رییس جمهور تاکید کرد: مداخله غیرمسئولانه برخی کشورها در یمن با احکام اسلام و مقررات بینالمللی سازگاری ندارد.
به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا،حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح سهشنبه پیش از عزیمت به اندونزی در گفتوگو با خبرنگاران در فرودگاه مهرآباد درباره اهداف و برنامههای این سفر، گفت: اجلاسی که برای شرکت در آن به جاکارتا میرویم، گرامیداشت شصتمین سال تأسیس اتحادیه کشورهای جنوب – جنوب است که در سال ۱۹۵۵ و با حضور سران ۲۹ کشور از جمله برخی رهبران معروف آفریقایی، آسیایی آن زمان و برخی رهبران اروپایی در باندونگ اندونزی تشکیل شد.
روحانی با بیان اینکه در آن اجلاس تصمیمات مهمی اتخاذ شد که به اعلامیه باندونگ شهرت یافت و هنوز مورد احترام کشورهاست، افزود: به دنبال اجلاس باندونگ و تشکیل اتحادیه کشورهای آسیا – آفریقا بود که جنبش عدم تعهد متولد شد و بنده به عنوان نماینده کشوری که یکی از پایهگذاران این کنفرانس بوده و در اجلاس ۶۰ سال قبل نیز حضور داشته و نیز به عنوان رییس جنبش عدم تعهد در این اجلاس شرکت میکنم و در نخستین جلسه عمومی آن نیز صحبت خواهم کرد.
رییس جمهور با اشاره به اینکه در حاشیه این اجلاس ملاقاتهایی با سران برخی از کشورها، نشستی با علما، اساتید دانشگاه و متفکرین اسلامی اندونزی و جلسهای با کارآفرینان و بازرگانان اندونزیایی خواهم داشت که هر کدام حائز اهمیت است، اظهار داشت: علاوه بر اجلاس گرامیداشت تأسیس کنفرانس آسیا – آفریقا، جلسهای نیز با حضور اعضای سازمان همکاری کشورهای اسلامی خواهیم داشت که در شرایط فعلی منطقه بسیار حائز اهمیت است.
روحانی شرایط حال حاضر منطقهای و شرایط بینالمللی کشور را بسیار حائز اهمیت توصیف و تصریح کرد: به لحاظ داخلی سال پیشرو، سال همدلی و همزبانی است که با توجه به عبور از رکود، در این سال به دنبال رونق اقتصادی و رشد اقتصادی قابل قبول هستیم و در همین راستا باید به روابط بهتر با کشورهای همسایه و سایر کشورها برسیم و برای جذب سرمایه و تکنولوژی تلاش کنیم.
رییس جمهور با بیان اینکه شرایط بینالمللی هر روز برای کشورمان بهتر از قبل میشود و امروز فضای مساعدی در جهان داریم، خاطر نشان کرد: مذاکرات هستهای با اراده جدی که جمهوری اسلامی از خود نشان داده دنبال میشود و در حال پیشرفت است و امیدواریم طرف مذاکرات نیز همین اراده را از خود نشان دهد تا در فرصت دو ماه آینده به توافق کلی و جزیی برسیم. این توافق فضای جدیدی را برای همکاری در منطقه، آسیا و جهان برای ما ایجاد میکند و معتقدم که این توافق به نفع همگان خواهد بود.
روحانی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه امروز در منطقه با خشونت و تروریسم و حتی جنگ داخلی در برخی کشورها مواجه هستیم، گفت: متأسفانه شاهد مداخله برخی کشورهای غیرمسوول در کشورهای دیگر هستیم که نه با احکام اسلام سازگاری دارد و نه با عرف و مقررات و قوانین بینالمللی همخوانی دارد.
رییس جمهور اضافه کرد: نابودی زیربناهای یک کشور فقیر و کشتن زنان، کودکان و مردان بیگناه با بمباران، معنا و تفسیری جز این ندارد که کشوری در شرایطی تعادل خود را از دست داده است. حالا کشوری آرزوهایی داشته که آنها را مبنای عمل خود در عراق، سوریه، لبنان و شمال آفریقا قرار داده ولی در تحقق این آرزوها ناموفق بوده و حالا این عدم توفیقها جمع شده و باعث عدم تعادل روحی و فکری شده که تبدیل به بمبهایی شده است و بر سر مردم کشوری دیگر فرو میریزد.
روحانی با بیان اینکه دنیا باید قاطعانه این رفتار را محکوم کند، اظهار داشت: مردم یمن مردمی با سابقه طولانی تمدنی و تمدنی چند هزار ساله و درخشان هستند که در بخشهایی از آیات و سورههای قرآن نیز به تاریخ بلند و تمدن درخشان این سرزمین اشاره شده و این مردم خوب، اما فقیر مستحق بمباران و دخالت در امور داخلی خود از طرف دیگران نیستند.
رییس جمهور تصریح کرد: امیدواریم همه سر عقل آمده و برای تحقق پیشنهادی که جمهوری اسلامی ایران داده است که شامل آتشبس فوری، رسیدگی به وضعیت مردم، تشکیل جلسات گفتگوی یمنی – یمنی و تشکیل حکومتی که نمایندگان همه گروهها و اقوام در آن حضور داشته باشند به توافق رسیده و برای آن تلاش کنند، چرا که این تنها راهحلی است که میتواند مشکل را حل کند.
روحانی با بیان اینکه قطعاً راهحل مشکل پیش آمده در یمن مداخله نظامی نیست و حل مشکل باید به خود مردم و گفتگوهای آنان واگذار شود، خاطر نشان کرد: امیدوارم در متن و حاشیه اجلاس سران کشورهای آسیا – آفریقا بتوانیم درباره مشکل یمن، ثبات و امنیت در منطقه و مقابله با خشونت و تروریسم، گفتگوها و بحثهای مفیدی داشته باشیم.
انتهای پیام
نظرات