وزیر انرژی آمریکا با اشاره به نقش کلیدی دانشمندان در حصول توافق هستهای تاکید کرد: دیپلماسی تنها از طریق دیپلماتها شکل نمیگیرد و تمام اجزا در این میان نقش دارند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ارنست مونیز، وزیر انرژی آمریکا در نشستی علمی در دانشگاه براون درباره تغییرات اقلیمی به توافق هستهای ایران و گروه 1+5 که در ژوئیه سال 2015 در وین حاصل شد اشاره و تاکید کرد که دانشمندان در موفقیت آمیز بودن این مذاکرات نقش به سزایی داشتند.
وی گفت: نقش دانشمندان بود که به حصول توافق منجر شد. همکاری میان دانشمندان ایرانی و آمریکایی در مذاکرات بر سر برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) ضروری بود و این مذاکرات بر پایه رهبری دانشمندان با دیدگاه جهانی دانشمندان بنا شده است.
مونیز که پیش از این برجام را قوی ترین توافق در زمینه منع اشاعه توصیف کرده بود، افزود: اکنون بسیاری در جامعه بینالملل بر این باورند و تاکید میکنند که بخشهای هستهای برجام باید به استانداردهایی برای منع اشاعه و توافقهای بعدی با دیگر کشورها در این زمینه تبدیل شود.
بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی دانشگاه براون، وزیر انرژی آمریکا در ادامه سخنان خود در پاسخ به انتقادات داخل آمریکا نسبت به برجام تصریح کرد: هدف برجام این نیست که مانع از یک برنامه هستهای غیر نظامی شود اما تصور کنید که فعالیتهای هستهای ایران بدون این توافق چگونه میتوانست باشد و رشد برنامه هستهای این کشور پیش از توافق باور نکردنی بود.
انتهای پیام
نظرات