به گزارش ایسنا، به نقل از ورلد نوکلیر نیوز، موسسه جنبههای اقتصادی انرژی ژاپن در گزارش خود با عنوان چشمانداز انرژی جهان/آسیا در 2016 که در ماه جاری منتشر شد، اعلام کرد: مصرف انرژی اولیه بین سالهای 2014 تا 2040 تا 38 درصد معادل 18.900 تن نفت افزایش مییابد. بیشتر این رشد در آسیا خواهد بود و چین، هند و اتحادیه کشورهای جنوب آسیا (آسهآن) باعث 55 درصد این افزایش هستند.
بر اساس این گزارش، تقاضای انرژی در منطقه آسهآن به دلیل صنعتی شدن، به سوی استانداردهای زندگی و دسترسی به انرژی به سرعت در حال رشد است. برخلاف رویه جهانی آسهآن به منابع انرژی ارزان از قبیل زغال سنگ وابسته خواهد بود تا تقاضاهای چند برابر شده الکتریسیتهاش را برآورد کند. برای آسهآن بسیار ضروری است تا مشکلات امنیت انرژی و مشکلات جهانی زیست محیطی را حل و فصل کند.
این چشمانداز 2016 تحلیلها را در سه موضوع اصلی اثرات اختلالات تأمین انرژی تغییر آب و هوا و نقش انرژی هستهای طبقهبندی میکند.
این موسسه میگوید انرژی هستهای نقش مهمی در تحقق رشد اقتصادی امنیت انرژی و حفاظت از محیط زیست ایفا میکند.
در این گزارش آمده است: ظرفیت تولید هستهای استقرار یافته جهانی از 399 گیگاوات در سال 2014 به 612 گیگاوات در 2040 افزایش خواهد یافت. در طول این دوره تولید الکتریسیته هستهای از 2535 تراوات در ساعت به 4357 تراوات در ساعت افزایش مییابد اما سهم مجموع تولید الکتریسیته جهانی بدون تغییر در مورد 11.5 درصد باقی خواهد ماند.
این گزارش میافزاید: انرژی هستهای عملاً به منبع انرژی پایه برای بسیاری از کشورهای نوظهور از قبیل کشورهای آسیایی و خاورمیانه تبدیل میشود. طبق سناریوی رشد هستهای ظرفیت تولید هستهای در آسیا بین سالهای 2014 و 2040 هفت برابر خواهد شد.
با این حال بر اساس سناریوی انرژی هستهای اندک– که هیچ نیروگاه انرژی هستهای جدیدی در کشورهای توسعه یافته یا کشورهای نوظهور ساخته نمیشوند- جهان وابستگی کمتری به انرژی هستهای پیدا میکند. تحت این سناریو خودکفایی انرژی آسیا از 75 درصد کنونی به 65 درصد سقوط میکند و انتشار گاز CO2 به طرز قابل توجهی افزایش مییابد.
انتهای پیام
نظرات