مدیرکل پزشکی قانونی مازندران گفت: آمار تعداد غرقشدگان در دریا با شروع فصل تابستان سیر صعودی پیدا میکند.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه مازندران، علی عباسی تصریح کرد: با وجود تمام هشدارهایی که در زمینه افزایش غریق داده میشود عده زیادی دور از سواحل سالمسازی شده و به دور از چشم ناجیان غریق، در دریا شنا میکنند و در این محلهاست که بیشترین آمار غرق شدگی اتفاق میافتد.
مدیر کل پزشکی قانونی استان افزود: غرقشدگی یکی از علل مرگ و میر غیرعمدی است که به راحتی قابل پیشگیری است، اما با انجام اقداماتی همچون حصارکشی استخرها، عدم شنا در اماکنی که امکان کمک رسانی نیست، داشتن همراه در حین شنا، عدم شنا توسط افرادی که بدلیل بیماری برای شنا ممنوعیت دارند، میتوان بروز غرق شدگی در حین شنا کردن را کاهش داد.
وی گفت: به افرادی که قصد شنا در دریا را دارند توصیه میشود حتماً از طرحهای سالم سازی دریا که غریق نجات در آنها حضور دارند استفاده کنند.
عباسی یادآور شد: هیچ اعتمادی به استفاده از تیوپ و وسایل بادی در دریا در مناطق ممنوعه نیست چون با آمدن یک موج، فردی که داخل آن است کافی است آب زیادی را ببلعد و همین باعث سنگینی فرد و ایجاد خطر برای او شود.
وی افزود: با وجود اجرای طرح ساماندهی سواحل دریا باز هم مشاهده میشود مسافرین نسبت به این موضوع بیتفاوت هستند، اما مسافران بدانند خطر در کمین است؛ باید با همکاری مسئولین امر نسبت به کاهش غرقشدگی و ثبت خاطره خوش از دریا و سفر به مازندران سهم خود را ادا کنیم.
نقش اطلاعرسانی در کاهش تلفات جانی موثر است
مدیرکل پزشکی قانونی مازندران با بیان اینکه اطلاعرسانی و آگاهی عمومی به شیوههای مختلف میتواند در کاهش تلفات انسانی بسیار موثر باشد، یادآور شد: رسانهها میتوانند نقش ویژهای در اطلاعرسانی و کاهش تلفات ناشی از غرق شدن شناگران در دریای خزر ایفا کنند.
این مسئول خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بیشتر مغروقین از قشر جوان، غیر بومی و مسافر هستند، به نظر میرسد اطلاعرسانی و فرهنگسازی درباره نحوه استفاده مطلوب و ایمن از دریا به عزم ملی در سراسر کشور نیاز دارد و تلاش مسئولین استانی به تنهایی چارهساز نخواهد بود.
انتهای پیام
نظرات