مجتبی نوری در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه شبکههای مجازی هیچکس را از مطالعه کتاب بینیاز نمیکند، اظهارکرد: در آموزههای دین مبین اسلام سفارش زیادی برای کسب علم شده است و ضروری است که فرهنگ کتابخوانی در جامعه نهادینه شود. از اینرو تعبیه ایستگاههای مطالعه در سطح شهرها، ادارات، مکانهای عمومی و کتابخانههای سیار از اقدامات تاثیرگذار در حوزه ترویج فرهنگ کتابخوانی است.
این مسئول با بیان اینکه با استفاده از ظرفیت دهیاران و یا معلمان به عنوان همیاران کتاب میتوان کتاب را در روستاهای دورافتاده به دست علاقمندان رساند، ادامه داد: در شهرستان ماهنشان 4 باب کتابخانه با 47 هزار و 621 نسخه کتاب فعالیت میکند ولی اجرای طرح همیاران کتاب میتواند نقش بهسزایی در افزایش سرانه مطالعه ایفا کند؛ در واقع مقرر است که معلمان و دهیاران در قالب این طرح، نسخههای متعددی از کتب موجود در کتابخانهها را به روستاهای دورافتاده ببرند و به صورت امانی در اختیار متقاضیان قرار دهند.
وی با اشاره به فعالیت یک واحد کتابخانه سیار در شهرستان ماهنشان، افزود: تعالی انسانها در گرو کتابخوانی است و رشد و توسعه فرهنگی هر جامعهای با میزان سرانه مطالعه آن جامعه ارتباط مستقیم دارد. همچنین با توجه به اینکه مفهوم تفاهم در جامعه سنتی و مدرن تفاوت بسیاری دارد و عدم ارتباط مناسب بین اقشار مختلف جامعه به خاطر نبود درک درست از تفاهم است، برای دستیابی به این درک باید زمینه برای توسعه مطالعه فراهم شود.
نوری خاطرنشان کرد: مهمترین نیاز کنونی جامعه دانایی است و این مسأله بسیار مهمتر از مسائل اقتصادی در بهبود شرایط فرهنگی جوامع مختلف ایفای نقش میکند. به همینخاطر ایجاد انگیزه برای مطالعه و افزایش سرانه مطالعه از همان سنین ابتدایی تا سن بزرگسالی در دانشآموزان و دانشجویان ضروری است.
انتهای پیام
نظرات