• شنبه / ۲۳ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۵:۱۷
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 95050114276
  • خبرنگار : 71234

ناگفته‌هایی از پرونده کیارستمی در گفت‌وگو با سیامک مره‌صدق

ناگفته‌هایی از پرونده کیارستمی در  گفت‌وگو با سیامک مره‌صدق

عضو ناظر کمیسیون بهداشت و درمان در بررسی پرونده عباس کیارستمی به بیان برخی ابهامات در این پرونده پرداخت.

سیامک مره‌صدق در گفت‌وگو با ایسنا در توضیح آخرین جزئیات پرونده مرحوم کیارستمی، با تشریح نتایج حاصله از بررسی این پرونده و تاکید بر اینکه معلوم نیست چه پزشکی مجوز سفر مرحوم کیارستمی را برای ادامه روند درمان داده گفت که هفته آینده گزارشی از بررسی‌های انجام شده را به رییس کمیسیون ارائه می‌کنم.

مره‌صدق گفت: پرونده این بیمار هفتاد و شش ساله دارای دو قسمت است، یک قسمت مربوط به اتفاقات در ایران که برای بنده تقریبا ابعاد آن مشخص است. بخش دیگری در مورد برخی اتفاقات در خارج از ایران است که اصلا ابعادش برای من معلوم نیست به طوری که از فرط نامعلومی، یک چیزهایی برایم در حال روشن شدن است.

وی با بیان اینکه معلوم نیست چه کسی و چه پزشکی مجوز سوار شدن این بیمار به هواپیما را صادر کرده است، افزود: این بیمار فردی ۷۶ ساله بود که بعد از چهار عمل و کنترل عوارض بعد از آن در روزهای آخر حال عمومی‌اش نسبتا رو به بهبود بود، در بهترین شرایط ممکن توسط تیم پزشکی با پشتیبانی وزارت بهداشت و درمان تحت درمان قرار گرفت که با عنایت به این پروسه اعزام این بیمار به خارج از کشور و سوار شدن به آمبولانس هوایی برای پرواز طولانی مدت دارای مخاطراتی بود که این سفر باید با مجوز پزشک انجام می‌شد اما اصلا معلوم  نیست چه پزشکی این مجوز را صادر کرده است.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان  در ادامه با بیان اینکه معلوم نیست سیر درمان ایشان در خارج از ایران در چه جایی انجام شده گفت: این سوال وجود دارد که موسسه‌ای که ایشان برای ادامه روند درمان مراجعه کرده بیمارستان بوده یا نه؟ مستنداتی از این موسسه در اختیار ما قرار گرفته نشده به طوری که ما اصلا مدارک رسمی راجع به مراقبت ایشان در خارج از ایران را نداریم. حتی سفارت ایران در فرانسه اقداماتی برای ارسال مدارک درمانی به ایران انجام داد که تا این لحظه هیچ مدرکی از این کشور به ما داده نشده است.

وی همچنین با طرح این پرسش که مشخص نیست چه کسی جواز فوت ایشان را در فرانسه صادر کرده و متن و علت آن چه بوده است گفت: ‌مشخص نیست چه کسی مجوز انتقال جسد به ایران را صادر کرده و بعد از ورود پیکر مطهرشان به ایران چه کسی مجوز دفن را صادر کرده است؟

این عضو ناظر مجلس در پرونده مرحوم کیارستمی این موارد را از نکات مبهم این پرونده خواند و گفت: ‌برای من یک چیز مشخص است. اگر آقای کیارستمی به این سفر نمی‌رفتند به احتمال قریب به یقین الان زنده بودند چون تقریبا تمام عوارض عمل در روزهای  آخر درمانشان در ایران کنترل شده بود.

مره صدق در مورد اقدامات درمانی مرحوم کیارستمی در ایران نیز گفت: کلا روند شروع درمان بر اساس معیار استانداردهای علمی بوده، تنها نکته‌ای که می‌توان در مورد روند درمان ایشان در ایران به عنوان یک کار نه چندان علمی یاد کرد، عمل جراحی دوم است.

وی با این توضیح که بعد از هر عمل جراحی ممکن است عوارضی حتی غیرقابل پیش بینی همچون خون‌ریزی بعد از عمل به وجود آید، افزود: مرحوم کیارستمی بعد از عمل پولیپ روده دچار عارضه خون‌ریزی ناشی از عمل شد که انجام عمل دوم برای کنترل خون‌ریزی با سه روز تاخیر بود حال اینکه باید طبق استانداردهای علمی، این عمل زودتر بوده و فاصله عمل اول و دوم کمتر می‌شد.

مره‌صدق با بیان اینکه احتمال وجود عوارض به دلیل تاخیر در عمل دوم وجود دارد در عین حال گفت: هیچ دلیلی وجود ندارد این عوارض که در زمان خروج ایشان در ایران در حال کنترل و درمان بوده، باعث مرگ شده باشد چرا که عمل سوم و چهارم نیز کاملا بر اساس استانداردهای علمی انجام شده و هیچ اشکال علمی را نمی‌توان به روش درمان عوارض در عمل سوم و چهارم وارد کرد.

ناظر مجلس در پرونده کیارستی با بیان اینکه موارد مطرح شده در مورد این پرونده نظر شخصی‌ام به عنوان ناظر است گفت:‌ بنده به عنوان ناظر کمیسیون بهداشت در این پرونده به این نتایج رسیدم و گزارشی طی هفته آینده به صورت محرمانه به رئیس کمیسیون ارائه خواهم کرد، چون هنوز مراحل قانونی در حال پیگیری است. اگر هم گزارش روند درمان ایشان از فرانسه به دست ما برسد گزارش دیگری ارائه خواهم کرد.

وی در ادامه با این توضیح که هنوز نظام پزشکی به نتیجه‌ای برای اعلام رسمی نرسیده است، خاطرنشان کرد: سازمان نظام پزشکی باید مراحل انتظامی را طی کرده و سپس بعد از طی مراحل قانونی نتیجه را به صورت رسمی اعلام کند. در حال حاضر یک مرحله از بررسی‌های نظام پزشکی تمام شده است و تا زمانی که گزارش روند درمان از فرانسه فرستاده نشود نمی‌توان نتیجه بررسی‌ها را تمام شده تلقی کرد.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مورد قصور پزشکان در پرونده مرحوم کیارستمی گفت: به نظرم در پرونده مرحوم کیارستمی بعد از مشاهده عوارض خونریزی بعد از عمل باید به سرعت عمل بعدی برای جلوگیری از خون‌ریزی انجام می‌شد لذا تاخیر در این کار قصور است. البته این موضوع دلیلی بر فوت ایشان نیست.

مره صدق توضیح داد: معمولا علت مرگ تک فاکتوری نیست و عوامل متعددی در آن نقش دارند. بنده به صورت قاطع می‌گویم هیچ گونه از عوارض بعد از عمل که برای ایشان در ایران رخ داده، علت اصلی و یا تنها علت مرگ نبوده است.

وی هم‌چنین با اشاره به بیماری مرحوم کیارستمی گفت: مرحوم کیارستمی در دستگاه گوارشی‌شان پولیپ دیس پلاستیک متمایل به بدخیمی داشتند که پاتولوژی آن هم موجود است، در واقع ایشان به دلیل پولیپ روده بزرگ به عمل جراحی برای خارج کردن آن احتیاج داشتند اما اینکه چرا و با چه مجوزی ایشان علی رغم خارج شدن این پولیپ و به کنترل درآمدن عوارض بعد از بیماری، برای ادامه درمان به خارج رفتند، معلوم نیست. البته این جز اختیارات شخصی بیمار است که هر لحظه بخواهد تیم درمانش را تغییر دهد.

ناظر مجلس در پرونده کیارستمی در مورد انتقادات به تیم پزشکی مرحوم کیارستمی مبنی بر حاضر نشدن پزشک معالج در عمل جراحی گفت: در اواسط روند درمان، پزشک معالج ایشان به مسافرت رفت و ادامه درمان را به دستیارانشان سپرد که این موضوع از نظر تخلف انتظامی از سوی نظام پزشکی قابل بررسی است، منتهی اگر به دنبال علت مرگ هستیم، این نکته قابل توجه است که از نظر علمی ایرادی به عمل سوم و چهارم که توسط تیم جانشین انجام شده، وارد نیست.

وی با بیان اینکه عمل سوم و چهارم به دلیل بروز عوارض در حین عمل انجام شد، تاکید کرد: این که فکر کنیم پزشکی دو دوتا، چهارتاست، یک اشکال و اشتباه است، به عبارت دیگر هیچ کاری در پزشکی وجود ندارد که عارضه نداشته باشد حتی تجویز یک قرص استامینوفن نیز امکان بروز عارضه دارد.

مره صدق افزود: برای بررسی عملکرد تیم پزشکی در این پرونده دو چیز بررسی می‌شود، اول اینکه آیا کاری که برای مریض انجام شده، ضروری بوده یا نه و اینکه مریض به عمل جراحی نیاز داشته یا خیر، بررسی‌ها حاکی از آن است که باید ایشان عمل جراحی می‌شدند. هم‌چنین اینکه بگوییم صرف بروز عارضه، پزشک مقصر است درست نیست چون بررسی‌ها نشان می‌دهدعارضه ایجاد شده جزو عوارض قابل انتظار و پیش‌بینی شده در کتب معتبر جراحی است. حال سوال این است آیا این عوارض درست درمان شده یا نه که بررسی‌ها از صحت آن البته با تاخیر در روند درمان خون ریزی ایجاد شده بعد از عمل حکایت دارد.

به گفته وی، امکان بروز عوارض و حتی خون ریزی بعد از عمل برای هر بیماری وجود دارد. ما فقط حرفمان این است که باید این خونریزی زودتر و نه بعد از سه روز بعد از عمل اول انجام می‌شد.

 ناظر مجلس در پرونده کیارستمی در جمع بندی با بیان اینکه اشکالی به عملکرد تیم پزشکی مرحوم کیارستمی در عمل‌های اول، سوم و چهارم از نظر علمی وارد نیست گفت که تنها تیم پزشکی در عمل دوم دیر اقدام به درمان خون ریزی کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha