به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، رهبران ارتش آزادی بخش ملی کلمبیا در حال حاضر در کوبا هستند تا در نشستی برای مذاکرات متوقف شده صلح شرکت کنند.
در جریان انفجار یک خودروی بمب گذاری شده در بوگوتا که روز پنجشنبه و در آکادمی پلیس در این شهر رخ داد، ۲۱ تن کشته و دهها تن دیگر نیز زخمی شدند.
ایوان دوکو، رئیس جمهوری کلمبیا اواخر روز جمعه اعلام کرد که دستور تعلیق دستگیری رهبران این گروه چریکی را لغو کرده و از دولت کوبا خواسته تا آنهایی را که در این کشور هستند، دستگیر کند.
دوکو در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: برای همه کلمبیاییها مشخص و واضح است که این گروه چریکی تمایلی به صلح ندارد.
وی ادامه داد: هیچ ایدئولوژیای توجیه کننده این رفتار وحشیانه روز پنجشنبه نیست. ما از دولت کوبا بابت همدردیاش قدردانیم و امروز از آن میخواهیم تا تروریستهایی را که در داخل کوبا هستند، دستگیر کند و به ما تحویل دهد.
صحبتهای رئیس جمهوری کلمبیا پس از آن مطرح شد که مقامهای این کشور مدعی شدند یک کارشناس مواد منفجره مسلح این گروه چریکی فردی است که این حمله را انجام داده؛ این حمله از مرگبارترین حملات در ۱۵ سال گذشته در این کشور آمریکای لاتین محسوب میشود.
با وجود اینکه فرد مذکور که "خوزه آلدمار روخاس" نام داشته و سوابق کیفری نداشت، اما به گفته مقامهای کلمبیا این مرد ۵۶ ساله همانی است که در گزارشهای اطلاعاتی با نام مستعار "موچو کیکو" از وی نام برده شده و گمان میرود که وی بخشی از دست راست خود را بابت انفجار مواد منفجره در جریان یکی از عملیات این گروه چریکی در نزدیکی مرز با ونزوئلا از دست داده باشد؛ این مرد در حمله روز پنجشنبه کشته شد.
وزیر دفاع کلمبیا اعلام کرد که روخاس از طریق ورودی که برای رانندهها استفاده میشود، وارد آکادمی پلیس شده و خودرو را در مقابل سربازخانهای که مورد استفاده کادر زنان پلیس بود، راند و منفجر کرد. این مرد پیش از انفجار خودرو، از آن بیرون پریده بود.
سر بازرس کلمبیایی نستور مارتینز نیز گفته که رهگیری مکالمات تلفنی به مردی به نام ریکاردو کارواخال رسید که در آن مشخص شد وی در این حمله دست داشته است.
وی گفت: این مرد پیش از طلوع آفتاب در حملهای در بوگوتا روز جمعه دستگیر شد و در بررسی از منزل وی، یونیفورم ارتش و یک کتابچه راهنمای مربوط به اقدامات چریکی کشف و ضبط شد. وی را روز جمعه به تروریسم و قتل متهم کردند.
دولت ایوان دوکو، همچنین وعده داد که هر کشوری را که به این گروه چریکی مامن داده، محکوم کند که به صورت غیرمستقیم منظورش ونزوئلا بود.
در همین حال، برونو رودریگز، وزیر خارجه کوبا گفت: وزارت خارجه کوبا با توجه به پروتکلهای گفتگو و صلحی که توسط دولت کلمبیا و چریکهای ELN امضا شده و شامل پروتکلی در زمینه نقض در مذاکرات میشود، عمل میکند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل به خبرنگاران در مقر این سازمان این حمله را به شدت محکوم کرد و گفت: رئیس جمهوری کلمبیا روز جمعه با من تماس گرفت و گفت که شواهدی دارد که نشان میدهد چریکهای ELN در آن دست داشتند.
وی ادامه داد: کلمبیا مسیری طولانی برای تحقق روند صلح خود در پیش دارد و ما سختیهای آن و مشکلاتش را میدانیم اما به مردم و دولت آن مطمئنیم که در مسیر درست قدم بر میدارند.
انتهای پیام
مترجم: ایراندخت آذرشکیب
دبیر: مهران ثنایی
نظرات