• دوشنبه / ۵ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۴:۵۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 97060502363
  • خبرنگار : 71592

عون: حریری در تشکیل دولت گیج شده است

عون: حریری در تشکیل دولت گیج شده است

رئیس جمهوری لبنان با بیان اینکه نخست وزیر مکلف در کار خود گیج شده است، گفت، داشتن یک معیار از سوی حریری راه‌حل بحران تشکیل دولت جدید است.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط، میشل عون، رئیس جمهوری لبنان نسبت به تاخیر در تشکیل دولت جدید هشدار داد و با وجود دستاوردهای دولت کنونی، دولت جدید را همچنان " اولین دولت دوره خود" خواند. شعار "اولین دولت" را میشل عون در پی انتصابش مطرح و وعده داده که آن را تشکیل می‌دهد. میشل عون اعلام کرده بود، حکومت واقعی در پی انتخابات پارلمانی مطرح می‌شود. عون دولت جدید را نخستین دولت در زمان خودش می‌داند زیرا این دولت در پی نخستین انتخابات پارلمانی پس از حدود ۹ سال تشکیل می‌شود.

وی با بیان اینکه انتخابات پارلمانی ظرفیت هر جناحی را نشان داد، مشکل در تشکیل دولت جدید را زیاده‌خواهی برخی جناح‌ها عنوان کرد و گفت، اوضاع اقتصادی کشور نیازمند تشکیل دولتی کارآمد در سریع‌ترین زمان ممکن است و بهای هر تبانی از جیب لبنانی‌ها پرداخت می‌شود.

عون تصریح کرد، سعد حریری، نخست وزیر مکلف لبنان درباره ماموریت خود گیج شده است.

وی با بیان اینکه قصد دخالت در کار حریری را ندارد و تنها از او دو درخواست دارد، گفت: اول اینکه در روند تشکیل دولت معیاری واحد داشته باشد و دوم اینکه هیچ طرفی را کنار نگذارد. حریری در صورت در پیش‌ گرفتن معیاری واحد قادر به تشکیل دولت مورد رضایت همگان است و باید بدون در نظر گرفتن منافع حزبی یا منابع افراد در راستای منافع لبنان عمل کرد.

وی ادامه داد، قصد ندارد این ماموریت را از حریری بگیرد و مدت زمان پنج تا شش ماه برای تشکیل دولت جدید قابل قبول است.

رئیس جمهوری لبنان بارزترین چالش‌های مرحله آتی را سه مساله اقتصاد،‌ فساد و مساله آوارگان دانست و گفت، در حوزه اقتصاد باید برنامه نجات اقتصادی براساس طرح پیشنهادی اجرایی و با فساد مبارزه شود و پرونده آوارگان سوری با همه امکانات مورد بررسی قرار گیرد. علت سرازیر شدن بسیاری از آوارگان سوری مشکل اقتصادی آنهاست و تعداد کمی از آنها به دلایل امنیتی به لبنان پناه آورده‌اند.

وی افزود، روسیه در روند بازگرداندن آوارگان به لبنان کمک می‌کند و فرانسه هم ممکن است به کمک بیاید، اما باید راه‌حلی برای این مساله پیدا شود.

همچنین آلن برسه، رئیس جمهور سوئیس در نشست خبری با عون گفت، در دیدار با رئیس جمهور لبنان توافق‌نامه لغو ویزای دارندگان گذرنامه دیپلماسی امضا شد و روابط اقتصادی و بحران سوریه مورد بررسی قرار گرفت.

وی ادامه داد، سوئیس از چالش‌های لبنان به دنبال جنگ و درگیری موجود در سوریه آگاه است و از لبنان در این مرحله دشواری که قرار دارد، حمایت می کند تا شرایط را برای بازگشت داوطلبانه آوارگان فراهم کند.

برسه افزود، در این مرحله باید به دنبال راه‌حل بود، در فراهم کردن شرایط امن تضمین‌کننده بازگشت موفق عمل کرد و نباید راه‌حل سیاسی و توازن میان دو طرف فراموش شود. مذاکرات دوجانبه در این چارچوب ممکن است مهم باشد.

رئیس جمهور سوئیس گفت، مساله آوارگان سوری در لبنان یک مساله بین‌المللی است و سوئیس در این راستا در کنار لبنان است.

برسه تصریح کرد، سوئیس آماده ادامه همکاری برای فراهم کردن شرایط مبادلات تجاری و سرمایه‌گذاری میان دو کشور است و عزم خود را برای عمیق کردن دوستی موجود در سطح اقتصادی و فرهنگی با لبنان جزم کرده است.

انتهای پیام

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha