• دوشنبه / ۳۰ شهریور ۱۳۹۴ / ۱۸:۴۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 94063019481
  • خبرنگار : 71415

اردن در تلاش برای خرید پهپادهای آمریکایی

با وجود آنکه دولت باراک اوباما به اردن متعهد شده تا از این کشور در جنگ با گروه تروریستی داعش حمایت کامل به عمل آورد، اما همواره نسبت به درخواست‌های امان برای دریافت پهپادهای آمریکایی بی‌اعتنایی کرده است.

با وجود آنکه دولت باراک اوباما به اردن متعهد شده تا از این کشور در جنگ با گروه تروریستی داعش حمایت کامل به عمل آورد، اما همواره نسبت به درخواست‌های امان برای دریافت پهپادهای آمریکایی بی‌اعتنایی کرده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از روزنامه وال استریت ژورنال، به‌رغم آنکه دولت اردن مکررا از آمریکا درخواست کرده تا برای مبارزه با تروریست‌های داعش پهپاد دریافت کند اما دولت آمریکا از فروش پهپاد به این کشور به ویژه پهپادهای مسلح ریپر و پردیتور که اجازه نفوذ عمیق‌تر به اراضی تحت کنترل داعش به منظور انجام تجسس و حمله را می‌دهند، خودداری کرد.

وال استریت می‌نویسد، این پهپادها برای عملیات‌های آمریکا علیه القاعده در آفریقا و کشورهای دیگر نقش حیاتی داشته‌اند و این عجیب است که اردن به عنوان هم‌پیمان مهم آمریکا نمی‌تواند چنین پهپادهایی را دریافت کند در حالی که در همسایگی این کشور عراق و سوریه قرار دارند که بخش زیادی از اراضی آنها به دست داعش افتاده است.

این نشریه آمریکا یی تاکید دارد، در صورتی که اردن تحت کنترل داعش و هم‌پیمانان افراطی‌اش قرار بگیرد، بی‌ثباتی در منطقه به دلیل قرار گرفتن این کشور میان رژیم صهیونیستی و عربستان تشدید خواهد شد، اما این پرسش وجود دارد که چه چیزی جلوی دولت آمریکا در خصوص فروش پهپاد به اردن را گرفته است.

براساس نظام‌نامه‌ای تحت عنوان نظام کنترل فناوری موشکی که یک توافق داوطلبانه میان 34 کشور به منظور جلوگیری از اشاعه تکنولوژی‌های شلیک سلاح‌های کشتار جمعی است، صادرات پهپاد محدود شده است. این نظام کنترلی به‌رغم آنکه اجازه به صادرات سیستم‌های پهپادی تنها در مواقع نادر داده است اما صادرات تکنولوژی پهپادی را ممنوع نکرده است.

در حالی که داعش اقدام به تهدید ثبات بخش زیادی از مناطق خاورمیانه کرده و موج عظیمی از آوارگان در حال آمدن به اروپا هستند، وال استریت تاکید می‌کند که آیا چنین موقعیتی را نمی‌توان به عنوان یک موقعیت نادر تلقی کرد؟ دولت اوباما و دیگر دولت‌های آمریکا آزاد هستند تا اجازه به فروش تکنولوژی‌های پهپادی به اردن و دیگر هم‌پیمانان آمریکا را بدهند، اما این تردیدهای دولت آمریکا باعث تضعیف نفوذ این کشور در منطقه و ایجاد خلایی می‌شود که کشورهای دیگر آن را پر می‌کنند.

اخیرا چین از نسخه گرته‌برداری شده از پهپاد ریپر که نام آن را کایهونگ 5 گذاشته رونمایی کرد. این پهپاد چینی می‌تواند بمب و موشک شلیک کرده و تا فاصله 2100 مایلی پرواز کند. اردن در صورتی که آمریکا از صادرات پهپاد ریپر به این کشور خودداری کند، متمایل به خرید پهپاد گایهونگ 5 است. همچنین اخیرا برخی گزارش‌های جدید حاکی از آن بودند که اسرائیل نیز با فروش پهپاد به اردن به ویژه پهپاد هرون تی پی موافقت کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha