سید محمد علی حسینی در گفتوگو با ایسنا درباره اهمیت و حساسیت این دور از سفر رییسجمهوری کشورمان به نیویورک و اینکه آیا این حساسیت بیشتر ناشی از فشارهای داخلی است یا بیرونی گفت: معمولا در آستانه برگزاری اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل، موضوع سطح و ترکیب هیات اعزامی از سوی جمهوری اسلامی، ضرورت یا عدم ضرورت حضور مقام ریاست جمهوری، نحوه پرداختن به مهمترین موضوعات منطقهای و بینالمللی مورد بررسی کارشناسان و مسئولان وزارت امور خارجه و نهاد ریاست جمهوری و همچنین تحلیلگران سیاسی قرار میگیرد.
وی افزود: در سال جاری نیز اتفاقات زیادی درفضای بیرونی افتاده که در این امر تاثیر داشته است؛ افزایش رفتارهای نامتوازن و خارج از عرف و انضباط بینالمللی آقای ترامپ، خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تبعات آن، انفعال اروپا در برخورد با این قضیه، اهمال در انجام تعهدات و تکالیف خود برای پیشگیری از فروپاشی برجام، همچنین ریاست دورهای آمریکا بر شورای امنیت سازمان ملل و استفاده احتمالی آقای ترامپ از این فرصت برای انجام اقدامات ضد ایرانی خود و افزایش توجه و پیگیری افکار عمومی و رسانههای داخلی و خارجی نسبت به این موضوعات، قدری به حساسیت انجام یا عدم انجام سفر آقای رئیسجمهور به نیویورک افزوده است.
سفیر پیشین ایران در ایتالیا در پاسخ به این پرسش که آیا آقای روحانی در اعتراض به رفتار آمریکا علیه ایران و بازگشت تحریمها باید حضور در مجمع عمومی سازمان ملل را ترک یا تحریم کند؟ اظهار کرد: تحریمهای غیرقانونی و ضدانسانی آمریکا در چهل سال گذشته علیه ملت ایران وجود داشته و با توجه به ماهیت استکباری رژیم آمریکا، در آینده نیز وجود خواهد داشت. بنا بر این معتقد نیستم که انجام سفر آقای رئیسجمهور یا عدم انجام آن به این قضیه گره بخورد و یا به این بهانه لغو و منتفی شود.
سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه تصریح کرد: سفر آقای رئیسجمهور به نیویورک، سفر به مقر سازمان ملل متحد است، نه به آمریکا که ما به دلیل سیاستهای خصمانه و تحریمهای ظالمانه رژیم آمریکا، این سفر را لغو کنیم. بنده اعتقادی به اینکه رئیسجمهور کشورمان هر ساله در مجمع عمومی سازمان ملل شرکت کنند، ندارم اما معطل گذاردن ظرفیتها و فرصتهای بالقوه و کم نظیر در عرصههای مختلف از جمله در عرصه دیپلماسی رسمی، دیپلماسی عمومی و به ویژه دیپلماسی رسانهای و همچنین تقویت تعاملات با ایرانیان مقیم و مشابه آن که در این سفر در اختیار شخص رئیسجمهور قرار میگیرد را نباید به بهانههای کم اهمیتتر از دست داد.
حسینی در پاسخ به این پرسش که فکر میکنید تلاش آمریکا و ترامپ برای تشکیل این نشست، ایجاد فضای مذاکره با ایران است و اساسا مذاکره میان ایران و آمریکا در شرایط فعلی منافع ملی کشور را تامین میکند؟ اظهار کرد: طرف آمریکایی به خوبی میداند که با توجه به نقض عهدهای فاحش، بداخلاقیهای مستمر و اعتمادسوزیهای آشکار و سیاستهای خصمانه و ضدایرانی رژیم آمریکا و به ویژه آقای ترامپ، به هیچ وجه امکانی برای مذاکره وجود ندارد و وقت هیات ایرانی ارزشمندتر از آن است که صرف مذاکره بیهوده با طرف یاغی برجام شود.
انتهای پیام
نظرات