• چهارشنبه / ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۰:۵۳
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 95050117252
  • خبرنگار : 71234

مخالفت مجلس با یک فوریت طرح الزام وزارت امور خارجه به توسعه دیپلماسی انقلابی کشور

مخالفت مجلس با یک فوریت طرح الزام وزارت امور خارجه به توسعه دیپلماسی انقلابی کشور

نمایندگان مجلس با بررسی طرح الزام وزارت امور خارجه به توسعه دیپلماسی انقلابی کشور با یک فوریت مخالفت کردند و برهمین اساس این طرح به صورت عادی در کمیسیون مربوطه مورد بررسی قرار می گیرد.

به گزارش ایسنا، در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس طرح یک فوریتی الزام وزارت امور خارجه به توسعه دیپلماسی انقلابی کشور با امضای 80 نماینده مورد بررسی قرار گرفت که با توجه به مخالفت نمایندگان با بررسی این طرح با قید یک فوریت و طبق اعلام رئیس مجلس قرار شد این طرح به صورت عادی مورد  بررسی قرار گیرد.

این طرح 4 ماده دارد و کاظم جلالی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس به عنوان یکی از طراحان این طرح،‌ حشمت الله فلاحت پیشه،  عضو دیگر این کمیسیون به عنوان مخالف و حمید رضا فولادگر نماینده اصفهان به عنوان موافق صحبت کردند.

در مقدمه این طرح آمده است، تجربه مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی ایران و روند اجرای برجام بار دیگر بد عهدی آمریکا نسبت به وعده ها و تکالیف خویش را به اثبات رساند و غیر اعتماد بودن آن‌ را به تصویر کشید. در حالی که جمهوری اسلامی ایران به همه امور مربوط به خود در اجرای برجام عمل کرده و این واقعیت از سوی آژانس بین المللی انرژی هسته ای مورد تایید قرار گرفته است، طرف های غربی و به ویژه آمریکا عامدانه در اجرای تعهدات خود قصور کرده و از جمله در زمینه اثربخشی در رفع تحریم ها علیه ایران و مانع تراشی های فزاینده ای به عمل می‌آورند.

از سوی دیگر مشاهده می شود که آمریکا و همپیمانان غربی آن‌ به صورت مستفیم و یا از طریق متعهدان منطقه خود به نحوی سازمان یافته و مستمر با حمایت از گروه‌های تروریستی و جریان های سلفی تکفیری به تلاش ها برای ناامن سازی محیط امنیتی پیرامونی ایران ادامه می دهند تا ضمن افزایش چالش ها و تهدیدات امنیتی برای جمهوری اسلامی ایران، جریان اصیل مقاومت دراین منطقه راهبردی را تضعیف کنند.

با توجه به این واقعیات وزارت امور خارجه به منظور مقابله با توطعه های بین المللی و منطقه ای جاری، نسبت به تقویت سیاست‌های حامی جبهه مقاوت در راستای تعهدات بین المللی کشور اقدامات مقتضی وانقلابی را در دستور کار قرار دهد.

به گزاش ایسنا این طرح دارای 4 ماده است و به شرح زیر است:

ماده یک – وزارت امور خارجه موظف است منطبق با اصل 154 قانون اساسی مبنی حمایت بر مبارزه حق طلبانه مستضعفان در برابر مستکبران، با تمام توان و امکانات خود از جبهه مقاوت و جنبش های آزادی بخش و گروه های مبارز با اشغال خارجی حمایت کرده و با همکاری نهادهای داخلی و بین المللی تمهیدات وکمک های لازم را برای تقویت آن‌ تدارک ببیند.

ماده دو- وزارت امور خارجه مکلف است در راستای کمک به جبهه مقاومت و نیز حمایت از مبارزات اصیل ضد ترورسیتی در منطقه همکاری های لازم را با دستگاه های ذی‌ربط انجام دهد.

ماده سه- وزارت امور خارجه موظف است برنامه طبقه بندی همکاری با سایر کشور ها را با اولویت کشور های همسایه و اسلامی و ملحوظ داشتن مواضع وسیاست های سایر کشورها و اتباع آن‌ها در عدم تبعیت از تحریم‌های یک‌جانبه غیرقانونی تدوین و تنظیم کند به گونه ای که مبنا و سطح همکاری های اقتصادی، سیاسی، امنیتی، فرهنگی و نظامی با هر کشور و اتباع آن‌ها  مشخص باشد. این برنامه باید به تایید شورای عالی امینت ملی برسد.

تبصره- دولت می تواند روند قطع روادید را در مورد کشور هایی که روابط نزدیک و دوستانه با ایران دارند و در اثربخشی رفع تحریم ها طبق برنامه جامع اقدام مشترک همکاری کرده اند با درنظر گرفتن همه ملاحظات و الزامات آغاز کند.

ماده چهار- وزارت امور خارجه مکلف است در راستای بند های 10 و 12 از سیاست های کلی اقتصاد مقاوتی و در جهت جمایت از هدف ها در چهار چوب صلاحیت های خود، استفاده از دیپلماسی در جهت حمایت از هدف های اقتصادی از جمله تلاش برای تشویق و تسهیل صادرات، ترسیم قضای اطمینان بخش برای سرمایه گذاری خارجی و تشریح روندها و فرآیند های داخلی را با تامین به نقش سفارت خانه ها به گونه ای سامان دهد که اثر بخشی رفع تحریم ها در سطح مطلوب و نتایج آن‌ قابل اندازه گیری و مطلوب باشد. بر این اساس وزارت امور خارجه باید گزارش عملکرد اقتصادی خودرا هر 6 ماه یکبار به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اعلام کند.

تبصره- کلیه دستگاه های دولتی موظف اند وزارت امور خارجه را در خصوص تنظیم قراردادهای خود مطلع کند و سیاست های کلان اقتصادی خارجی خود در دوره اجرای برجام را با هماهنگی وزارت امور خارجه تدوین و اجرا کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha