• پنجشنبه / ۱۶ مرداد ۱۳۹۳ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 93051607519

کامل/سفر روحانی به چهارمحال و بختیاری/

رئیس‌جمهور: نفت را بردند و خوردند و ملت را دور زدند/زن‌های ما اهل عفافند

رئیس‌جمهور: نفت را بردند و خوردند و ملت را دور زدند/زن‌های ما اهل عفافند

رئیس‌جمهور با اشاره به مفاسد صورت گرفته در چند سال اخیر و برخی حاشیه‌سازی‌ها علیه دولت یازدهم، گفت: مگر برخی می‌توانند این دولت پاک را لکه‌دار کنند؟ فساد غرق شده سال‌های پیش را مگر می‌شود با این سر و صداها شست؟ باید بیایند و جواب بدهند.

رئیس‌جمهور با اشاره به مفاسد صورت گرفته در چند سال اخیر و برخی حاشیه‌سازی‌ها علیه دولت یازدهم، گفت: مگر برخی می‌توانند این دولت پاک را لکه‌دار کنند؟ فساد غرق شده سال‌های پیش را مگر می‌شود با این سر و صداها شست؟ باید بیایند و جواب بدهند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز (پنج‌شنبه) با حضور در جلسه شورای اداری استان چهارمحال و بختیاری، با تاکید بر اهمیت شایسته‌سالاری، اظهار کرد: این دولت معتقد است با رانت، فساد، خویشاوندبازی، جناح‌بازی، حزب‌بازی و طایفه‌بازی نمی‌توان کشور را به پیش برد. باید متحد باشیم و کار باید به هرکس که شایستگی بیشتری دارد واگذار شود.

وی با بیان اینکه "باید متحد باشیم و هرکس شایستگی بیشتری دارد کار را به او واگذار کنیم"، گفت: من همواره به استانداران، فرمانداران، بخشداران و مدیران مؤکداً می‌گویم و می‌خواهم تحت فشار هیچ جناح، حزب و گروهی قرار نگیرند و هرکس شایسته‌تر و مفیدتر است او را دعوت به کار کنند.

روحانی تاکید کرد: برای دولت تدبیر و امید فرقی بین این طایفه و آن طایفه، مذهب و مرد و زن وجود ندارد و هرکس شایسته‌تر است کار را بر دوش بگیرد. مگر می‌شود 50 درصد جامعه ما یعنی زنان به بهانه‌های مختلف به کار گرفته نشوند. زن‌های ما اهل عفافند و این جامعه اسلامی و اخلاقی است و زنان ما پیشتاز اخلاق هستند.

رئیس‌جمهور با انتقاد از برخی افراط‌گری‌ها، بر لزوم ایجاد آرامش در کشور تاکید کرد و گفت: جامعه ما آرامش می‌خواهد؛ چراکه افراط‌گری و شعار دادن مشکلی را حل نمی‌کند و باید برای خدمت به مردم به صحنه بیاییم.

روحانی در ادامه با اشاره به مسأله اقتصاد مقاومتی، اظهار کرد: سیاست خارجی می‌تواند پشتوانه خوب برای اهداف ملی و برنامه‌های اقتصادی ما و همچنین اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی باشد.

وی معنای اقتصاد مقاومتی این است که در اقتصاد به نقطه‌ای برسیم که دیگران نتوانند به راحتی ما را اذیت کنند. اگر پیوند اقتصاد ما با اقتصاد جهانی مستحکم شود، دشمن نمی‌تواند به راحتی ما را از پا درآورد، تحریم کند و به ما آزار برساند.

رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به مسأله نفت و اهمیت آن، خاطرنشان کرد: دنیای غرب و کشورهای صنعتی از روزی می‌ترسیدند که صادرکنندگان نفت تصمیم بگیرند صدور نفت را تحریم کنند و این وحشت دنیای صنعتی بود.

روحانی با انتقاد شدید از سوءمدیریت‌های فراوان در سال‌های قبل، گفت: با بی‌عقلی‌ها چه کردیم؟ می‌گویند "چه دارد آن کسی که عقل ندارد و چه ندارد آن کسی که عقل دارد؟" با بی‌عقلی‌ها کاری کردند که آنها بیایند و نفت ما را تحریم کنند. اقتصاد مقاومتی برای این است که هیچ ابرقدرتی هوس تحریم به سرش نزند و این کار شدنی است.

وی با بیان اینکه "تحت نام دور زدن تحریم‌ها، نفت را دادند به عده‌ای و بردند و خوردند و ملت ایران را دور زدند"، افزود: بازی‌هایی که برخی این روزها درمی‌آورند و می‌گویند فلان‌جا رانت شد، برای پوشاندن این رسوایی‌ها است. ما قصد دعوا با کسی نداریم ولی مردم باید بدانند در سال‌های گذشته چه بر سر آنها گذشته است.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: مردم بدانند همه‌چیز ما باید مقاومتی بشود؛ اقتصاد،‌ سیاست، فرهنگ و حتی مسایل امنیتی ما باید مقاومتی و استقامتی شود و روی پای خود بایستیم.

روحانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به برخی مطالبات مطرح شده در جریان سفر به استان چهارمحال و بختیاری، تاکید کرد: دولت باید گوش شنوایی برای شنیدن مطالبات، هدایت‌ها و نقد مردم داشته باشد.

وی ضمن قدردانی از استقبال گرم مردم این استان از کاروان دولت تدبیر و امید، افزود: حضور گسترده مردم در مراسم استقبال، نشان‌دهنده لطف، محبت و پیوستگی مردم با دولت تدبیر و امید است و نشان می‌دهد که مردم به آینده کار این دولت امید دارند.

رئیس‌جمهور در ادامه صحبت‌های خود بر اهمیت و لزوم مشارکت مردم در توسعه کشور و خروج از مشکلات تاکید کرد و گفت: کشور باید در همه بخش‌ها توسط مردم هدایت شود. اگر می خواهیم پیشرفت کنیم باید کار را به مردم واگذار کنیم و دولت باید تسهیل کننده کار باشد.

روحانی اضافه کرد: زمانی موفق خواهیم بود که همه دست به دست هم بدهیم و قوای سه‌گانه، نیروهای مسلح، هدایت مقام معظم رهبری و حضور و فعالیت مردم در کنار یکدیگر قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه "درآمد چهار ماه گذشته دولت با مصوبه بودجه سالانه فاصله زیادی دارد"، گفت: این درآمد در این مدت کمتر از 70 درصد است و نشانه آن است که ما کسر بودجه داریم و ممکن است در جایی بودجه برای بخش های از جامعه و استان‌ها کم بدهیم.

رئیس‌جمهور در ادامه با تاکید بر اینکه "بخش کشاورزی باید متحول شود"، تصریح کرد: امروزه نمی‌توانیم با شیوه آبیاری سنتی کشاورزی را اداره کنیم؛ بنابراین کشاورزی ما نیاز به توسعه دارد و در غیر اینصورت به خارج وابسته خواهیم شد.

روحانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مشکلات بوجود آمده در سر راه واردکنندگان گندم و سر و صدای برخی برای تخلیه بار کشتی گندم، اظهار کرد: یک عده اعلام کردند که در این زمینه رانت صورت گرفته و متأسفانه رسانه‌های گروهی، هرچند که تعمد نبوده، کم‌اطلاعی کردند. نباید به هر چیزی تکیه کنیم و به شایعه‌ای اعتماد کنیم. متأسفانه کسی حرفی می‌زند و آن حرف ناصواب مداوم تکرار می‌شود.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: مگر می‌توانند این دولت پاک را لکه‌دار کنند؟ فساد غرق شده سال‌های پیش را مگر می‌شود با این سر و صداها شست؟ آنها باید بیایند پاسخ دهند. این دولت اعتقادش بر این است که با رانت، فساد، جناح‌بازی، حزب‌بازی و طایفه‌بازی نمی‌توان کشور را به پیش برد.

وی در ادامه تصریح کرد: اگر کشور می‌خواهد پیشرفت کند، نظام آموزشی ما باید هم با تحولات دنیا و هم با نیازهای جامعه آشنا و متصل باشد. مگر می‌شود ما بهترین عشایر را در استان چهارمحال و بختیاری داشته باشیم و هیچ گوشه‌ای از دانشگاه‌های این استان کار تحقیقی در این خصوص انجام ندهد؟

رئیس‌جمهور افزود: مگر می‌شود مشکل امروز کشور آب باشد و در دانشگاه‌های ما تحرک لازم برای مقابله با کم‌آبی یا بی‌آبی نباشد؟ بنابراین باید دانشگاه‌های ما با نیازهای جامعه ارتباط تنگاتنگی برقرار کند و باید کاری کنیم که محصول دانشگاه ما بتواند معضلات جامعه و کشور را حل و فصل کند.

روحانی در ادامه با بیان اینکه "نقدها، دغدغه‌ها و حرف‌های مردم در سراسر کشور حتی در روستاها با تهران متفاوت نیست"، گفت: دغدغه‌های سراسر کشور، دغدغه توسعه است و همه می‌خواهند کشور پیشرفت کند و هر جایی که سفر می‌کنیم مردم از ما راه و راه‌آهن، فولاد و بهره‌برداری بهینه از آب را مطالبه می‌کنند.

وی اقدامات دولت در یک سال گذشته را خوب توصیف کرد و گفت: باید آستین را بالا بزنیم و برای خدمت به مردم به صحنه بیاییم و با اولویت‌بندی برای حل مشکلات مردم، برنامه‌ریزی کنیم.

روحانی همفکری و همدلی همه اقشار جامعه از جمله اساتید، دانشگاهیان، فرهیختگان و نخبگان برای حل و فصل مشکلات مردم را مهم خواند و افزود: سخن من این است به قولی که به مردم داده‌ام وفادار خواهم ماند و همه مطالبات آنها را پیگیری می‌کنم و همه تلاش دولت این بوده که پیوسته برای حل مشکلات مردم گام بردارد.

وی در ادامه به کارنامه دولت در بخش سیاست خارجی اشاره کرد و افزود: در سیاست خارجی به حول و قوه الهی قدم‌های شایسته‌ای را این دولت به کمک مردم و با هدایت‌های رهبری، برداشته است. امروز رابطه ما با همسایگان‌مان از دیروز بهتر است یکی دو کشور هستند که به نقطه مطلوب نرسیده است اما با بسیاری از کشورهای همسایه رابطه‌ نزدیک و بهتری داریم.

رئیس‌جمهور افزود: رابطه ما در سطح جهانی نسبت به گذشته قابل مقایسه نیست و استقبال از حضور رئیس‌جمهور به سازمان ملل متحد و اجلاس داووس را شاهد بودید. همه قبول دارند اگر یکی - دو قدم دیگر در سیاست خارجی برداریم به طور کامل دروازه‌ها گشوده خواهد شد و خواهید دید که ایران یکی از مراکز مهم سرمایه‌گذاری در این منطقه خواهد شد.

روحانی با اشاره به اظهارات یکی از اقتصاددانان جهان که گفته بود "ایران بکر است و اگر یک مقدار دروازه را باز کنید خواهید دید چه استقبال عظیمی برای سرمایه‌گذاری در ایران خواهد شد"، گفت: ما برای اشتغال پایدار و رونق و برای اینکه بتوانیم تورم را به نقطه مطلوب برسانیم، راهی جز سرمایه‌گذاری و تولید نداریم. تولید بدون سرمایه‌گذاری و تکنولوژی امکان‌پذیر نیست. با تکنولوژی کهنه نمی‌شود با دنیا رقابت کرد. دنیای امروز اقتصاد، اقتصادی رقابتی است. همه در حال پیشرفت و دو هستند و ما اگر عقب باشیم کسی ما را نمی‌بیند.

وی خاطرنشان کرد: ما امروز با همه امید و توان و با کمک شما و حضور شما مردم، آینده بهتری را برای این مرز و بوم و این کشور عزیز خواهیم ساخت. همانطور که رهبری فرمودند با نرمش قدرتمندانه، قهرمانانه، مدبرانه و حکیمانه، ما مشکلات را در بخش سیاست خارجی رفع خواهیم کرد.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه "در دنیا امروز هیچ‌کس در این که ایران به فکر حل مسایلش با دیگران است، تردید ندارد"، یادآور شد: اکنون هیچ کشوری نیست که نسبت به اینکه ایران غنی‌سازی داشته باشد تردیدی داشته باشد. آمریکا هم تردید ندارد بحث در این است که سانتریفیوژ ها و تولید ما چه مقدار باشد آن هم برای یک برهه زمانی کوتاه نه برای همیشه.

روحانی ادامه داد: همه قبول دارند که بعد از یک دوره کوتاه ایران مثل همه کشورهای عضو ان‌.پی‌.تی، غنی‌سازی خواهد کرد و این پیروزی بزرگ ملت ایران است. به حول قول الهی معضلات را پشت سر خواهیم گذاشت. با کمک همدیگر، آبادانی را به ایران هدیه خواهیم کرد و سرافرازی و توفیق بیشتر این ملت بزرگ را ان‌شاءالله شاهد خواهیم بود.

وی با قدردانی از تلاش استاندار، نماینده ولی فقیه در استان،‌ صداوسیما، نیروی انتظامی، سپاه پاسداران، ارتش جمهوری اسلامی ایران و همه نیروهای مسلح در جریان این سفر اظهار کرد: به خانواده زندانیانی که اخیراً در زندان این استان بخاطر وقوع حادثه ناگواری فوت کردند، تسلیت می‌گویم و برای مصدومان آرزوی سلامتی می‌کنم.

رئیس‌جمهور همچنین از اینکه نتوانست در جریان این سفر از دیگر شهرهای استان نیز دیدن کند، ابراز ناراحتی کرد و در عین حال گفت که گزارش نمایندگان و وزرای اعزامی به این شهرستان‌ها را دریافت کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha