به گزارش ایسنا- به نقل از محیط زیست استان، وحید پورمردان گفت: تیمی متشکل از مدیر طرح ملی حفاظت از تالاب های ایران و نماینده برنامه عمران سازمان ملل متحد به منظور بازدید شرایط تالاب هامون و امکان سنجی تدوین طرح پیشنهادی برای جذب منابع مالی از اتحادیه اروپا به منظور توانمندسازی اقتصادی جامعه محلی و حفاظت محیط زیست و احیاء تالاب هامون وارد سیستان شد.
پورمردان افزود: هئیت مذکور از وضعیت معیشت ماهیگیران، دامداران، کشاورزان و همچنین کانون های گرد و غبار در منطقه سیستان بازدید و در جلسه ستاد بحران استان در محل استانداری سیستان و بلوچستان شرکت کردند.
همچنین مدیرکل حفاظت محیط زیست استان در جلسه کارگروه مدیریت بحران تالاب هامون عنوان کرد: تالاب هامون با وسعتی بالغ بر 5700 کیلومتر مربع بوده که وسعت 3800 کیلومتر مربع آن در خاک ایران است و حوزه آبریز آن در خاک افغانستان قرار دارد و هرگونه تغییر در آن اعم از پرآبی یا خشکسالی کاملا متاثر از حوزه آبریز بوده، در دو دهه گذشته، ورود کم آب به تالاب هامون و خشکسالی های پیاپی و طولانی پدیده گرد و غبار را در منطقه تشدید کرده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان ضمن اشاره به اینکه امسال بخشی از تالاب هامون در پی ورود سیلاب از افغانستان آبگیری شده اشاره کرد: تالاب هامون فقط یک دریاچه یا تالاب نیست بلکه جایگاه معیشتی و اجتماعی در منطقه داشته و بسیاری از مشاغل در شمال استان از قبیل: کشاورزی، صیادی، دامداری، صنایع دستی، گردشگری و ... وابسته به آن است. از اینرو احیاء تالاب هامون یکی از اصلی ترین دغدغه های محیط زیست کشور و استان است.
پورمردان در جلسه ستاد مدیریت بحران استان نیز گفت: مدیریت منابع آبی باید بگونه ای پیش برود که معیشت مردم خدشه دار نشود و اولویت دوم ما در مدیریت منابع آبی موجود پس از تامین آب شرب مورد نیاز مردم منطقه کاهش آلودگی ها به وسیله کنترل آن در کانون های گرد و غبار است. برنامه مدیریت جامع تالاب هامون تهیه شده و به تمام دستگاههای ذیربط ابلاغ شده است که بازدید هیئت مذکور در راستای اجرایی کردن اولویت های برنامه مدیریت جامع تالاب هامون برای جذب منابع مالی بین المللی برای احیاء تالاب هامون و کمک به معیشت پایدار ساکنین این منطقه برنامه ریزی شده تا در صورت امکان طرح برای جذب منابع مالی از اتحادیه اروپا برای توانمندسازی اقتصادی جامعه محلی و حفاظت محیط زیست و احیای تالاب هامون ارائه شود.
ارواحی مدیر طرح ملی حفاظت از تالاب های ایران نیز در این جلسه گفت: از مجموعه دفتر سازمان ملل با پیشنهادی در خصوص جذب منابع مالی بین المللی برای احیاء تالاب های ایران و کمک به معیشت ساکنین حاشیه تالاب ها روبرو بودیم که یکی از مناطقی که به نظر مجموعه دفتر ما استحقاق استفاده از این امکانات بین المللی را دارد منطقه سیستان است که امیدواریم برنامه پیشنهادی ما در این خصوص مورد پذیرش و بررسی قرار گیرد.
در ادامه خانم ماریا لورا فیوروتو نماینده برنامه عمران سازمان ملل متحد گفت: ایده اصلی پروژه ما براساس توسعه منطقه محور است که با همکاری بین بخشهای متخلف برای توسعه منطقه گام برداریم که تاکنون در کشورهای دیگر دنیا نیز به اهداف تعیین شده خوبی دست یافته است. ایده دیگر ما استفاده از پتانسیل های موجود در منطقه است با توجه به بررسی های که در خصوص اقدامات انجام شده در این منطقه صورت گرفته پیشنهاد ما برای اجرای این طرح در منطقه ادامه روند کارگروه های برنامه های مدیریت جامع تالاب هامون با همکاری دانشگاهها و مراکز آموزشی بوده و بخشی از اقدامات نیز بایستی در شاخه برون مرزی پیگیری شود و بخش دوم فعالیتهای ما در فاز اجرایی، ایجاد انگیزه برای جوانان منطقه است که با ارائه طرح های نو و خلاقانه گامی برای توسعه اقتصادی منطقه با توجه به پتانسیل های موجود در زمینه کشاورزی، دامپروری، صنایع خرد و کلان و گردشگری و صنایع دستی سازگار با اقلیم منطقه بر دارند .
انتهای پیام
نظرات