• یکشنبه / ۱۶ دی ۱۳۹۷ / ۱۲:۴۱
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 97101608401
  • منبع : نمایندگی اردبیل

به ثمر رسیدن ۲۹ رقم زراعی جدید در اردبیل

به ثمر رسیدن ۲۹ رقم زراعی جدید در اردبیل

ایسنا/اردبیل ‌رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با اشاره به اینکه ۲۹ رقم زراعی جدید در استان اردبیل به ثمر رسیده است، افزود: فرآیند معرفی ارقام زراعی جدید در سال‌های اخیرشتاب بیشتری گرفته است.

‌به گزارش ایسنا‌، حسین کربلایی خیاوی صبح امروز در جلسه شورای تحقیقات استان اردبیل ادامه داد: از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون 220 رقم زراعی و باغی توسط محققان موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر به کشاورزان معرفی شده است و فرآیند معرفی ارقام جدید در سال‌های گذشته شتاب بیشتری گرفته است. 

  

وی با بیان اینکه میانگین تعداد معرفی رقم در دهه‌های گذشته از 1.6 دهم در سال به 19 رقم در سال 96 رسیده است، خاطرنشان کرد:  بالاترین رکورد در سال جاری با معرفی 29 رقم جدید زراعی و باغی به ثبت رسیده است که این نشان از رشد فعالیت‌ها در این بخش دارد. 

  

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با اشاره به اقدامات انجام یافته در راستای افزایش تعامل با بخش خصوصی از ورود شرکت‌های دانش بنیان به عرصه تحقیقات تولید ارقام اصلاح شده جدید زراعی برای نخستین بار در دولت یازدهم خبر داد. 

کربلایی خیاوی ادامه داد: به ثمر رسیدن 29 رقم جدید زراعی از دستاوردهای مهم سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در حمایت از شرکت‌های دانش بنیان بخش کشاورزی در استان است. 

  

کربلایی خیاوی با بیان اینکه ایران در زمینه تحقیقات تولید بذر گندم جزو کشورهای پیشرفته دنیا محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: در پروسه تولید بذر به طور کامل خودکفا هستیم و امیدواریم با اجرای پروژه‌های به‌نژادی غلات در تامین امنیت غذایی بیش از پیش به موفقیت دست پیدا کنیم. 

  

وی گفت: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بر این باور است با تعامل خوبی که با بخش خصوصی وجود دارد، بخش بزرگی از تولید ارقام جدید را می‌توان به بخش خصوصی منتقل کرد چرا که راه نجات بذر، رفتن به سمت بخش خصوصی است. 

  

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل بابیان اینکه بذر و نهال مهم‌ترین عامل تعیین کمیت و کیفیت هر محصول کشاورزی است، افزود: استفاده از بذر و نهال نامرغوب سبب هدر رفتن و یا کاهش بهره‌وری سایر نهاده‌های مصرفی مانند زمین، آب، کود و سم و سرمایه انسانی می‌شود.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha