• دوشنبه / ۲۶ مهر ۱۳۹۵ / ۱۶:۵۱
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 95072615538
  • خبرنگار : 71443

آیا نفت می‌تواند پل ارتباطی ایران و غرب باشد؟

آیا نفت می‌تواند پل ارتباطی ایران و غرب باشد؟

روزنامه کریستین ساینس مانیتور در گزارشی با اشاره به ابراز تمایل ایران برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی در صنعت نفت خود نوشت: رییس‌جمهور ایران خواهان توسعه روابط تجاری خود با دیگر نقاط جهان است.

به گزارش ایسنا، روزنامه کریستین ساینس مانیتور در ادامه گزارش خود نوشت: تقریبا یک هفته پس از آن که وزارت خزانه‌داری آمریکا محدودیت معاملات بر پایه دلار شرکت‌های خارجی با ایران را برداشت، وزیر نفت ایران اعلام کرد که این کشور در خواست‌های شرکت‌های نفتی خارجی را می‌پذیرد. ایران یک‌بار دیگر به جهان یادآوری کرد که دروازه‌هایش برای تجارت باز است.

این اعلام که کم‌تر از یک سال پس از لغو تحریم‌های مرتبط هسته‌ای سازمان ملل علیه ایران انجام شده بخشی از خواسته ایران برای جذب سرمایه‌ای بیش از 150 میلیارد دلار برای افزایش یک میلیون شبکه‌ای نفت خود برای آغاز دهه بعدی است. ایران پیش از این گفته است که اولویتش برای استخراج و تولید نفت توسط شرکت‌های خارجی کشورهای همسایه است که با آن‌ها زمین نفت‌خیر مشترک دارد.

تاریخچه صنعت نفت ایران به سال 1908 باز می‌گردد، زمانی که برای اولین بار نفت خام در جنوب غرب این کشور کشف شد. ایران در حال حاضر سومین تولید کننده بزرگ اوپک است و چهارمین ذخایر نفتی بزرگ جهان و دومین ذخایر گازی را دارد.

جمهوری اسلامی پس از سال 1979 و وقوع انقلاب با سرمایه‌گذاری خارجی به همکاری پرداخت که میلیاردها دلار را در طول این سال‌ها جذب کرده است اما این سرمایه‌گذاری‌ها پس از آن که آمریکا و اتحادیه اروپا از سال 2011 تحریم‌هایی را علیه ایران وضع کردند، کاهش یافت. بنابراین چین به بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار و شریک تجاری ایران تبدیل شد. تجارت چین با ایران در سال 2014 پنج برابر تجارت اروپا با ایران بوده است.

اگر چه چین تمایل دارد که این تجارت را گسترش دهد،‌ حسن روحانی، رییس‌جمهور ایران قصد دارد روابط تجاری خود را با بخش‌های دیگر جهان توسعه دهد اما اقتصاد هنوز آن طور که انتظار می‌رفت پس از لغو تحریم‌ها رونق یابد،‌ تقویت نشده است. بسیاری از بانک‌های بزرگ هنوز برای تجارت با ایران بازنگشته‌اند.

مقامات ایرانی، آمریکا را سرزنش می‌کنند. آن‌ها می‌گویند که اگرچه آمریکا و دیگر قدرت‌های جهانی تحریم‌های بین‌المللی را با اجرای توافق هسته‌ای لغو کرده‌اند، دیگر تحریم‌های واشنگتن علیه تهران ادامه دارد تا دورنمای تجارت با ایران را محدود کند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در هشتم اکتبر اعلام کرد که اکنون ایران می‌تواند از طریق موسسات مالی و بانک‌های غیرآمریکایی به دلار دسترسی داشته باشد هر چند که هم‌چنان اجازه ارتباط مستقیم با نظام مالی آمریکا را ندارد.

به نوشته کریستین ساینس مانیتور، ایران یک بازار با ریسک بالا و امتیازات بالا است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha