• شنبه / ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 97112713655
  • خبرنگار : 71049

ذاکریان مطرح کرد

ذاکریان: کنفرانس "مونیخ" فرصت بزرگی برای ایران در برابر کنفرانس شکست‌خورده "ورشو" است

ذاکریان: کنفرانس "مونیخ" فرصت بزرگی برای ایران در برابر کنفرانس شکست‌خورده "ورشو" است

یک کارشناس مسایل بین‌الملل با اشاره به برگزاری کنفرانس ورشو و نتایج آن برای آمریکا، رژیم اسرائیل و عربستان گفت: کنفرانس ورشو به جای این‌که صحنه موفقیت آمریکا و هم‌پیمانانش علیه ایران باشد به صحنه شکست دیگری برای آنها تبدیل شد.

دکتر مهدی ذاکریان در گفت‌وگو با ایسنا ادامه داد: به نظر آمریکا با اجرای تحریم‌ها و فشار اقتصادی به ایران سعی دارد بر زندگی عادی مردم ایران تأثیر بگذارد و تا حدود زیادی هم در این امر موفق بوده است و اینکه آمریکایی‌ها اعلام می‌کنند هدف از تحریم فشار به دولت و حکومت ایران است دروغ است. این فشارها تا زندگی عادی مردم رسوخ پیدا کرده است و حتی در بخش‌های انسان‌دوستانه و بشری نیز وارد شده است. مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه‌ای اعلام کرد که با تحریم‌ها داریم به مردم ایران فشار می‌آوریم تا به این واسطه دولت ایران را تحت فشار قرار دهند.

وی گفت: اما مجموعه اقدامات آمریکا، عربستانَ، رژیم اسرائیل و دیگر کشورهای همراهی‌کننده با این اقدامات از امارات متحده عربی، بحرین، سودان و غیره مقبولیت و مشروعیت بین‌المللی نداشته است. این کشورها در مجامع مختلف همواره با این سوال مواجه بودند که اقدامات‌شان خلاف قوانین و قواعد بین‌المللی است چرا که اولاً آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجرای تعهدات هسته‌ای و برجامی ایران را تأیید کرده است و علاوه بر این سازمان‌های ناظر بر نهادهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا، سازمان سیا، دستگاه‌های اطلاعاتی ارتش اسرائیل اجرای این تعهدات را تأیید کرده‌اند. دوماً سایر کشورها و در رأس آنها اتحادیه اروپا و بریتانیا و روسیه و چین گفته‌اند که فشار آمریکا مشروع و درست نیست. بنا بر این مقبولیت عظیمی بعد از ماه می ۲۰۱۸ برای ایران به وجود آمد و یک شکست بزرگ برای آمریکا بود.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: آمریکا تلاش کرد جلوی فضایی که علیه خودش در دنیا و نزد کشورها ایجاد شده است را بگیرد و در همین راستا نیکی هیلی نماینده وقت آمریکا در سازمان ملل اقدامات و برنامه‌هایی را در شورای امنیت سازمان ملل ترتیب داد و حتی دونالد ترامپ در شورای امنیت حاضر شد اما او در مقابل ۱۴ کشور دیگر عضو شورا در حمایت از ایران در چارچوب برجام قرار گرفت و آنها آمریکا و اقداماتش را محکوم کردند.

ذاکریان گفت: آمریکا هم‌چنین تلاش کرد تا با کار رسانه‌ای علیه ایران فضا را به سمت حمایت از اقدامات خود ببرد که برگزاری کنفرانسی در اروپا از این جمله بود. بسیاری از کشورهای اروپایی این میزبانی را نپذیرفتند اما در نهایت لهستان نیز تحت فشار این را قبول کرد اما به شرط این‌که عنوان این کنفرانس ربطی به ایران نداشته باشد. در این کنفرانس بیشتر مدعوین درباره صلح و ثبات در خاورمیانه صحبت کردند و صرفاً مقامات آمریکایی‌، اسرائیل و عرب پای ایران را به میان کشیدند.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا مقامات اروپایی در سطحی بسیار پایین در این کنفرانس شرکت کردند اظهار کرد: چون این کنفرانس برایشان اعتباری ندارد و حتی کارشناسانی که در آن شرکت کردند هم در بحث برجام از ایران حمایت کردند.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: کنفرانس ورشو فقط تکرار شعارهای قبلی بود که مورد تأیید سایر کشورها نیز قرار نگرفت و حتی نتوانستند بیانیه‌ای جامع و کامل یا دستور کاری برای آینده از آن به دست آورند.

ذاکریان در ادامه درباره حضور محمد جواد ظریف در کنفرانس امنیتی مونیخ که به فاصله چند روز بعد از کنفرانس ورشو و با حضور کارشناسان و مقامات ارشد کشورهای مختلف برگزار می‌شود اظهار کرد: یکی از راه‌هایی که می‌توان مواضع مختلف کشورمان را در حوزه سیاست‌های منطقه‌ای و جهانی برای افکار عمومی تشریح و تبیین کرد حضور در کنفرانس‌ها و نشست‌هایی مثل "مونیخ" است. این فرصت بزرگی برای آقای ظریف است. البته معتقدم حتی در کنار آقای ظریف مقامات امنیتی کشور نیز حضور پیدا کنند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: حضور مقامات سیاسی و دیپلماتیک و حتی امنیتی کشورمان در کنفرانس مونیخ فرصتی مغتنم و مهم است به ویژه از آن جهت که کنفرانس ورشو که به جای آنکه کنفرانس برای امنیت و ثبات باشد، کنفرانسی برای عدم ثبات و امنیت و ترور و ناامنی در خاورمیانه بود به خاطر اهداف سیاسی چند کشور به شکست انجامید و در این فضا کنفرانس امنیتی مونیخ می‌تواند به تریبونی برای بیان مواضع واقع‌بینانه ایران درباره منطقه و خاورمیانه باشد.

وی در پاسخ به این‌که ممکن است برخی کشورها در این کنفرانس با پیش کشیدن مسائل دفاعی و موشکی ایران فضای اعمال فشار به ایران را ایجاد کنند تصریح کرد: فعالیت‌های موشکی و دفاعی ایران مورد تأیید ماست و بنده به عنوان یک متخصص روابط بین‌الملل آن را تأیید می‌کنم همان‌طور که برای همه کشورها تأیید می‌کنم چرا که این مساله کاملاً موضوعی حاکمیتی و غیرقابل مذاکره است.

ذاکریان ادامه داد: ما در خاورمیانه زندگی می‌کنیم و طبیعی است شرایط‌مان با کشوری مثل سوئیس متفاوت است. ما در کنار کشورهای "بیمار" قرار داریم از جمله پاکستان که پدر مادی و معنوی طالبان و دیگر گروه‌های تروریستی است. یا در کنار عراق که به گفته دبیرکل وقت سازمان ملل به ایران تجاوز کرد یا عربستان که به طور علنی می‌گوید ایران مار است و از کشورهای غربی می‌خواهد سر مار را بزنند. از این رو در منطقه‌ای که همه صحبت از حمله می‌کنند چرا باید صحبت از دفاع حرام باشد. موشک‌های دفاعی ما و فعالیت‌های سپاه و ارتش تا زمانی که در منطقه کشورهای دموکراتیک با انتخاباتی آزاد وجود ندارند قابل دفاع است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha