به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ارتش آزادی بخش ملی کلمبیا (ELN) روز دوشنبه مسؤولیت حادثه بمب گذاری مرگبار که منجر به کشته شدن بیش از ۲۰ نفر از نیروهای پلیس کلمبیا شد را برعهده گرفت.
میگوئل کبالوس کمیسیونر عالی مذاکرات صلح از کوبا به عنوان میزبان مذاکرات خواست که رهبران این گروه چریکی را بازداشت کرده و هشدار داد که اگر این کار را انجام ندهد توافقهای بینالمللی را نقض کرده است.
کبالوس در کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد: این گروه چریکی فرصت بزرگی داشت تا اراده خود را برای برقراری صلح نشان دهند اما این کار را انجام ندادند.
در همین راستا ایوان دوکو، رئیس جمهوری کلمبیا درخواست بازداشت ۱۰ فرمانده شورشی این گروه را اعلام کرده است.
کوبا نیز حادثه اخیر در کلمبیا را محکوم کرده است. در این راستا وزیر خارجه این کشور در پیامی در توئیتر نوشت: کوبا هرگز اجازه نخواهد داد که خاک این کشور برای انجام اقدامات تروریستی علیه کشور دیگری مورد استفاده قرار گیرد.
کوبا براساس پروتکل استفاده شده توسط خوان مانوئل سانتوس رئیس جمهوری پیشین کلمبیا به مذاکره کنندگان اجازه میدهد که این جزیره را ترک کنند. این پروتکل حداقل امنیت را برای رهبران چریکی فراهم میکند تا به مناطق جنگلی یا کوهستانی کلمبیا بازگردند و این امر با کمک صلیب سرخ انجام میشود که طبق یک چارچوب زمانی تعیین شده وظیفه تامین امنیت بر عهده آنها خواهد بود.
براساس پروتکل مذکور، ارتش کلمبیا باید در طول ۷۲ ساعت برای تسهیل بازگشت امن رهبران ELN به کشور هر گونه اقدام نظامی علیه آنها را متوقف کند. همچنین براساس این پروتکل این امکان وجود دارد که شورشیان از طریق ونزوئلا منتقل شوند.
کبالوس اعلام کرد: پروتکل مذاکرات توسط دولت پیشن کلمبیا تصویب شده و اکنون ارزشی ندارد و تنها تعبیر بمب گذاری اخیر در کلمبیا به عنوان یک مساله مختل کننده مذاکرات صلح درست نیست بلکه مساله فراتر از این حرفهاست. مقامات کوبا باید همکاری کنند تا تمام افرادی که مسؤول این حمله تروریستی هستند محاکمه شوند.
کبالوس اعلام کرد: ما اجازه نمیدهیم که کسانی که این حمله تروریستی را انجام دادند، مصون از اجرای عدالت مانده و در جنگل پنهان شوند.
با این حال ELN در ادامه بیانیهای که مسؤولیت حمله اخیر را برعهده گرفته بود، اعلام کرد که هنوز میخواهد مذاکرات ادامه یابد. این گروه خطاب به رئیس جمهوری کلمبیا اعلام کرد: ما میخواهیم تاکید کنیم که جنگ، آینده کلمبیا نیست، بهترین راه برای این کشور این است که هئیت مذاکراه کننده را به مذاکرات صلح اعزام کنید تا این روند ادامه یابد.
انتهای پیام
مترجم: ساناز عباسعلیزاده
دبیر: زهرا موسوی
نظرات