شهردار شیراز گفت: برای احیای بافت تاریخی و فرهنگی شیراز، ابتدا باید این بافت و تاثیر عمیق فرهنگی آن بر کل شهر را باور کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی فارس، علیرضا پاکفطرت دوشنبه 15 اردیبهشت در حاشیه افتتاح جشنوارهی هنر و میراث سیراه، در جمع خبرنگاران افزود: باید این باور که هویت شیراز در این بافت نهفته است، هویت تاریخی، فرهنگی و خصوصا مذهبی این مردم، در میان کوچهپس کوچههای زیبای این منطقه قرار دارد، در تمام مسئولان و تاثیرگذاران و دلسوزان ایجاد شود.
وی گفت: احیای بافت تاریخی بدون مشارکت تمام دستگاههای مسئول در یک شهر، در تمام حوزهها و جذب همکاری و مشارکت مردم و تشکلهای مردمی، امکانپذیر نیست.
شهردار شبراز با تصریح اینکه امروز همدلی مطلوبی بین دستگاههای مختلف وجود دارد، گفت: اکنون خصوصا استانداری فارس همکاری بسیار خوبی دارد و نیروی انتظامی نیز الحق پای کار بوده و هست.
پاکفطرت گفت: متاسفانه در سالهای گذشته بهواسطه نوع نگاههایی که وجود داشته، این بافت جولانگاه معتادان و لگردان و متکدیان و خردهفروشان مواد مخدر شده بود، با هماهنگی دستگاههای مختلف و ورود و همکاری مطلوب نیروی انتظامی، معتادان و متکدیان از سطح این بافت جمعآوری شدند که این مطلب زمینه افزایش امنیت مردم و تردد گروههای مختلف را فراهم کرده است.
وی با یادآوری اینکه از شش ماه قبل برنامهریزی برای اجرای برنامههای مختلف احیای این بافت و برنامه روز شیراز، آغاز شده است، گفت: همه و همه کمک کردند و این بافت آرام آرام میرود که هویت خود را پیدا کند اما نیاز داریم که برنامهها تداوم داشته باشد، مقابله با معتادان و ولگردان و تامین امنیت مطلوب بافت تاریخی باید تداوم داشته باشد و در کنار آن زمینه برای حضور سرمایهگذاران و فعالان حوزههای مخلتف فرهنگی و هنری نیز فراهم شود.
شهردار شیراز بسترسازی برای افزایش تردد مردم در بافت تاریخی را یکی از راهکارهای مهم در احیای این بافت دانست و گفت: برگزاری جشنوارههایی نظیر سیراه، یکی از اقدامات تاثیرگذاری است که میتواند به احیای بافت تاریخی کمک کند و انتظار داریم بهجای یکهفته در تمام طول سال به مناسبتهای مختلفی از جمله اعیاد و جشنها، شاهد برگزاری جشنوارههای مختلف باشیم.
پاکفطرت با اشاره به حضور دفتر تسهیلگری بافت تاریخی شیراز بهعنوان مجری جشنوارهی سیراه، گفت: در حقیقت، دولت برنامهریز و سیاستگذار و حمایتکننده است، اجرا باید به مردم سپرده شود، هرجا دولت به اجرا ورود و در آن دخالت کرد، موفق نبودیم، دولت و دستگاههایی نظیر شهرداری تنها نظارتکننده و تسهیلکننده فعالیتها هستند.
وی اضافه کرد: شهرداری با همکاری شورا میتواند قوانین و دستورالعملهایی برای تسهیل در احیای بافت تاریخی تدوین و تصویب و اجرایی کند، من امیدوارم با اجرایی شدن تمام برنامههای مد نظر شورا و شهرداری شیراز و تداوم اقداماتی که برای ارتقاء امنیت و رونق اقتصادی بافت از سوی دستگاههای مختلف برنامهریزی و اجرایی شده است، روزی را شاهد باشیم که مردم با این بافت آشتی کنند، آنان که با قهر از بافت تاریخی رفتند، بازگردند و خودشان متولی بازسازی آن شوند.
شهردار شیراز در خصوص علت حضور نداشتن سفرا و کاردارانی از سفارتخانههای مختلف و همچنین مسئولان کشوری در مراسم افتتاحیه روز شیراز، گفت: روز و هفتهی شیراز در اصل ایام مردمی است، متعلق به مردم شیراز و تمام کسانیاست که شیراز را به واسطه داشتههای فرهنگی، هنری، تاریخی و مذهبی اصیل آن دوست دارند، این جشن یک جشنوارهی سیاسی نبوده و نیست.
پاکفطرت با تصریح اینکه، شهرداری متولی موضوع سفرا و کارداران و شخصیتهای سیاسی خارجی نیست، این روز و جشنوارهی روز شیراز را هم موضوعی مردمی میداند که برای مردم و با هدف پاسداشت و معرفی آیینهای اصیل و سنتی شیراز و همچنین معرفی بیشتر داشتههای فرهنگی این شهر، برگزار میکند، لذا رسانهها و انعکاس رسانهای توانمندیها، فرهنگ، آیینها و سنن شیراز و داشتههای این شهر، بسیار بسیار تاثیرگذار بوده و خواهد بود.
شهردار شیراز در عینحال گفت: البته در طول سال، مسئولان عالیرتبه از کشورها و شهرهای مختلف، سفرا و کارداران سفارتخانههای کشورهای سراسر جهان، به شیراز سفر کرده و دیدارهایی هم با مسئولان شهرداری و شورای اسلامی شیراز داشته و دارند که همه آن رسانهای نمیشود، شاید نیازی هم وجود نداشته باشد، اما شیراز و مسئولان شیراز با جهان ارتباطی بسیار مطلوب دارند، ما باید شیراز را به مردم جهان معرفی کنیم.
انتهای پیام
نظرات