• چهارشنبه / ۱۷ مهر ۱۳۹۸ / ۲۲:۳۶
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 98071713629
  • منبع : نمایندگی مرکزی

استاندار مرکزی:

سیاست های غلط آمایش سرزمینی بسیاری از درآمدها را هدر داد

سیاست های غلط آمایش سرزمینی بسیاری از درآمدها را هدر داد

ایسنا/مرکزی استاندار مرکزی گفت: برنامه‌های غلط آمایش سرزمینی و عدم پیش بینی نوسانات جمعیتی طی سه دهه گذشته، بارها باعث استفاده نامناسب از بودجه عمرانی کشور شد.

به گزارش ایسنا، نشست پایانی بزرگداشت هفته سالمند در سالن غدیر استانداری مرکزی برگزار شد.

 سید علی آقازاده، استاندارمرکزی، در این رویداد گفت: جامعه ایران به سمت پیری در حرکت است و این پدیده در دهه دوم ۱۴۰۰ به اوج خود می رسد. باید تمهیداتی اندیشیده شود تا سالمندان ضمن برخورداری از امکانات رفاهی، بهداشتی و پزشکی بتوانند در جامعه نقش آفرین باشند.

آقازاده ادامه داد: هم شهرداری و هم مردم باید در راستای مناسب سازی فضای شهری برای سالمندان تلاش کنند. فقط شهرداری مسئول این کار نیست. مردم نیز باید فضای کسب و کار خود و همچنین محل زندگی خود را برای استفاده سالمندان مناسب سازی کنند.

وی اظهار کرد: در دهه ۶۰ شمسی نرخ رشد موالید بیش از سه و نیم درصد بود و هم اکنون این مهم به کمتر از یک درصد رسیده که این پدیده در برنامه ریزی های کلان کشور مشکل آفرین است. در دو دهه گذشته عدم پیش بینی نوسات جمعیت باعث ایجاد مشکلات فراوان و در مواردی هدر رفتن منابع شدند.

استاندار مرکزی با انتقاد از سیاست‌های کلان آمایش سرزمینی در چنددهه گذشته بیان کرد: در ابتدای انقلاب و دهه ۶۰ میزان زیادی از بودجه عمرانی کشور را به روستاها سراریز کردیم، ولی اکنون از ۵۵ هزار روستای ابتدای انقلاب بیش از ۲۰ هزار روستا خالی از جمعیت شده‌اند. یعنی عدم پیش بینی مهاجرت روستاییان به شهر و سیاست‌های غلط آمایش سرزمینی باعث پرت شدن میزان زیادی از درآمدهای کشور شد.

وی افزود: افزایش نرخ موالید در دهه شصت باعث شد تا در دهه هفتاد و اوایل دهه هشتاد تعداد دانش آموزان آنقدر زیاد شود که مدارس سه شیفت کار کنند. این ناشی از عدم پیش بینی درست رشد جمعیت بود.

آقازاده گفت: نرخ موالید در ایران با توسعه شهرنشینی کاهش یافت. چون در شهرها طبیعتا خانواده‌ها کوچکتر هستند. مسئله مهم این است که با اتخاذ برنامه‌های آمایش سرزمینی مناسب و پیش بینی صحیح نوسانات جمعیتی بتوانیم هرشرایطی را مدیریت کنیم.

دکتر زهرا امینی مدیرکل بهزیستی استان مرکزی نیز گفت: ۵۵ هزار نفر از جمعیت استان در سن سالمندی قرار دارند که از این تعداد ۳۴ درصد در روستا و بقیه در شهرها زندگی می کنند.

 امینی ادامه داد: چهار هزار و ۵۰۰ سالمند زیر پوشش خدمات اداره کل بهزیستی استان مرکزی قرار دارند که از این تعداد ۸۰۰ سالمند از خدمات مستمر استفاده می کنند.

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی همچنین خبر از ساخت درمانگاه ویژه سالمندان در اراک داد و گفت: گام‌های ابتدایی ساخت این درمانگاه برداشته شده است. امید می‌رود با همکاری دستگاه‌های مختلف در آینده نزدیک شاهد افتتاح این درمانگاه باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha