به گزارش ایسنا، تلویزیون"مکان"؛ رسانه رسمی این رژیم گزارش داد، این مبلغ، مالیات بر سوختی است که رامالله در ازای خرید سوخت به تلآویو میپردازد. پیشنهاد آزادی اموال در نشست اخیر موشه کحلون، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی و شکری بشاره، همتای فلسطینی وی مورد بررسی قرار گرفت.
طبق اعلام تلویزیون رژیم صهیونیستی، یک منبع فلسطینی گزارش داده است که دو طرف به صورت اولیه با این طرح موافقت کردهاند.
در صورت وجود این توافق، روند کسری بودجه تشکیلات خودگردان فلسطین که در اثر اختلاف بر سر درآمدهای مالیاتی با اسرائیل به وجود آمده است از ۱۶۶ میلیون دلار به ۱۱۱ میلیون دلار در ماه کاهش خواهد یافت.
پس از اینکه اسرائیل به بهانه پرداخت غرامت توسط تشکیلات خودگردان فلسطین به خانوادههای شهدا و اسرای فلسطینی، بخشی از درآمدهای مالیاتی را بلوکه کرد، این تشکیلات دریافت درآمدهای مالیاتی از اسرائیل را نمیپذیرد.
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین پیشتر در فوریه اعلام کرده بود که با دریافت درآمدهای مالیاتی کسر شده مخالف است. اسرائیل درآمدهای حاصله از مالیاتهایی که به صورت ماهانه برای کالاهای عبوری از اراضیاش دریافت میکند، به تشکیلات خودگردان میدهد اما مخالفت تشکیلات با دریافت این اموال پس از آن صورت گرفت که تلآویو اجرای قانون تصویب شده در کنست (پارلمان اسرائیل) را آغاز کرد. طبق این قانون، به دلیل حقوقی که تشکیلات خودگردان به خانوادههای اسرا و شهدای فلسطینی اختصاص میدهد، بیش از ۵۰۰ میلیون شِکِل از درآمدهای فلسطین کسر میشود.
همچنین مشعل السلمی، رئیس پارلمان عربی از فرانسه خواست به منظور آزادی کامل درآمدهای مالیاتی و گمرکی فلسطین بدون هیچگونه کسری رژیم صهیونیستی را تحت فشار قرار دهد چرا که فرانسه کشور ناظر بر معاهده اقتصادی پاریس در سال ۱۹۹۴ است.
به موجب معاهده اقتصادی پاریس که سال ۱۹۹۴ بین رژیم صهیونیستی و فلسطینیان به امضا رسید، این رژیم باید درآمدهای مالیاتی جمع شده از واردات کالا به اراضی اشغالی فلسطین از طریق گذرگاههای اسرائیلی را جمع آوری کرده و ماهیانه به تشکیلات خودگردان فلسطین تحویل دهد.
در پیامهای مکتوبی که السلمی به رئیس جمهوری، رئیس مجلس و رئیس سنای فرانسه فرستاده است، آمده است، پارلمان عربی کاملاً اقدام اسرائیل به کسر بخشی از درآمدهای مالیاتی و گمرکی فلسطین آن هم به هر بهانهای را رد میکند. این درآمدها متعلق به فلسطین هستند و اسرائیل حق ندارد آن کسر کرده و از آن به عنوان ابزاری برای اجبار سیاسی استفاده کند. کسر این درآمدها اقدامی باطل و براساس توافقنامههای امضا شده و در رأس آنها معاهده اقتصادی پاریس در سال ۱۹۹۴ غیرقانونی است.
رئیس پارلمان عربی گفت: این درخواست در چارچوب پیگیری آخرین تحولات اراضی اشغالی فلسطین و بحران مالی توسط پارلمان عربی است، بحرانی که تشکیلات خودگردان فلسطین از زمان تصمیم اسرائیل مبنی بر کسر بخشی از درآمدهای مالیاتی و گمرکی با آن دست به گریبان است.
وی از جامعه بین الملل خواست به مسؤولیت قانونی و انسانی خود عمل کرده و با اتخاذ اقدامات فوری، کارآمد و اعمال فشار بر اسرائیل جهت آزادی کامل درآمدهای مالیاتی و گمرکی فلسطین از داراییهای ملت فلسطین حفاظت کند، چرا که این درآمدها متعلق به فلسطین هستند و هیچ توجیحی برای به کنترل درآوردن آنها وجود ندارد.
انتهای پیام
نظرات