به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، سوئد روز چهارشنبه اعلام کرد درحال مذاکره با ایران، انگلیس و دیگر کشورها بر سر یک این نفتکش توقیف شده است. این نفتکش هفته گذشته توسط جمهوری اسلامی ایران توقیف شده است.
وزارت خارجه سوئد در بیانیهای اعلام کرد: سوئد نسبت به تحولات تنگه هرمز ابراز نگرانی میکند. برای سوئد و اتحادیه اروپا، حفاظت از آزادی کشتیرانی حیاتی است. با توجه به شرابط حاد منطقه، اتخاذ تدابیر لازم برای کاهش تنشها حائز اهمیت است.
در ادامه این بیانیه آمده است: سوئد در سطوح مختلف با طرفین ایرانی، انگلیسی و سایر سرمایهگذاران در حال مذاکره است. ما امیدواریم که راهحلی برای این مسئله و کاهش تنش از شرایط حاد کنونی بیابیم.
به گزارش ایسنا، روابط عمومی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه ای اعلام کرد که عصر روزجمعه ۲۸ تیر یک فروند نفتکش انگلیسی با نام" "stena impero" هنگام عبور از تنگه هرمز به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین المللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف شد.
این اطلاعیه می افزاید : نفتکش مذکور پس از توقیف به ساحل هدایت و برای سیر مراحل قانونی و بررسی های لازم تحویل سازمان بنادر و دریانوردی شد.
وزارتخانههای خارجه و دفاع بریتانیا، روز جمعه اعلام کردند که در پی "اطلاعات فوری" درباره نفتکش بریتانیایی هستند که مقصدش عربستان سعودی بوده، اما به سوی جزیره قشم ایران تغییر مسیر داده است.
از سوی دیگر جرمی هانت، وزیر امور خارجه وقت انگلیس، پس از توقیف نفتکش این کشور توسط ایران، گفت که این «کاملا غیرقابل قبول است» و لندن به گونهای «ملاحظهشده اما قدرتمند» به توقیف این نفتکش از سوی ایران پاسخ خواهد داد.
هانت گفت که در این باره با مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا گفتوگو کرده است و میخواست با محمدجواد ظریف،همتای ایرانی گفتوگو کند، گفت: ما به دنبال انتخابهای نظامی نبوده و خواهان یک راهکار دیپلماتیک برای حلوفصل این وضعیت هستیم اما مصمم هستیم که این[مسئله] باید حل شود. اگر آزادی کشتیرانی محدود شود، ایران بزرگترین بازنده خواهد بود، به نفع آنهاست که هرچه سریعتر درباره این وضعیت تصمیمگیری کنند.
محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان در پیامی توئیتری با اشاره به توقیف یک نفتکش حامل نفت ایران توسط انگلیس نوشت: برخلاف دزدی دریایی در تنگه جبلالطارق، اقدام ما در خلیج فارس اجرای قوانین بینالمللی کشتیرانی دریایی است.
وی ادامه داد: همانطور که در نیویورک گفتم، این ایران است که امنیت تنگه هرمز و خلیج فارس را تامین میکند. انگلیس باید شریک (جرم) بودن در تروریسم اقتصادی آمریکا را متوقف کند.
انتهای پیام
نظرات