به گزارش ایسنا، محمدرضا رضایی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی با قرائت گزارش اولیه کمیسیون عمران از روند مدیریت بحران حادثه پلاسکو، گفت: این گزارش، گزارش اولیه در خصوص روند کار کمیسیون در حادثه پلاسکو است و گزارش نهایی و قصور دستگاهها در این حادثه در قالب گزارش ماده 49 به اطلاع مجلس شورای اسلامی خواهد رسید.
نماینده مردم جهرم در مجلس با اشاره به حادثه پلاسکو، گفت: ساختمان پلاسکو ساعت 7:59 صبح دچار حریق شد و آتش در مرحله اول اطفاء شد اما مجدداً آتش توسعه یافت و سازه فولادی ساختمان پلاسکو به دلیل عدم پیشبینیهای ایمنی و استقرار تجهیزات اطفاء حریق و سایر تجهیزات مورد نیاز برای جمع کردن اطفاء نتوانست در برابر شدت آتش مقاومت کند.
وی با بیان اینکه حادثه پلاسکو به صورت گسترده در فضای مجازی اطلاعرسانی شد، گفت: حضور مردم در ساعات اولیه آتش گرفتن ساختمان پلاسکو که برای کمکرسانی به حادثه دیدگان در خیابان جمهوری تهران حضور یافته بودند موجب ایجاد چالش برای امدادرسانان شد.
وی ادامه داد: خوشبختانه سخنان به موقع مقام معظم رهبری موجب شکلگیری روحیه همافزایی در همه دستگاهها و بسیج همه امکانات امدادرسانی شد. به نحوی که امکانات دولتی و خصوصی پای کار آمد و مدیریت بحران حادثه پلاسکو توانست پس از چند روز آوار برداری ساختمان پلاسکو را به اتمام برساند.
رئیس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به دستور رئیس مجلس شورای اسلامی به کمیسیونهای عمران، بهداشت و درمان و اجتماعی، گفت: در ساعات اولیه حادثه پلاسکو، دکتر لاریجانی سه کمیسیون مجلس را مأمور رسیدگی به ابعاد این حادثه کرد. بر همین اساس هیأتی مشترک از سه کمیسیون شد و در جلسات مدیریت بحران که در وزارت کشور تشکیل شد، حضور یافت و پس از آن با حضور در محل حادثه به صورت میدانی از ابعاد آن بازدید کرد و سپس در جلسات متعدد ستاد مدیریت بحران و در جلسه با سران کشور به ارائه راهکارهایی برای جلوگیری از تکرار حوادث مشابه و برنامههای قابل اجرا پرداخت.
وی ادامه داد: آواربرداری، امداد و نجات، روشهای مدیریت بحران، نحوه کنترل محیط حادثه، ارزیابی کمی و کیفی ادوات و نیروی به کار گرفته شده و کلیه اطلاعات مورد نیاز برای مدیریت حادثه پلاسکو از جمله محورهایی است که در گزارش کمیسیون عمران مورد توجه قرار گرفته است.
نماینده مردم جهرم در مجلس استفاده از مدیران حاضر در مقطع زمانی فرو ریختن ساختمانی در رشت در دهه 80 را از دیگر اقدامات کمیسیون عنوان کرد و افزود: با وزرا، صاحب نظران، صاحبان تجربه مدیریت بحران و مدیران صاحب تجربه در حادثه فرو ریختن ساختمانی در رشت ابعاد حادثه پلاسکو را بررسی کردیم.
رضایی با بیان اینکه پرسشهای جدی در خصوص حادثه پلاسکو همچنان باقی است، ادامه داد: آیا ساختار مدیریت بحران دارای تجهیزات، نیروی انسانی و برنامههای مدیریت بحران هست؟ آیا توانسته خود را به استانداردهای جهانی ارتقاء دهد؟ آیا امکانات و تجهیزات کشور در قالب بانک اطلاعاتی مدون شده است؟ این پرسشها سوالاتی است که در گزارش دوم کمیسیون عمران به آنها پاسخ داده خواهد شد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس متذکر شد: با وجودی که دارای قوانینی چون قانون شهرداریها، قانون کار و قانون موجر و مستأجر هستیم تا از بروز چنین حادثهای پیشگیری شود، آیا اصلاً دستگاههای مسئول ارادهای برای توجه به این قوانین داشتند؟ پاسخ به این پرسش نیز در گزارش دوم کمیسون عمران از حادثه پلاسکو ارائه خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات