیدن به مقصد را با در نظر گرفتن تاخیر به علت بعد مسافت، بارش برف سنگین، کاهش دید، مسدود بودن راه و تصادف احتمالی خودروها پیش بینی نمایند، در ضمن حتی‌المقدور ساعت تقریبی رسیدن خود را از ابتدا به مقصد مورد نطر اطلاع دهید.

6- لباس گرم و راحت بپوشید، در صورتی که قصد کم یا زیاد کردن لباس‌هایتان را دارید، خودرو را در محل امنی متوقف کنید.

7- قبل از رانندگی، خودرو را گرم کنید. این کار رطوبت جمع شده روی شیشه‌ها را کاهش می‌دهد.

8- خودرو را در پارکینگ و فضای بسته گرم نکنید.

9- قبل از حرکت برف و یخ را از خودرو پاک کنید. این موضوع برای دید بیشتر و همچنین دیده شدن بهتر مؤثر است.

10- اگر برف چشم‌هایتان را آزار می‌دهد، از عینک آفتابی استفاده کنید.

11- وسایل ارتباطی مانند موبایل، همراه داشته باشید تادر صورت نیاز به امداد بتوانید از آن استفاده نمایید.

توصیه برای آماده کردن خودرو در زمستان باید انجام پذیرد:

رانندگی در آب و هوای سرد و مرطوب زمستان و کنترل خودرو در برف و یخ گاهی شرایط نامناسبی برای راننده و خودرو ایجاد می‌کند. نگه داشتن خودرو در شرایط خوب فنی و سرویس به موقع، احتمال حادثه را در هنگا‌م رانندگی کاهش می‌دهد. برای آماده کردن خودرو در زمستان باید به این موارد توجه کنید:

1 - سامانه الکترونیکی و برق خودرو: اگر باطری خودرو ضعیف است آن را شارژ یا تعویض کنید. سامانه احتراق و سیم های رابط و محفظه توزیع بنزین (انژکتور) را بررسی کنید. همه چراغ‌ها شامل چراغ جلو، چراغ بغ‌، فلاشرها، چراغ عقب، چراغ راهنما، چراغ مه شکن و چراغ ترمز را بررسی کنید.

2- سامانه ترمز: سامانه ترمز خودرو و بویژه لنت ها و لوله های انتقال، روغن ترمز و ... را از لحاظ سلامت بررسی کنید.

3- لاستیک: انتخاب لاستیک مناسب بسیار مهم است. کشش بین لاستیک و جاده نشان می دهد که خودرو چه طور حرکت کرده، می پیچد و متوقف می شود و این موضوع برای ایمنی رانندگی در زمستان ضروری است. درمناطقی که برف سبک می بارد، از لاستیک های چهار فصل رادیال استفاده کنید. در مناطقی که برف سنگین می‌بارد از لاستیک‌های مخصوص برف استفاده و در برف شدید و یخبندان برای هر چهار محور خودرو از زنجیر چرخ استفاده کنید. فشار باد لاستیک ها و تایر یدکی را بررسی و در صورت لزوم آن‌ها را به مقدار پیشنهادی تولید کننده تنظیم و چرخ‌ها را بالانس نمایید. تراز بودن چرخ‌ها را بررسی کرده و در صورت لزوم آن را اصلاح و میزان فرمان کنید.

4- سامانه اگزوز: اگزوز را از نظر وجود پوسیدگی بررسی کنید. سامانه سالم اگزوز از مسمومیت سرنشینان با گاز منواکسید کربن پیشگیری می کند. در صورت متوقف شدن در برف، پنجره‌ها را به آرامی باز کنید و موتور و بخاری را روشن بگذارید مراقب باشید لوله اگزوز با برف و یخ مسدود نشود. مسدود شدن دریچه خروجی اگزوز موجب ورود منواکسید کربن به داخل خودرو می‌شود.

5- سامانه گرمایشی: رادیاتور و شلنگ ها را از نظر وجود سوراخ و نشتی بررسی کنید. مطمئن شوید که رادیاتور خودرو به مقدار مناسب ضد یخ دارد. بخاری و گرمکن‌های شیشه جلو و عقب خودرو را برررسی و از کارکرد صحیح شان مطمئن شوید.

6- برف پاکن‌های شیشه جلو: مطمئن شوید عملکرد برف پاک کن‌ها درست است. اگر کهنه و فرسوده شده‌اند، آن‌ها را تعویض کرده و مخزن آب آن را از محلول ضد انجماد پر کنید.

7- سوخت: پیش از سفر و رانندگی طولانی، باک سوخت خودرو را پر کنید و اجازه ندهید سطح سوخت خیلی پایین بیاید. ممکن است زمان رانندگی تا پمپ بنزین یا پمپ گاز بعدی از آن چه تصور می‌کنید بیشتر طول بکشد، اگر در برف گیر بیفتید، موتور خودرو تنها منبع گرمایشی شما خواهد بود.

8-جعبه زمستانی خودرو: وجود جعبه زمستانی رانندگی به کنترل شرایط اورژانس کمک می کند. وسایلی که در این جعبه می گذارید شامل زنجیر چرخ مناسب، یک کیسه نمک یا ماسه، گونی، بیلچه یا پاروی کوچک، فرچه برف، یخ شکن، سیم یدک کش، علایم هشدار دهنده مانند چراغ های اضطراری، مایع برف پاک کن شیشه مناسب برای دمای خیلی سرد، یک بسته دستمال کاغذی، چراغ قوه و باطری اضافی، پتو، لباس گرم اضافه شامل کلاه، لباس‌های بادگیر و کفش گرم، جعبه کمک‌های اولیه، مقداری آب، بیسکویت و غذای کنسرو شده، نقشه جاده، کبریت، شمع و فندک (هنگام باز بودن پنجره‌ها برای پیشگیری از مسمومیت با گاز منواکسید کربن از آن‌ها استفاده کنید)، تابلوی احتیاط و پرچم هایی با رنگ روشن که قابل دید است.

نحوه رانندگی در شرایط جوی زمستانی در راه‌ها‌(برفی‌، بارندگی و یخ‌زدگی‌)

1- پیش از شروع به رانندگی، کمربند ایمنی را ببندید و در طول رانندگی همیشه آن را بسته نگه دارید.

‌2- آهسته برانید، سرعت های پیشنهادی در جاده برای شرایط ایده آل است و رانندگی با سرعت کم، بهترین اقدام پیشگیرانه از حادثه و اتفاق ناگوار در جاده‌های لغزنده است. اغلب تصادف‌ها به علت سرعت زیاد و دید ناکافی در شرایط نامساعد جوی رخ می‌دهد.

3- هوشیار باشید، رؤیت یخ‌های سیاه دشوار است، ممکن است سطح جاده شبیه آسفالت، براق و تازه به نظر برسد اما کف خیابان در زمستان باید خاکستری روشن باشد.

4- هنگام نزدیک شدن به تقاطع های برفی و یخ زده سرعت تان را کم کنید.

‌5- اگر هوا نامساعد است، حتی الامکان زمان سفر را تغییر دهید.

‌6- با روشن کردن چراغ‌های کوچک حرکت کنید. نور این چراغ‌ها برای روز مناسب و موجب می‌شود، خودرویتان دیده شود.

‌7- فاصله تان را با خودروی جلویی بیشتر کنید. زمان توقف در یک جاده یخ زده دو برابر زمان توقف در جاده خشک است. برای مثال در سرعت 60 کیلومتر در ساعت خودرو پس از حدود 45 متر به طور کامل متوقف می شود که این مقدار در جاده لغزنده با سطح یخی به 80 متر هم می رسد.

8- از سمت راست حرکت کنید هنگام سبقت یا تغییر مسیر از علایم هشدار دهنده استفاده کنید.

‌9- خودرو را با حرکات آرام و دقیق کنترل کنید. تغییر مسیر سریع و متناوب هنگام ترمز یا گاز می‌تواند موجب سر خوردن و لغزیدن خودرو شود.

‌10- به تابلوهای راهنمای جاده توجه داشته باشید و در صورت نزدیک شدن به پل سرعت را کم کنید. پل‌های فلزی و بتونی حتی وقتی یخ روی سطح آسفالت وجود ندارد، ممکن است یخ زده و لغزنده باشد، چون پل‌ها در معرض هوای سردتر هستند و زودتر از سطح جاده لغزنده می‌شوند.

11- اگر شرایط جوی نامناسب است، سعی کنید پیش از اینکه جاده بسته شود، از آن خارج شوید.

12- به وسایل نقلیه برفروب و شن ریز نزدیک نشوید.

‌13- پیش از وقوع حوادث جوی چگونگی نصب زنجیر چرخ را یاد بگیرید و تمرین کنید.

‌14- قبل از حرکت زنجیر چرخ را ببندید تا موجب انسداد معابر و ایجاد خطر برای خودرو و سایرین نباشید.

‌15- از مناسب بودن اندازه‌ی زنجیر‌چرخ با تایر خودروی خود اطمینان حاصل کنید.

‌16- پس از نصب زنجیر کمی به جلو برانید تا زنجیر به خوبی روی لاستیک قرار گیرد و مجدداً آن را کنترل نماید.

‌17- در حالی که زنجیر چرخ بسته اید نباید با سرعت بیش از 50 کیلومتر در ساعت برانید افزایش و کاهش ناگهانی سرعت همراه با زنجیر چرخ بسیار نامطلوب است.

‌18- با وجود زنجیر چرخ هم ممکن است خودرو شما لیز بخورد، بنابراین احتیاط کنید و با دقت برانید.

اقداماتی که در صورت گرفتار شدن در برف باید انجام پذیرد:

1- خونسردی خود را حفظ کنید.

‌2- از تماس زیاد با سرما پرهیز کنید. هوای سرد می‌تواند استرس بیشتری به قلب وارد و خطراتی برایتان ایجاد کند. مراقب علایم و نشانه‌های کاهش دمای بدن و یخ زدگی باشید.

‌3- هنگام طوفان و کولاک در خودرو بمانید برای آوردن نیروی کمکی خودرو را تر ک نکنید، مگر این که ساختمانی مناسب در آن نزدیکی مشاهده شود که بتوانید در آن پناه بگیرید. مراقب باشید، به خاطر بارش برف فاصله‌ها واقعی به نظر نمی‌آیند، ممکن است ظاهراً ساختمانی نزدیک بنظر برسد، ولی برای پیاده روی در برف شدید خیلی دور باشد.

‌4- چراغ های خودرو را روشن کنید. قرار دادن یک لباس یا پارچه روشن روی آنتن رادیو موجب می‌شود تا در روز بهتر دیده شوید.

‌5- اگر نمی‌توانید خودرو را از برف خارج کنید در خودرو بمانید. هنگام پارک کردن خودرو در روزهای سرد و برفی از ترمز دستی استفاده نکنید، چون احتمال دارد لنت های ترمز یخ زده و به دیسک بچسبد و چرخ‌ها قفل کرده و به هنگام حرکت مجدد باعث بروز مشکل و به مرور زمان باعث فرسودگی سریع لنت‌ها بشود.

به هنگام حرکت در جاده برفی با توجه به اینکه لنت ها تا حدودی گرم است‌( بخاطر ترمز گرفتن مکرر) سطح آنها مرطوب و خیس است و بهنگام توقف و سرد شدن لنت‌ها، رطوبت و آب موجود بر سطح آنها یخ می‌زند.

در این هنگام‌(‌موقع توقف) اگر از ترمز دستی استفاده کنید، لنت‌ها یخ زده و به دیسک خواهد چسبید. برای پیشگیری از این اتفاق احتمالی بهنگام توقف و پارک کردن خودرو از دنده استفاده کنید و اگر در سرازیری توقف کرده‌اید، برای اطمینان بیشتر جلوی لاستیک‌ها آجر یا سنگ قرار دهید.

اگر ناگهان با مانعی در چند متری خود مواجه شدید و متوجه عملکرد ضعیف ترمز شدید، می‌توانید نیم دور فرمان را بگردانید و با کشیدن ترمز دستی و سپس به سرعت معکوس کردن و چرخانیدن فرمان به مقدار همان نیم دور در جهت عکس بدون تغییر مسیر خود، ماشین را با زاویه حدود 30 درجه کنترل کنید، این کار مسیر ایستادن را تا 20درصد کوتاه‌تر می‌کند.

اگر در برف هستید، چرخیدن چرخ‌ها تنها موجب بیشتر فرو رفتن در برف خواهد شد و روی یخ کنترل فرمان را از دست خواهید داد دنده را عوض کنید تا به حالت نرمال برسید. این عمل به شما اجازه می‌دهد تا بدون تاخیر سرعت خود را پایین بیاورید، اما باید در این شرایط برای کمی گاز دادن فرصت باشد. حالا دنده را به حداقل تغییر دهید، چرا که ریسک سر خوردن وجود دارد.

بهنگام حرکت با دنده عقب در برف و یخ در صورت سر خوردن خودرو، ترمز نگیرید، در این حالت سریعا ماشین را در دنده سنگین‌(یک) قرار دهید و کلاچ را تا وسط نگه دارید و بوسیله عمل نیم کلاچ و درگیر کردن دنده‌ها خودرو را متوقف کنید.

اگر در جاده برفی یا بارانی ترمز بریده باشید، به علت لغزنده بودن سطح جاده خیلی آرام از ترمز دستی استفاده کنید. چون اگر ترمز دستی بطور سریع کشیده شود یا ترمز دستی بریده می‌شود‌ یا چرخ‌ها نیز بواسطه لغزنده بودن جاده قفل خواهد کرد، در نهایت وسیله نقلیه به سمت چپ ‌یا راست منحرف خواهد شد.

در صورتی که به هر دلیل در هوای سرد برای مدت طولانی برای تعمیر خودرو متوقف شدید برای جلوگیری از یخ زدن و خشک شدن دست‌ها می‌توانید مقدار کمی گریس به دست‌های خود بمالید، گریس بصورت عایق میان هوای بیرون و دست شما عمل کرده و به گرم ماندن دست‌هایتان کمک خواهد کرد‌.

از شمع و کبریت‌هایی که به همراه دارید استفاده کنید. شمع را روشن کرده و آن را در ظرفی قرار دهید و در مکان مناسبی بگذارید. این شمع باعث گرم شدن ماشین خواهد شد و از همه مهمتر اینکه شما را از بالا رفتن گاز منوکسید‌کربن موجود در داخل ماشین مطلع می‌کند. اگر شمع‌ها شروع به سوسو زدن کرده و خاموش شوند‌، فورا هوای داخل ماشین را تخلیه کنید، چرا که گاز منوکسیدکربن در ماشین زیاد شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha