به گزارش ایسنا، دکتر زمانی در مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشگاه پیام نور که امروز در سازمان مرکزی این دانشگاه اتفاق افتاد، با تاکید بر اینکه دانشگاه پیام نور باید بتواند به یک دانشگاه سل سه و چهار تبدیل شود، گفت: این دانشگاه در زمانی که کشور به گسترش عمومی آموزش عالی نیاز داشت، توانست به خوبی رسالت خود را انجام بدهد و با توجه به پتانسیل عظیم امکانات و نیروی انسانی که امروزه در اختیار دارد باید بتواند علاوه بر نقش آفرینی مثبت در عرصه ملی در راستای دانشگاههای نسل سوم و چهارم نیز حرکت کند و بتواند جایگاه خود را در فرآیند جدید دانشگاهی تقویت کند.
وی در ادامه تصریح کرد: استفاده از منشور اخلاقی دولت و توجه به برنامههای تقدیمی وزیر علوم به مجلس میتواند دانشگاه پیام نور را بر مبنای برخی اصول تعریف شده به حرکت در بیاورد و جایگاه آن را در بین دانشگاههای دیگر بخصوص دانشگاههای نسل سه و چهار تقویت کند. ضمن اینکه ماموریت دانشگاه پیام نور کاملا روشن است و باید به عنوان یکی از زیرنظامهای آموزش عالی در راستای ماموریت خود یعنی آموزشهای نیمه حضوری و مجازی حرکت کنند.
سرپرست دانشگاه پیام نور بر ضرورت تعامل سازنده دانشگاه پیام نور با سایر زیرنظامهای آموزشی تاکید کرد و گفت: هرگاه این تعامل سازنده بین زیرنظامها اتفاق بیفتد، جایگاه این دانشگاهها در بحث آمایش آموزشی عالی نیز تقویت خواهد شد. بنابراین ما تلاش خواهیم کرد براساس الگوهای موجود از نوع آموزش مجازی در دنیا و استفاده از نظرات کارشناسان دانشگاه پیام نور را در راستای ماموریت خود پیش ببریم و جایگاه فعلی را تقویت کنیم.
دکتر زمانی توجه به منزلت، شان و کرامت انسانی نیروهای شاغل در دانشگاه پیام نور را از دیگر برنامههای آتی خود در دانشگاه عنوان کرد و گفت: شأن دانشجویان، کارمندان و اعضای هیات علمی دانشگاه پیام نور باید حفظ شود و این امر در برنامهریزیها ما سرلوحه خواهد شد. ضمن اینکه تلاش خواهیم کرد در حوزههای آموزشی و پژوهشی کیفیت را مورد توجه قرار دهیم و فعالیتهای پژوهشی را به صورت جهتدار و نیازمحور پیش ببریم.
سرپرست دانشگاه پیام نور همچنین خاطر نشان کرد: رعایت دقیق قوانین، مقررات و آئین نامهها از دیگر برنامههای آتی دانشگاه پیام نور خواهد بود، چرا که انضباط اداری و مالی در عرصه مدیریت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و در این راستا به منظور ایجاد یکنواختی در بدنه دانشگاه پیام نور دستورالعملهای آموزش حرفهای برای کارمندان تعریف خواهیم کرد.
وی همچنین بر ضرورت توجه به دیپلماسی بین المللی در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: باید از زیرساختها و امکانات موجود در دانشگاه پیام نور به منظور توسعه فعالیتها در عرصههای بین المللی بهره بگیریم و بتوانیم نیاز کشورهای دیگر بخصوص کشورهای منطقه را در عرصه آموزشی پاسخ بدهیم.
دکتر زمانی در پایان خاطرنشان کرد: تقویت مدیران استانی دانشگاه پیام نور از دیگر برنامههایی خواهد بود که براساس آن بخشی از مسئولیتهای متمرکز دانشگاه به مدیران استانی واگذار میشود.
افزایش بیش از ۱۰ درصدی پذیرش دانشجو در دانشگاه پیام نور
رئیس پیشین دانشگاه پیام نور از افزایش بیش از ۱۰ درصدی پذیرش دانشجو در این دانشگاه برای سال جاری خبر داد و گفت: براساس محتوا محور بودن و کیفینگری در دانشگاه پیام نور خوشبختانه علاوه بر افزایش پذیرش دانشجو، بیش از یک چهارم قبولیهای کنکو از فارغ التحصیلان دانشگاه پیام نور بوده است.
به گزارش ایسنا دکتر رستمی ابوسعیدی رئیس سابق دانشگاه پیام نور نیز در این مراسم طی سخنانی آموزشهای غیر حضوری و ترکیبی را یکی از رسالتهای اصلی دانشگاه پیام نور عنوان کرد و گفت: اگر بخواهیم مقایسهای بین دانشگاه پیام نور با سایر دانشگاههای غیر حضور و باز جهان داشته باشیم به یقین میتوان گفت که تمامی رسالتهای دانشگاه مجازی در این دانشگاه وجود دارد و پیام نور توانسته در تمامی رشتهها و دورههای خود بخصوص تحصیلات تکمیلی در راستای ماموریتگرایی و دانشگاه عدالت محور حرکت کند.
وی در ادامه از تجمیع ۴۴۰ واحد مرکز پیام نور در کشور خبر داد و گفت: این دانشگاه در سال ۶۷ به عنوان یک دانشگاه از راه دور و مجازی تصویب شد، اگرچه در اوایل دارای شبهات زیادی بود اما در ادامه واحدهای آن توسعه پیدا کرد و خوشبختانه ما توانستیم ۴۴۰ واحد پیام نور را تجمیع کرده و ۱۶ دفتر نمایندگی در خارج از کشور داشته باشیم.
رئیس پیشین دانشگاه پیام نور همچنین به بحث اساسنامه این دانشگاه و حواشی آن که با وزارت علوم ایجاد شد اشاره کرد و گفت: اگرچه این موضوع با وزارت علوم حل شد، اما نکتهای که وجود دارد این است که چرا ما نباید بتوانیم رشتههای علوم پایه و مهندسی داشته باشیم. امیدواریم این موضوع در مدیریت جدید دانشگاه حل شود.
دکتر رستمی ابوسعیدی با تاکید بر اینکه یک چهارم پذیرفته شدگان دانشگاههای کشور در مقطع کارشناسی ارشد را فارغ التحصیلان دانشگاه پیام نور تشکیل میدهند، گفت: به یقین دانشگاه پیام نور بعد از چند دانشگاه برتر ایران یکی از کیفیترین دانشگاهها به شمار میرود که آمار پذیرفته شدگان دورههای ارشد نشان دهنده وجود کیفیت در دانشگاه است.
وی خاطر نشان کرد: براساس رویکرد محتوامحوری دانشگاه پیام نور تمامی آزمونها در این دانشگاه به صورت متمرکز برگزار میشود و براساس همین رویکرد با توجه به اینکه کشور ما با کمبود دانشجو مواجه است توانسته حدود ۱۰.۲ دهم درصد میزان پذیرش دانشجویان خود را در مقایسه با سال گذشته افزایش بدهد و این افزایش در استان سیستان و بلوچستان صورت گرفت.
رئیس پیشین دانشگاه پیام نور ادامه داد: دانشگاه پیام نور با حدود ۱۱ هزار کارمند و ۴۰۰۰ هیات علمی یک سوم شهریه دانشگاه غیر انتفاعی و آزاد را دریافت میکند. این در حالی است که کمکهای مجلس و سازمان برنامه و بودجه برای رفع مشکل بند ( و) دانشگاه نبود، به یقین امروز دانشگاه پیام نور بزرگترین معضل وزارت علوم به شمار میرفت.
دکتر ابوسعیدی خاطر نشان کرد: متاسفانه در دوره گذشته ۸۹۰ نفر به عنوان نیروی پیمانی مشروط در دانشگاه بدون اینکه فرآیندجذب را طی کنند، وارد شده بودند. با توجه به تمهیداتی که صورت گرفت، شرایطی را در نظر گرفتیم تا آنها بتوانند از نظر تخصصی آمادگیهای لازم را به عنوان هیات علمی شدن داشته باشند. در حال حاضر ۳۳۰ نفر آنها شرایط مورد نظر را کسب نکردند که البته فرصت ۹ ماهه مجددی در اختیار آنها قرار گرفت.
رئیس پیشین دانشگاه پیام نور گفت: در حال حاضر اعتبار بند و دانشگاه پیام نور که ۱۰۰ هزار تومان بود، به ۳۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است .
وی همچنین به وضعیت بودجه دانشگاه پیام نور اشاره کرد و گفت: سال ۹۴ کل بودجه عمرانی دانشگاه با ۸۶۰ طرح عمرانی، یک و نیم میلیارد تومان بود و این طرحهای عمرانی از سال ۸۴ تا ۹۴ بلاتکلیف باقی مانده بود. خوشبختانه توانستیم با صرفه جوییهایی لازم بیش از ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار داشته باشیم و با گرفتن وام ۴ درصدی ۲۳۰ پروژه عمرانی را به اتمام برسانیم.
دکتر ابوسعیدی از تدوین ۴۵۰۰ محتوای آموزشی در دانشگاه پیام نور خبر داد و گفت: تهیه محتوا و جذب دانشجوی خارجی از برنامههای آینده این دانشگاه بود که امیدوار هستیم در مدیریت آینده مورد توجه قرار بگیرد.
انتهای پیام
نظرات