• چهارشنبه / ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ / ۰۹:۳۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 97122211789
  • خبرنگار : 71415

گوترش برای مذاکره با آمریکا در مورد بودجه عملیاتهای صلحبانی به واشنگتن می‌رود

گوترش برای مذاکره با آمریکا در مورد بودجه عملیاتهای صلحبانی به واشنگتن می‌رود

دبیر کل سازمان ملل امروز چهارشنبه به منظور سفری دو روزه و با هدف مذاکره با مقامهای آمریکایی در خصوص مشکل تامین بودجه ماموریتهای صلحبانی سازمان ملل به واشنگتن می رود.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، این سفر بعد از آن انجام می شود که واشنگتن اعلام کرد سهمش را در تامین بودجه ماموریتهای صلحبانی سازمان ملل کاهش می دهد.

آمریکا که تامین کننده شماره یک بودجه سازمان ملل است در ماه دسامبر اعلام کرد که تنها تا سقف ۲۵ درصد از بودجه چند میلیارد دلاری ماموریتهای صلحبانی سازمان ملل را تامین می کند که در مقایسه با میزان ۲۸.۴۷ درصدی قبلی کاهش نشان میدهد.

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل قرار است در این سفر با مایک پامپئو وزیر امور خارجه آمریکا و جان بولتون مشاور امنیت ملی این کشور دیدار کرده و با آنها بر سر برخی موضوعات از جمله مساله یمن و ونزوئلا مذاکره انجام دهد.

روز پنجشنبه دبیر کل سازمان ملل به کنگره آمریکا رفته تا در آنجا نیز دیدارهایی در خصوص بودجه داشته باشد و امیدوار است که طی این دیدارها به جلب حمایت بیشتر از تلاشهایش برای تامین و ادامه ماموریتهای صلحبانی بپردازد.

کاهش مشارکت آمریکا سبب شده که بودجه ۶.۷ میلیارد دلاری امسال ماموریتهای صلحبانی سازمان ملل با کسری ۲۲۰ میلیون دلاری مواجه شود اما یک مشکل دیگر نیز که فشارهای مالی بیشتری برای این ماموریتها به وجود آورده مساله بدهی های قبلی آن است.

در ماه ژانویه مجموع پولهای معوق پرداخت نشده به بخش عملیاتهای صلحبانی سازمان ملل به حدود دو میلیارد دلار رسید و بخش بزرگی از این مبلغ مربوط به آمریکا است.

سازمان ملل برای جبران کمبود بودجه خود از پرداخت سهم چند کشوری که سربازانشان را در این عملیاتها شرکت داده اند شامل اتیوپی، هند و پاکستان خودداری کرده و هر یک از این کشورها پول زیادی از این بابت طلبکار هستند.

آمارها نشان می دهند که تا پایان ماه ژانویه اتیوپی به میزان ۴۱.۶ میلیون دلار، هند به میزان ۴۰.۵ میلیون دلار و پاکستان به میزان ۳۵.۷ میلیون دلار از بخش عملیاتهای صلحبانی سازمان ملل طلبکار بوده اند.

تامین بودجه ماموریتهای صلحبانی سازمان ملل با یک فرمول پیچیده محاسبه می شود که در آن ثروت یک کشور و این که عضو دائم شورای امنیت باشد یا نباشد به همراه فاکتورهای دیگر در نظر گرفته می شود.

اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل که از قدرت وتو برخوردار هستند بیشتر از دیگران به این بودجه پول پرداخت می کنند.

واشنگتن تلاش داشته چند کشور دیگری که بر طبق این فرمول برای دادن پول به این بودجه تخفیف ویژه دریافت می کنند متقاعد کند تا این تخفیفها را کمتر کرده و با پولهای آنها کمبود بودجه ۲۲۰ میلیون دلاری سالانه این عملیاتها که به سبب تصمیم آمریکا در کاهش سهمش ایجاد شده جبران شود.

در همین راستا آمریکا برای تامین این کسری بودجه به سراغ عربستان، قطر، امارات، ترکیه،‌سنگاپور، برونئی، برزیل، مکزیک و هند رفته اما تا کنون تلاشهایش نتیجه ای نداشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha