به گزارش ایسنا، «یوسف داداشزاده» با اعلام این خبر، گفت: دکتر «گیمارتین مارتینی»، رئیس شورای ژئوپارکهای سازمان یونسکو در طول هفته جاری و در ادامه روند ثبت جهانی ژئوپارک ارس از منطقه آزاد ارس بازدید میکند.
وی در خصوص اهداف این سفر، تصریح کرد: هدف اصلی از این سفر، بازدید و بررسی آخرین اقدامات انجام گرفته از سوی منطقه آزاد ارس در مسیر پرونده ثبت جهانی ژئوپارک ارس است.
داداشزاده خاطرنشان کرد: ژئوپارک ارس یکی از سایتهای منحصر به فرد جهان است و با وجود گونههای مختلف گیاهی و جانوری، از منظر طبیعی و فرهنگی حائز اهمیت است.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد ارس، افزود: پرونده ثبت جهانی ژئوپارک ارس پس از 2 سال پیگیری سازمان منطقه آزاد ارس، آماده ارسال به یونسکو جهت بررسی و ارزیابی مجدد است.
پروندهی ژئوپارک ارس در سال 1389 به شبکهی جهانی ژئوپارکها فرستاده شد و پس از بازدید ارزیابان این شبکه از ارس در سال 1390، این منطقه واجد شرایط کافی برای معرفی به عنوان ژئوپارک جهانی تشخیص داده نشد و قرار شد پس از رفع نواقص و تکمیل موارد مشخص شده، دوباره درخواست جدیدی آماده و ارسال شود. در سال های اخیر با توجه ویژه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس و تلاش های معاونت فرهنگی اجتماعی و گردشگری این سازمان، زیرساخت های لازم تامین شده تا ارس بعد از ژئوپارک قشم بعنوان دومین ژئوپارک خاورمیانه در یونسکو ثبت شود.
ژئوپارک ارس شامل پنج ژئوسایت کوه علیباشی، کوه کیامکی، کوه گئچی قالاسی، آبشار ماهاران و آبشار آسیاب خرابه است که هر کدام نمونههای زمینشناسی کمنظیری دارند. یکی از مهمترین و بارزترین جاذبههای علمی منطقه ارس، مرز دورههای زمینشناسی «پرمین» و «تریاس» است که تنها در چند نقطهی معدود در جهان قابل مشاهده است و از بین آنها جلفا بهترین نقطه به شمار میرود.
انتهای پیام
نظرات