• دوشنبه / ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۳:۴۷
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 96111609281
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

ضرورت زیباسازی فضای شهری با استفاده از گیاهان دارویی

ضرورت زیباسازی فضای شهری با استفاده از گیاهان دارویی

ایسنا/خراسان جنوبی مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی خراسان‌جنوبی گفت: با توجه به مشکل کم آبی و خشکسالی در استان می‌توان از ظرفیت گیاهان دارویی در زیبا سازی شهر استفاده کرد.

به گزارش ایسنا،«محسن پویان» امروز، (16 بهمن ماه) در جمع اصحاب رسانه اظهارکرد: در خراسان‌جنوبی مسأله کم آبی از اهم مسائل مطرح است، بنابراین برنامه‌ریزی‌ها باید به این سمت گرایش داشته باشند تا هم چشم‌انداز فضاها از نظر بیننده زیبا و دلپذیر باشد و هم این چشم‌انداز نیاز به مصرف آب زیاد نداشته باشد.

وی افزود: در این زمینه می‌توان استفاده از گیاهان دو منظوره را نیز مدنظر داشت، که علاوه بر مناسب بودن برای کاربرد در فضای سبز استفاده دارویی نیز دارند.

مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی خراسان‌جنوبی با اشاره به کشت گیاهان دارویی در فضای سبز جهاد دانشگاهی تصریح کرد: هدف ما از اجرای این کار ایجاد یک الگوی کِشتی بوده که این سیاست می‌تواند در پارک‌ها و فضای استان نیز به اجرا درآید.

پویان ادامه داد: به طور طبیعی توجه به محصولات استراتژیک از اهداف جهاد دانشگاهی است بنابراین در این فضا از درختچه عناب، زرشک و زعفران استفاده شده است.

وی با اشاره به این‌که درختچه زرشک در فصول مختلف با رنگ های سبز و زرد و قرمز چشم انداز دلنوازی به وجود می‌آورد، یادآور شد: درخت عناب نیز از جمله 10 درخت زیبایی است که معمولا در فضاهای مختلف سایر کشورها مورد توجه قرار گرفته است.

مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی خراسان‌جنوبی یادآور شد: درختچه زرشک بیش از 80 مورد استفاده دارویی دارد و از ریشه، ساقه، پوست ساقه، برگ، گل و میوه آن می‌توان بهره‌برداری کرد.

پویان با اشاره به اینکه از درخت عناب نیز در بیش از 30 تا 40 مورد می‌توان استفاده دارویی به عمل آورد، ادامه داد: گیاه زعفران نیز در فصل گل‌دهی زیباترین مناظر را ایجاد می‌کند.

وی اظهارکرد: گیاهان به لیمو، رزماری، اسطوخودوس و خار مریم نیز در زمره گیاهان پر مصرف و با خواص دارویی فراوان و منحصر به فرد هستند که در محوطه جهاددانشگاهی کشت شده است.

مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی خراسان‌جنوبی با اشاره به ضرورت استفاده از گیاهان دارویی در زیباسازی شهر و شهرسازی گفت: چشم انداز مردم در اماکن شهری و اداری باید دلنواز و زیبا باشد همچنین همه انسان‌ها به طبیعت و گل و گیاه علاقه دارند و با مشاهده این مناظر احساس دلپذیری به آنها دست می‌دهد.

وی افزود: گیاه چه دارویی و چه غیر دارویی زیبا است اما گیاهی که دارویی است بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی خراسان‌جنوبی تصریح کرد: گیاهان دارویی با نیاز آبی‌کم برای این منطقه خشک و کم باران اهمیت پیدا می‌کنند و باید مورد توجه قرار گیرند.

پویان اضافه کرد: اگر از فضا و آب و خاک برای کاشت گیاهی استفاده می‌شود چه بهتر که از آن گیاه بتوان به عنوان دارو و یا دمنوشی برای پیشگیری از بیماری‌ها نیز استفاده کرد.

وی با اشاره به اینکه گیاهان دارویی از مقوله‌های مورد توجه دنیا و ایران بشمار می‌آیند، یادآور شد: گیاهانی مانند؛ زرشک، عناب، خار مریم، کنگر فرنگی، همیشه بهار، رزماری و اسطوخودوس برای فضاهای شهری مناسب هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha