به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، این معاهده که نامش پیشتر "اقدام برای کاهش و محدودیت تسلیحات تهاجمی استراتژیک" بود در آوریل سال 2010 بین آمریکا و روسیه در پراگ، به امضا رسید و از فوریه سال 2011 اجرایی شد و دوره این توافق 10 ساله است. براساس این توافق آمریکا و روسیه باید تا فوریه 2018 به محدودیتهای مرکزی این توافق درباره تسلیحات استراتژیک عمل کنند.
در همین حال ولادیمیر لئونتیف، معاون مدیر اداره منع گسترش تسلیحات اتمی و کنترل تسلیحات وزارت خارجه روسیه میگوید، این توافق "در مجموع کاملا موفقیت آمیز اجرا شده" و مسکو "اطمینان دارد که روسیه و آمریکا مدت مشخص شده تا فوریه 2018 به سطح مقرر در این توافق دست خواهد یافت".
توافق کاهش تسلیحات استراتژیک از دو طرف میخواهد تا تعداد تسلیحات تهاجمی استراتژیک مستقر و غیرمستقر خود را کاهش داده و محدود کنند.
در همین حال برخی رسانههای آمریکایی به اظهارات مقامات دولت این کشور مبنی بر برنامه واشنگتن برای تمدید پنج سال دیگر این توافق اشاره میکنند. باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا درصدد آن است که اطمینان یابد دولت آتی برنامه کاهش استقرار تسلیحات اتمی این کشور را با وقفه رو به رو نخواهد کرد.
برخی منابع روسی نیز از آمادگی مسکو برای بررسی درخواست آمریکا برای تمدید توافق آغاز جدید خبر میدهند.
لئونتیف در بخش دیگری از اظهاراتش پیوستن چین، انگلیس و فرانسه به توافق خلع سلاح هستهای را ضرورت پیشرفتهای بیشتر در بحث کنترل تسلیحات اتمی دانست.
وی با اشاره به این موضوع که روسیه گمان نمیکند این کشورها آن چنان که ادعا میکنند ظرفیت هستهای داشته باشند عنوان کرد: فرانسه و انگلیس انرژی هستهای بالقوهای دارند و آنچنان که از بیانیههای آنها برمیآید توانایی آسیب رساندن به دشمنان خود به این وسیله را هم دارند.
این عضو وزارت خارجه روسیه تاکید کرد، با این حال چالش اصلی یافتن راههایی برای چندجانبه کردن ماهیت روند خلع سلاح اتمی و اجرای آن در تمامی کشورهای دارای قابلیتهای اتمی است.
انتهای پیام
نظرات