به گزارش ایسنا، مرتضی ضرابی، ضمن بیان این مطلب در جمع خبرنگاران اظهارکرد: شرکت فناوری بن یاخته های رویان از سال ۸۴ با هدف ارائه خدمات ذخیره سازی سلول های بنیادی آغاز به کار کرده است.
وی افزود: با توجه به ظرفیت استانها و نیاز کشور دفاتر استان ها گسترش و در حال حاضر ۲۹ دفتر نمایندگی راه اندازی شده که خراسان جنوبی به عنوان یکی از این دفاتر از سال ۹۴ شروع به فعالیت کرده است.
مدیرعامل بانک خون بندناف رویان ادامه داد: این استان طی فعالیت نزدیک به دو سال خود پیشرفت کمی و کیفی خوبی داشته که نزدیک به ۲۰۰ نمونه خون بند ناف از خراسانجنوبی ذخیره سازی شده است.
ضرابی تاکید کرد: با توجه به اینکه این استان ظرفیت بیشتری در این زمینه دارد امیدواریم با اطلاع رسانی و همکاری رسانه ها بتوانیم به رشد مناسب تری برسیم.
وی یادآور شد: سلول خون بند ناف، سلولی است که قدرت تکثیر و تمایز و تخصصی شدن را دارد به همین دلیل به این سلول بنیادی گفته می شود.
مدیرعامل بانک خون بندناف رویان با بیان اینکه در حال حاضر ۱۵۰ کارشناس خون گیر آموزش دیده در سراسر کشور آماده به فعالیت هستند که پس از خون گیری در کمتر از ۲۴ ساعت نمونه ها را برای ذخیره سازی به تهران ارسال می کنند، تصریح کرد: خون گیری بند ناف نوزادان هیچ تداخلی در روند زایمان نداشته و هیچ گونه مشکلی برای مادر و فرزند به وجود نمیآورد.
وی با اشاره به اینکه بانک های خون بند ناف به صورت عمومی و خصوصی است، اظهارکرد: در بانک عمومی خانواده ها خون بند ناف را اهداءکرده و در اختیار هر بیماری مورد نیاز قرار داده می شود که در این زمینه دولت و مراکز خیریه کمک به راه اندازی آن می کنند.
مدیرعامل بانک خون بند ناف رویان ادامه داد: این بانک خونی نیز برای کاربرد های درمانی و تحقیقاتی مورد استفاده قرار داده میشود.
ضرابی بیان کرد: در بانک خصوصی نیز با انعقاد قرار داد بین والدین خون بند ناف کودک ذخیره سازی و در صورت نیاز خانواده مورد استفاده قرار داده می شود.
مدیر عامل بانک سلولهای بنیادی خون بند ناف رویان اظهار کرد: این خانوادهها ۲.۵ میلیون در ابتدا پرداخت کرده و برای نگهداری نیز از سال دوم، هر سال مبلغ ۱۲۰ هزار تومان پرداخت میکنند و مبلغ اولیه قابل تقسط است.
وی ادامه داد: در حال حاضر در بانک خون عمومی در مرکز رویان حدود ۵ هزار نمونه و در بانک خصوصی رویان نیز حدور ۸۷ هزار نمونه ذخیزه شده که بالاترین ظرفیت نگهداری در خاورمیانه بوده و این نمونه ها از تمامی استان های کشور جمع آوری میشود.
مدیرعامل بانک خون بندناف رویان تاکید کرد: کاربردهای خون بندناف به تدریج به عنوان درمان در حال انجام است که بیشترین پیوندها در کشور و دنیا در استفاده از سلول های خون بند ناف مربوط به بیماری با منشا خونی است.
ضرابی بیان کرد: اقدامات تحقیقاتی برای استفاده از سلول های بنیادی در بسیاری از بیماری در حال انجام است که سلول های بنیادی پتانسیل درمان ۸۰ نوع بیماری را دارد.
وی با اشاره به اینکه حدود ۲۰ پیوند تا کنون با نمونه های ذخیره شده در بانک خون رویان انجام شده، اضافه کرد: همچنین طرح های تحقیقاتی برای درمان بیماری های عصبی با سلول های خون بند ناف در حال انجام بوده که قدم های مثبتی برداشته شده است.
مدیرعامل بانک خون بندناف رویان گفت: دفاتر بانک سلولهای بنیادی در منطقه اقلیم کردستان عراق و امارات راهاندازی شده و برای راه اندازی دفتر در کشور عمان نیز برنامهریزی کردیم که در رونق گردشگری پزشکی مؤثر خواهد بود.
ضرابی در خصوص مدت نگهداری خون بند ناف یادآور شد: نمونه سلولهای خون بند ناف تا ۲۰ سال قابل نگهداری است.
انتهای پیام
نظرات