به گزارش ایسنا ، در این دیدار که با هدف بررسی جایگاه اقتصادی دو کشور و نقش تشکل ها و اتاق های تعاون و بازرگانی در توسعه تجارت فی مابین انجام شد، سرکنسول کشورمان ضمن تشریح ابعاد مختلف روابط کشورمان با جمهوری آذربایجان در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، زمینه را برای فعالیت فعالان اقتصادی دو طرف با نظرداشت ملاحظات ضروری برای بنگاه های اقتصادی مناسب توصیف کرد
وی ادامه داد :جمهوری آذربایجان و جمهوری خود مختار نخجوان به عنوان یکی از کشورهای همسایه در بعد تعاملات اقتصادی، یکی از شرکای مهم تجاری ایران اسلامی محسوب شده و از ظرفیت های بالفعل و بالقوه فراوانی جهت توسعه مبادلات کالایی و خدماتی فی مابین برخوردار بوده که وجود علایق مشترک، شرایط ویژه ای برای حضور بنگاه های اقتصادی با مزیت تولیدی خدماتی با کیفیت بالا و استانداردهای رقابتی را ایجاد کرده است.
آیرم در ادامه ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص محیط اقتصادی و حقوقی جمهوری خود مختار نخجوان توضیحات جامعی در خصوص نحوه فعالیت اقتصادی در این جمهوری ارائه داد.
او با یادآوری فعالیت های مختلف صورت گرفته طی یک سال گذشته و موفقیت حاصله در پی برگزاری اولین نمایشگاه توانمندی های تولیدی و صادراتی استان آذربایجان غربی در مرداد ماه سال 1394 که با عقد قراردادهای همکاری در زمینه مصالح ساختمانی، مواد غذایی و ... همراه بود با اشاره به زمینه سازی های صورت گرفته در راستای تسهیل انجام امور گمرکی و همکاری های استاندارد بواسطه برگزاری نشست های تخصصی میان مسئولین مربوطه و با عنایت به افزایش ساعات کار گمرک جلفا و فعال بودن بخش ترانزیت این پایانه در روزهای جمعه و همچنین افتتاح فاز یک پایانه پلدشت و توافقات صورت گرفته در زمینه حمل و نقل و ترانزیت از جمله توافق در خصوص راه انداز قطار نخجوان – مشهد در آینده نزدیک و از همه مهم تر فضای مثبت حاکم بر روابط، حضور فعالان اقتصادی کشورمان جهت تعامل با همتایان خود در جمهوری خود مختار نخجوان را مثبت ارزیابی کرد.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در نخجوان همچنین گفت : این نمایندگی در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری و پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی آماده ارائه هر گونه خدمات به صاحبان صنایع، تولیدکنندگان و صادرکنندگان عزیز کشورمان به عنوان بازوی اصلی اقتصادی کشور می باشد.
در ادمه این دیدار شریفی خواه رئیس اتاق تعاون استان آذربایجان غربی نیز، با اشاره به ضرورت فعالیت هر چه بیشتر بخش خصوصی در راستای تحقق اهداف تعیین شده در بحث اقتصاد مقاومتی، حضور هدفمند هیات های اقتصادی و تجاری بخش خصوصی در بازار سایر کشورها را به عنوان حلقه ای از زنجیره اقتصاد مقاومتی قلمداد نمود که با در کنار هم قرار گرفتن این حلقه ها در آینده شاهد تحقق یکی از اهداف کلان اقتصاد کشور خواهیم بود.
پس از ملاقات اعضای هیات با سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در نخجوان، یک نشست مشترک تجاری در مرکز تجارت شهر نخجوان برگزار شد.
پس از بازدید فعالین اقتصادی ایران از نمایشگاه مرکز تجارت نخجوان، آنها در جلسه ای با حضور شریفی خواه رئیس اتاق تعاون استان آذربایجان غربی، انار احمداف و امین زینال اف معاونین وزیر اقتصاد نخجوان شرکت کردند.
مقامات نخجوانی ضمن خوشامدگویی به هیات ایرانی به تشریح توانمندیها، امتیازات و ظرفیتهای همکاری با تجار و بازرگانان ایران پرداختند.
یکی از پیشنهادات طرف نخجوانی امکان تولید محصولات به صورت مشترک برای صدور به کشورهای ثالث بود. آقای شریفی خواه رئیس هیات ایرانی و یکی از فعالین اقتصادی ایرانی نیز به نمایندگی از هیات ایرانی به ایراد سخنرانی پرداخته و ضمن قدردانی از میزبانی طرف آذری بر گسترش همکاری ها تاکید کردند.
از بخش های مهم این نشست تعریف پنل های تخصصی برای تجار و تولید کنندگان مختلف بود که در بخش های سرمایه گذاری، تجارت، کشاورزی و صنعت برگزار شد
در این پنل ها فعالان بخش های مختلف دو طرف با یکدیگر آشنا شده و در خصوص امکان تعاملات دو جانبه بحث و گفتگو نمودند. بر اساس برنامه اعلام شده هیات اعزامی از استان آذربایجان غربی در روز دوم سفر خود ضمن بازدید از کارخانجات مهم جمهوری خود مختار نخجوان، به رایزنی های خود با تجار و صنعتگران این جمهوری ادامه خواهند داد.
شایان ذکر است طی یکسال گذشته هیات های متعدد اقتصادی، حمل و نقل ریلی، پزشکی، دانشگاهی و فرهنگی فیمابین جمهوری خود مختار نخجوان و استان های آذربایجان غربی و شرقی تبادل شده است که ماحصل آن گسترش همکاری ها در زمینه های مورد اشاره می باشد.
این هیات مرکب از 40 تن از فعالان حوزه های مختلف اقتصادی به ریاست شریفی خواه رئیس اتاق تعاون استان آذربایجان غربی،به جمهوری خود مختار نخجوان سفر کرده است.
انتهای پیام
نظرات