• چهارشنبه / ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۴:۱۶
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 96112514490
  • منبع : نمایندگی زنجان

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان:

مرغ‌داری آلوده به ویروس آنفلوآنزا در زنجان نداریم

مرغ‌داری آلوده به ویروس آنفلوآنزا در زنجان نداریم

ایسنا/زنجان مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: هیچ‌کدام از مرغ‌داری‌های تخمگذار استان زنجان به ویروس آنفلوآنزا آلوده نشده است.

محمدباقر حاج‌کاظمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در استان حدود 300 واحد مرغداری فعال وجود دارد ولی از ابتدای امسال فقط 4 واحد پرورش مرغ مادر به ویروس آنفلوآنزا آلوده شد و همه مرغ‌های آلوده به خاطر رعایت مسایل بهداشتی و جلوگیری از انتقال آلودگی به انسان و محیط معدوم شدند.

این مسئول ادامه داد: در واقع 170 هزار قطعه مرغ مادر از ابتدای امسال معدوم شده است و برای اطمینان بیشتر، یک میلیون و 600 هزار تخم مرغ نطفه‌دار که تا 21 روز قبل از تاریخ آلودگی مرغ‌های مادر تولید شده بود نیز معدوم شد. علاوه بر این، 54 تن دان مرغی جمع‌آوری و معدوم شد.

وی با اشاره به این‌که تخم‌ مرغ‌های نطفه‌دار آلوده‌ای که به استان‌های گیلان و کرج نیز ارسال شده بود ردیابی و معدوم شد، افزود: متاسفانه تا به امروز مرغداری‌های 17 استان به ویروس آنفلوآنزا آلوده و 21 میلیون قطعه مرغ نیز معدوم‌سازی شده است که 18 میلیون مرغ تخم‌گذار را شامل می‌شود. همین مسئله تاثیر به‌سزایی روی روند افزایش واردات تخم مرغ و قیمت تخم مرغ‌های تولید داخل داشته است.

حاج‌کاظمی با تاکید بر لزوم حفظ امنیت غذایی در جوامع مختلف و این‌که طی روزهای اخیر موضوع آلودگی مرغ‌داری‌ها به ویروس آنفلوآنزا و افزایش قیمت تخم مرغ بسیار حاد شده است، تصریح کرد: برای مقابله با ورود دوباره موج آلودگی مرغ‌های تخم‌گذار و مادر به این بیماری، باید اقدامات فرادستگاهی و متعددی در پیش گرفت. برای این منظور 20 دستگاه در تعامل مستمر هستند تا تدابیر لازم اندیشیده شود.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان یادآور شد: سازمان دامپزشکی در پی این است که به موازات پایش و نمونه‌گیری مرغ‌ها، طرح سراسری واکسیناسیون مرغ‌های تخم‌گذار را اجرایی کند؛ در واقع مقرر است که این طرح در ابتدا به صورت پایلوت در چند استان که آلودگی بیشتری داشته‌اند اجرا شود و به مرور به سایر استان‌ها نیز ابلاغ شود.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان یادآور شد: بیش از 1800 واحد تولید، توزیع و عرضه نگه‌داری فرآورده‌های مواد خام دامی در استان زنجان فعال هستند ولی متاسفانه گاهی شهروندان به سودجویانی اعتماد می‌کنند که بدون نظارت دامپزشکی و برخورداری از شناسنامه، اقدام به قطعه‌بندی و بسته‌بندی گوشت سفید و قرمز می‌کنند و همین در نهایت منتج به استمرار چرخش عوامل بیماری می‌شود.

وی افزود: شهروندان حتما باید فرآورده‌های خام مورد نیاز خود را از مراکز معتبر خریداری کنند و برچسب شامل تاریخ تولید، انقضا و محل تولید را مد نظر قرار دهند. همچنین در صورت مشاهده هرگونه تخلف در خصوص فروش فرآورده‌های خام دامی، مراتب را با شماره تلفن 1512 به کارشناسان اداره کل دامپزشکی اطلاع دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha