وی با حضور در غرفه ایسنا در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات، ضمن اشاره به اینکه متاسفانه کسانی در مورد وکالت تصمیم میگیرند که نگاهشان به جامعه وکالت مثبت نیست، اظهار کرد: من از سال ۵۶ وکیل شدم. باید پخته باشم. حدود ۲۷ سال است معلم و استاد دانشگاه هستم. وقتی دانشجویان خود را میبینم دلم میسوزد.
این وکیل دادگستری با بیان اینکه در بخش قضاوت قوه قضاییه مدرسه علوم اداره قضایی دارد و قضات را از بین آنها انتخاب میکند، گفت: درصد فارغالتحصیل رشته حقوق که جذب قضاوت میشوند به شدت پایین است و در دانشکدههای حقوق دانشجویان برای وکالت آماده میشوند.
احمدی افزود: با توجه به اینکه متقاضیان شرکت در آزمون وکالت حدود ۶۲ هزار نفر بودند در حالیکه کانون وکلا به کمتر از ۲۰۰۰ نفر وکیل نیاز داشت. این امر به معنی گسترداندن ناامیدی در بخش وسیعی از فارغالتحصیلان دانشگاهی است.
وی ضمن تاکید بر اینکه ناامیدی در رشته حقوق در فارغالتحصیلان حقوق زیاد است، بیان کرد: این امر موجب میشود افرادی در جامعه وکالت باشند که از سد کنکور گذشته و پس از رسیدن به آن متوجه شوند هیچ خبری در آن نیست. لایحه جامع وکالت قصد دارد کانون وکلا و مرکز مشاوران را یکی کند، این امر خیانت در امانت است.
این حقوقدان ادامه داد: با توجه به اینکه نزدیک به ۴۰ سال است هزینههای صندوق تعاونی وکلا را پرداخت میکنند و پولهای کسانی چون او در این صندوق جمع شده است چرا دیگران در این موجودی شریک شوند، به چه اذنی چنین دستدرازی و خیانت در امانتی صورت میگیرد؟
احمدی اضافه کرد: با توجه به اینکه برای انتخاب وکلای دادگستری حد و مرز گذاشته شده مرکز مشاوران با گشادهدستی پروانه صادر میکند بدون هیچ امتحان و گزینشی که آنها را در سرنوشت همه ما شریک میکند. نگاه قوه قضاییه به وکالت و اینکه شان وکیل و شان مرحله دفاع را نادیده میگیرند نهادینه شده است اما زمانی که خودشان گرفتار میشوند قدر وکیل را میدانند و جایگاه وکیل را درک میکنند.
وی با اشاره به اینکه در هیچ کشوری عناد دستگاه قضایی نسبت به وکالت وجود ندارد، خاطرنشان کرد: نگاه دستگاه قضایی به وکلا مثبت نیست. متاسفانه کسانی در حرفه من تصمیمگیری میکنند که درد مرا نمیفهمند و نگاهشان به من این است که قانون را دور میزنند. تا زمانی که نگاه قوه قضاییه نسبت به وکیل نگاه خصمانه باشد و این نگاه در قوانین مربوط به سرنوشت وکلا دخالت داده شود وضعیت همین است و جز تاسف کاری نمیتوان کرد.
این وکیل دادگستری در پایان اضافه کرد: این مساله اهانت به جامعه وکالت است. جامعه وکالت وقتی هیات مدیره منفعل دارد در مقابل حوادث و در مورد جامعه وکالت این مصائب را ایجاد کرده است. کافی است یک وکیل جوان مرتکب خطایی شود بلافاصله مورد بررسی قرار میگیرد اما جایی که به وکیل اهانت میشود یا وکیل تحقیر میشود هیچ کدام از مسئولین به آن توجه نمیکنند.
انتهای پیام
نظرات