رییس اداره معاضدت کانون وکلای دادگستری مرکز نسبت به این موضوع که در تدوین لایحه وکالت مانند نامحرمان با وکلا برخورد شده است، انتقاد کرد.
سعید باقری در گفتوگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به لایحه وکالت که در شرف ارسال از دولت به مجلس است، ابراز عقیده کرد که متأسفانه مسئولان رسیدگیکننده به لایحه وکالت در هیات دولت متن تنظیم شده لایحه را از وکلا مخفی کرده و مانند نامحرمان با وکلا برخورد میکنند.
وی با بیان این که «متن تنظیم شده لایحه وکالت با متن پیشنهادی کانونهای وکلا به دولت مطابقت کامل ندارد» ادامه داد: در لایحه وکالت برخی موضوعات اختلافی و اساسی کانونها با قوه قضاییه از جمله مداخله دستگاه قضایی در امور کانونهای وکلا همچنان باقی است.
این وکیل دادگستری با یادآوری اینکه زمانی که میخواهند راجع به سرنوشت صنفی تصمیمگیری شود، قاعدتا باید از مدیران و اعضای صنف کسبنظر شود، گفت: صالحترین و شایستهترین کارشناسان و متخصصان در مورد اظهارنظر راجع به وضعیت هر صنف، مدیران منتسب به آن صنف هستند که متاسفانه در تدوین لایحه وکالت نه تنها از کانون وکلای دادگستری مرکز و سایر کانونها جهت بررسی آن در هیأت دولت دعوت به عمل نیامده بلکه غیاباًً در مورد سرنوشت وکلا تصمیم گیری شده است و این موضوع برخلاف رویه متعارف و معمول تنظیم لوایح در خصوص سایر اصناف و گروههای اجتماعی است.
رییس اداره معاضدت کانون وکلای دادگستری مرکز ادامه داد: با وجود اینکه لایحه وکالت آماده ارسال از دولت به مجلس است، ولی اجازه نمی دهند یک نسخه از این لایحه در اختیار کانون های وکلا قرار گیرد و این لایحه را از کانونها که صاحبان اصلی آن هستند، پنهان میکنند.
باقری افزود: با وجود اینکه لایحه وکالت در هیات دولت به تصویب رسید ولی بدون تصویب مجدد هیأت دولت، تبصرهای خلاف رویه معمول هیات دولت به ماده 33 این لایحه اضافه شده است که این تبصره اختیاراتی را به قوه قضاییه اعطا کرده که متضمن نقض صریح کانونهای وکلا و مغایر با حقوق دفاعی اشخاص است. در این رابطه نیز نمایندگان کانونهای وکلا به طور غیرمستقیم و با رایزنیهای زیادی سعی در اطلاعرسانی و روشنگری به هیات دولت در جهت جلوگیری از چنین اقداماتی علیه کانونهای وکلا کردهاند.
وی با انتقاد از اینکه زمینه برای ملاقات با مسولان ذیربط و ملاحظه لایحه وکالت برای کانونهای وکلا میسر نیست، گفت: هنوز مشخص نیست که آیا نظرات و اقدامات کانونهای وکلا تاثیری در تغییر مواد و تبصره های مغایر با استقلال کانون های وکلا در لایحه وکالت داشته است یا خیر؟ متاسفانه مخفی کاریها در این زمینه باعث بروز نگرانی جدی در جامعه وکالت شده است.
انتهای پیام
نظرات