• سه‌شنبه / ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ / ۰۹:۵۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98012007176
  • خبرنگار : 71588

در پی اتهامات مطرح شده

ماکرون با تماس تلفنی با فائز السراج سعی کرد خود را بی‌طرف نشان دهد

ماکرون با تماس تلفنی با فائز السراج سعی کرد خود را بی‌طرف نشان دهد

رئیس جمهوری فرانسه تماسی تلفنی با نخست‌وزیر دولت توافق ملی لیبی برقرار کرد و در جریان این تماس، دو طرف به بررسی تحولات امنیتی در لیبی پرداختند، این تماس در میانه اتهامات لیبی علیه پاریس درباره دادن چراغ سبز به نیروهای حفتر برای حمله به طرابلس انجام شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت النشره، دولت توافق ملی لیبی در بیانیه‌ای در صفحه رسمی خود در فیسبوک اعلام کرد که فائز السراج، نخست وزیر این دولت در گفت‌وگوی تلفنی که امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه با وی برقرار ساخت، به بررسی تحولات وضعیت امنیتی و پیامدهای حمله و جنگ در طرابلس و شماری از شهرهای دیگر لیبی پرداخت.

ماکرون مخالفت کامل خود را با درگیری در طرابلس، پایتخت لیبی و تهدید شدن جان غیرنظامیان اعلام کرد و خواستار توقف این حملات شد.

السراج نیز تصریح کرد: ما نسبت به این حمله بسیار ناخرسند هستیم، زیرا این حمله در حالی صورت گرفت که شهروندان لیبیایی نسبت به حل و فصل اوضاع و برگزاری کنفرانس ملی سراسری خوشبین بودند.

وی در ادامه خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی را متهم به این کرد که کشور را مجددا به جنگ و خونریزی باز گردانده است.

السراج در جریان این تماس تلفنی بر مقاومت در برابر این تجاوزگری تاکید کرد و گفت که خلیفه حفتر تنها یک گزینه پیش روی خود دارد که همان توقف هرچه سریع‌تر عملیات نظامی و عقب‌نشینی و بازگشت به همان جایی است که از آنجا آمده است.

نیروهای "ارتش ملی لیبی" به رهبری خلیفه حفتر هفته گذشته عملیات نظامی‌ در اطراف طرابلس به راه انداختند که این عملیات منجر به درگیری میان نیروهای حفتر و نیروهای وابسته به دولت توافق ملی لیبی شد که در نتیجه این درگیری ده‌ها تن کشته و زخمی شده‌اند.

پیش از این منابع لیبی گفته بودند، سفیر فرانسه در لیبی از سوی دولت وفاق ملی مستقر در طرابلس احضار شده است.

به گفته این منابع، فتحی باشاغا، وزیر کشور لیبی نیز با سفیر فرانسه دیدار کرد. این در حالی است که یک منبع دیپلمات فرانسوی روز دوشنبه اخبار مبنی بر اینکه پاریس از قبل درباره عملیات نیروهای خلیفه حفتر علیه طرابلس اطلاع داشته را تکذیب کرد.

وی که خواست نامش فاش نشود، گفت: پاریس طرحی پنهان در لیبی ندارد و اگر نیروهای حفتر بر طرابلس مسلط شوند فرانسه هرگز مشروعیت آنها را به رسمیت نخواهد شناخت.

به گفته این دیپلمات، بسیار گفته می‌شود فرانسه به واگذاری قدرت به حفتر تمایل دارد اما تا زمانی که پاریس برای تقویت موضع دولت مشروع تلاش می‌کند و بر تلاش سازمان ملل تاکید دارد صحبت‌ها درباره طرح مخفی فرانسه بی‌اساس هستند.

وی در عین حال اذعان کرد، فرد قوی مستقر در شرق لیبی شریکی مهم در مبارزه با تروریسم و مهاجرت غیرقانونی بود و از این موضوع به حمایت فرانسه از او تعبیر شده است.

در این راستا محمد عماری عضو شورای ریاستی دولت وفاق به الجزیره گفت، فرانسه و روسیه بر شورای ریاستی برای توقف عملیات و مذاکره با حفتر فشار وارد می‌کنند.

این مقام لیبی تصریح کرد: فشارهای روسیه و فرانسه تلاش برای دادن برگه برنده به حفتر در مذاکرات است اما شورای ریاستی فشارهای روسیه و فرانسه را بعد از تصمیم برای رویارویی مسلحانه با نیروهای حفتر رد کرد.

وی افزود: موضع شورای ریاستی این است که صحبت درباره حل سیاسی را قبل از خروج نیروهای حفتر از مناطق مورد تجاوز نمی‌پذیرد.

این مقام تاکید کرد: آمریکا، ایتالیا، انگلیس و آلمان موضع مخالف شورای ریاستی در قبال حفتر را قبل از عقب‌نشینی نیروهای او از مناطق اشغال شده را تایید می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha