حملات سایبری به دانشگاهها موضوع تازهای نیست اما پیچیدگی و افزایش این حملات به ویژه در دانشگاههای آمریکایی به مرز هشدار رسیده و این سوال را به ذهن میآورد که چرا هکرها به هککردن سایتهای دانشگاهی علاقه دارند؟
به گزارش سرویس «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، انتشار اخبار مربوط به درز اطلاعات دانشگاهها تقریبا به یک مسئله متداول در آمریکا تبدیل شده به طوری که ماه گذشته مسئولان دانشگاه «مریلند» آمریکا اعلام کردند سایت این دانشگاه برای دومین بار در هفته گذشته مورد حمله هکرها قرار گرفته و اطلاعات دانشگاه «ایندیانا» نیز در ماه فوریه به بیرون درز کرد و اطلاعات شخصی و محرمانه 146 هزار دانشجو و فارغ التحصیل این دانشگاه در دسترس عموم قرار گرفت. اوایل ماه جاری نیز نفوذ هکرها به سیستمهای دانشگاه «داکوتای شمالی» منجر به فاش شدن اطلاعات بیش از 200 هزار استاد، دانشجو و کارمند این دانشگاه شد اما هکرها هیچیک از این اطلاعات را تصاحب نکردند و به همین دلیل ظاهرا این معضل حملات سایبری تازه در ابتدای راه است.
دانشگاهها اهداف آسانی برای هکرها به شمار میروند زیرا ساختار آزادی داشته و اطلاعات در آنها برای مدت طولانی نگهداری میشوند. برای یک هکر حرفهای به دست آوردن اطلاعات دانشگاهها بسیار کار راحتی است.
به گزارش ایسنا به نقل از شبکه فاکس نیوز، به نظر میرسد انگیزه اصلی هکرها برای دستیابی به این اطلاعات ارتباطات احتمالی آنها با شبکههایی است که دستیابی به این اطلاعات برای آنها اهمیت دارد. در واقع هکرها در هر مکانی که یک سیستم باز را پیدا کنند مانند یک شکارچی به آن حمله می کنند. آنها به جای هجوم به سیستمهای جدید و ایمن به سیستمهای قدیمی که ضعف امنیتی دارند حمله میکنند اما به محض نفوذ به یک سیستم قادر به نفوذ به سیستمهای دیگر هستند.
البته انگیزه مالی نیز برای بسیاری از هکرها، هدف اصلی نیست زیرا آنها با نفوذ به سیستم دانشگاهها به همه نوع اطلاعاتی اعم از سوابق دانشجویان، اطلاعات حساس دانشگاهها شامل سوابق کارمندان، اطلاعات سلامتی بیماران، اطلاعات تحقیقات علمی و حتی اطلاعات طبقهبندی شده دولتی دست مییابند و صد البته که برخی این اطلاعات ارزشی بسیار فراتر از شماره کارتهای اعتباری دارند.
انتهای پیام
نظرات