ولی ملکی در گفتوگو با ایسنا، درباره تاثیر استیضاح وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی بر بهبود وضعیت اقتصادی کشور اظهار داشت: بخواهیم یا نخواهیم با آمریکا به واسطه تحریمهای این کشور و همپیمانان آمریکا در جنگ اقتصادی هستیم. آمریکا با بهرهبرداری از نفوذ مالی و نفتی عربستان سیاستهای خصمانه اقتصادی خود را به ایران تحمیل میکند حال اگر در داخل نیز نتوانیم سیاست واحد و همدلانه بین قوای مختلف داشته باشیم، بر شدت مشکلات کشور افزوده میشود.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: علاوه بر آن تا مشکلات داخلی دستگاههای اجرایی از جمله مشکلات ساختاری و اداری وزارتخانهها حل نشود و مشکلات بنیادینی که وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی به خاطرش استیضاح شد در وزارتخانهها باقی باشد هر فرد دیگری هم به عنوان وزیر در این وزارتخانه یا هر وزارتخانه دیگری مسؤولیت پیدا کند، تغییری در رویهها و عملکردهای وزارتخانهها اتفاق نخواهد افتاد.
وی ادامه داد: علاوه بر آن تا زمانی که راندمان کارکنان دولت و شاخص بهرهوری در دستگاههای اجرایی بهبود نیابد، نمیتوان به حل مشکلات وزارتخانهها امید داشت.
نماینده مردم مشکینشهر در مجلس سپس به مسئله امنیت شغلی وزیر بزرگترین دستگاه اجتماعی و اقتصادی کشور پرداخت و افزود: وزارت تعاون در دو دولت احمدینژاد با تغییر چهار باره وزیر در پایینترین سطح از نظر ماندگاری وزیر قرار داشت البته موقعیت وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولتهای هاشمی، خاتمی و روحانی از نظر مدت زمان وزارت، وضعیت بهتری داشت. ربیعی بعد از کمالی مدت زمان بیشتری را در این وزارتخانه حضور داشت.
ملکی با تایید سخنان ربیعی در تحمیل بنگاههای اقتصادی به سازمان تامین اجتماعی به جای پرداخت بدهکاری دولت به این سازمان، گفت: بیش از ۱۰۰ شرکت زیر مجموعه شستا قرار دارد و آقای ربیعی بارها و بارها در مجلس اعلام کرد وزارت تعاون نمیتواند بنگاهدار خوبی باشد و بسیاری از واحدهای اقتصادی به دلیل بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی به این وزارتخانه تحمیل شده است و اتفاقا منتقدان ربیعی معتقد بودند بخشی از بحران ارزی کشور ناشی از عملکرد شرکتهای پتروشیمی زیر مجموعه سازمان تامین اجتماعی است. آنان مدعی بودند درآمد ارزی ناشی از صادرات فرآوردههای پتروشیمی به بازار تزریق نشد و باعث پیچیدگیها و نابسامانیهای ارزی و بهم ریختن اقتصاد شد و به همین دلیل بر آتش استیضاح با شدت بیشتری دمیدند.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه «مشابه مشکلات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در وزارت صنعت، معادن و تجارت و سایر وزارتخانههای در هم ادغام شده نیز وجود دارد»، گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت از رژیم پهلوی تا امروز ۹ بار در هم ادغام و از هم منفک شده است. این وزارتخانه با ادغام غیرکارشناسی وزارت بازرگانی در وزارت صنعت و معدن به وجود آمد البته توجیه طراحان ادغام وزارتخانهها، چابکسازی و کاراتر شدن آنها بود اما در عمل عکس این هدف اتفاق افتاد.
وی گفت: بحث استیضاح وزرای کشور، صنعت، معادن و تجارت و اقتصاد نیز در مجلس مطرح است که استیضاح وزرای کشور و اقتصاد نیز کلید خورده است البته هنوز روال قانونی مبنی بر حضور وزرای مربوطه در کمیسیونهای اقتصادی و اجتماعی انجام نشده است و نمیتوان پیشبینیای از سرانجام استیضاح آنان داشت.
انتهای پیام
نظرات